Arkadaşlar ben Türkiye'de İşletme mezunuyum fakat Azerbaycan'da bulunan tıp fakültesinde eczacılık okumayı düşünüyorum bazı soru ve sıkıntılarım var. forumda bilgi veren arkadaşlarımın yazılarını okudum benim sorularım şunlar Türkiyede bulunan üniversite sınavından kaç puan alıcağım? aldığım puanla tercih yapmamız gerekiyormu? eğer tercih felan yapmadan direk Azerbaycan'a geleceksek geldiğimizde hangi okula kayıt yaptıracağız (AZERBAYCAN TIP FAKÜLTESİ ne mi kayıt olacaz)? Azerbaycan sonuçta Türk fakat gittiğimde derdimi sıkıntımı yani kendimi ifade ederken kullandığımız türkçede sorun yaşarmıyız? kayıt yaptırdık okuduğumuz okulda hazırlık varmı var ise eğer eğitim dili rusça ve azerice diye okudum ben mi tercih ediceğim yoksa direk rusça eğitim alacaksın mı derler? bazı yazılarda okulu okurken 3 sınıfta geçiş yapılıyor denildi nasıl oluyor? Türkiye'de bulunan bazı okullara ve biz mi tercih ediyoruz geçip geçmemeyi? birde okuldan mezun olduk Türkiye'de denklik sınavı nasıl oluyor bazı okullardan mezun olsan bile denklik sınavına girme hakkın yok diye duydum ne kadar doğru? ve bunun yanı sıra denklik sınavı sürecleri nelerdir? birde sizden ricam gerçek anlamda bu eğitim sürecinde olaşabilecek maliyet nekadardır? (arkadaşlar benim eksik sorduğum veya aklıma gelmeyen sorularda vardır belki beni cevaplarınızla aydınlatırsanız çok sevinirim Allah razı olsun şimdiden...
Yer imleri