Allahin daha öncədən nələr edəcəyimizi,nələr yaşayacağimizi bildiyi üçün alnimiza yazar gələcəyimizi..Digər adiyla kader..
3 sonuçtan 1 ile 3 arası
-
09-09-2010, 02:28 PM #1
Qədərdən qaçmaq
Bir gün birisi qaça-qaça Həzrəti Süleymanın hüzuruna gəlir. Qorxudan tir-tir əsirdi, üzünün rəngi sapsarı saralmış, dodaqları gömgöy göyərmişdi. Həzrəti Süleyman soruşur:
- Sənə nə olub, bu nə haldır belə?
Adam tövşüyə-tövşüyə cavab verir:
- Bir az əvvəl Əzrayılla rastlaşdım, mənə tərs-tərs baxdı. Onun baxışından canıma qorxu doldu. Sizin ədalətinizə sığındım.
Həzrəti Süleyman soruşur:
- Yaxşı bəs məndən nə istəyirsən?
- Ey adil padşah, küləyə əmr elə, məni çox uzağa, məsələn, Hindistanda gizli bir adaya aparsın, bəlkə orda Əzrayıldan qaçıb qurtara bildim.
Həzrəti Süleyman küləyə əmr elədi və külək də həmin adamı Hindistanda uzaq bir adaya apardı.
Ertəsi gün Həzrəti Süleyman taxtında oturub xalqın dərd-səri ilə məşğul olarkən Əzrayıl gözünə göründü. O, dünənki söhbəti xatırlayıb Əzrayıldan soruşdu ki, o adama niyə elə tərs-tərs baxıb. Əzrayıl belə cavab verir:
- Ey Allahın şanı uca peyğəmbəri, mən o adama tərs-tərs baxmadım. Sadəcə onu görəndə heyrətləndim. Çünki Allah-Təala mənə əmr etmişdi ki, get filan qulumun canını Hindistandakı filan adada al. Mən də o adamı burada görəndə məəttəl qaldım ki, bunun yüz qanadı olsa da, bu gün Hindistana uça bilməz. Amma Allah-Təalanın buyurduğu adaya gedəndə adamı orada gördüm və canını aldım.
ZamanDünyɑ üç grup insɑndɑn oluşur, sonuçlɑrı ortɑyɑ çıkɑrɑn küçük bir bɑşɑrılı grup, olup biteni seyreden oldukçɑ büyük bir diğer grup ve nelerin olup bittiğini bilmeyen muɑzzɑm bir kɑlɑbɑlık.
Bɑşɑrılı olmɑk isteyen her insɑn için iki kritik bilgi vɑrdır. Gücünü bilmek! Hɑddini Bilmek! Aslɑn oluncɑ kɑrɑnın krɑlı olduğunu bilmek gücünü bilmektir ɑmɑ suyɑ girip timsɑhɑ kɑfɑ tutmɑmɑsı gerektiğini görmek ise hɑddini bilmektir.
-
09-09-2010, 03:06 PM #2Senior Member
Re: Qədərdən qaçmaq

Ölmək dəhşət deyil, dəhşət yaşamaqdır
-
09-09-2010, 10:14 PM #3Azeri.net Sevdalısı
Re: Qədərdən qaçmaq
ilahi dehset ,cox tesirlendim .
tesekkur yazin ucun

LinkBack URL
About LinkBacks

Yer imleri