Cox sag ol Baku.Resepti goturdum,bir azdan biwirecem.
Ərzaqlar:
400 qram un
120 qram kərə yağı
180 qram xama
180 qram şəkər
220 qram qoz ləpəsi
40 qram bal
2 ç.q. darçın
1 ədəd yumurta
Hazırlanma qaydası:
Xəmiri hazırlamaq üçün kərə yağını xama ilə qarışdırıb, un əlavə edirsiz. Xəmiri yaxşıca yoğurursuz. Bəzi hallarda xəmiri maya ilə də hazırlamaq olur.
İç hazırlamaq üçün: əvvəlcə qoz ləpəsini qovurub, qabığını təmizləyirsiz. Sonra ət çəkən maşından keçirib, üzərinə şəkər, bal, darçın qatıb hamısını birlikdə qarışdırırsız.
Xəmiri 300 qram paylara bölüb kündələyirsiz. Sonra 3-4 mm qalınlıqda xəmiri yayırsız. Yayılmış xəmirin üzərinə içlik səpib, rulet şəklində bükürsüz. Üstünə yumurta sarısı çəkib, 200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə ərzində bişirirsiz.
Nuş olsun!
Cox sag ol Baku.Resepti goturdum,bir azdan biwirecem.
Təvazökar ol amma özünü heç vaxt UCUZ SATMA!!!
Geriyə bax amma heç vaxt GERİ DÖNMƏ!!!
Bağışla amma heç vaxt UNUTMA!!!
Arxadan vurulmaq istəmirsənsə heç kimə ARXALANMA!!!
Ay BAKU biwirmeyine biwirdim,yaxwida cixdi.Qaynanam o qeder yedi ki,tezyiqi o gun bu gun duwmur.
Təvazökar ol amma özünü heç vaxt UCUZ SATMA!!!
Geriyə bax amma heç vaxt GERİ DÖNMƏ!!!
Bağışla amma heç vaxt UNUTMA!!!
Arxadan vurulmaq istəmirsənsə heç kimə ARXALANMA!!!
Yer imleri