Uşağliqda o qədər palçiqla oynamişam ki..Məni evə gətirmək olmurdu,yaziğ anam o qədər çağrğrdi evə gəl deyə..Mən amma çayin kənarinda palçiqla toplar hazirlayirdim,görürdüm axşamdi evə gəlməyə qorxurdum üst-başimi görüb,bilirdim ki,evə getsəm pis olacaq..Mən də evin podvalinda gizlənirdim,guya evə getməyəcəm..looool
4 sonuçtan 1 ile 4 arası
-
09-07-2010, 05:04 PM #1
Palçıq nədir?

Palçıq deyəndə çoxlarının ağlına bataqlıqlar və çirkab yığınları gəlir.
Ancaq bu bir həqiqətdir ki, palçıq olmasaydı nə elektronika elmi olar, nə də qitələr və peyklərarası rabitə meydana gələ bilərdi. Hətta XX əsrin ən böyük uğurlarından biri olan komputer də kəşf edilməzdi. Çünki, elektronikanın əsasını təşkil edən yarımkeçiricilər palçıqdan başqa bir şey deyil. Rabitədə yeni bir cığır açan superkeçiricilər də həmçinin.
Palçıqla bağlı möcüzələr bununla da bitmir. Palçıq həm də ən yaxşı katalizatordur. Neftayırmada palçığın əvəzi yoxdur. Digər tərəfdən, palçıq zəhərli maddələrdəki zəhəri özünə çəkərək onları neytrallaşdırır. Palçığın başqa mühüm xüsusiyyətlərindən biri də radioaktiv elementlərdəki radiasiyanı neytrallaşdıraraq onların ətraf mühitə zərər verməsinin qarşısını almasıdır.[
-
09-07-2010, 09:24 PM #2Senior Member
Re: Palçıq nədir?

Ölmək dəhşət deyil, dəhşət yaşamaqdır
-
09-07-2010, 11:36 PM #3Moderator
decel
canbell Nickli Üyeden Alıntı
-
09-07-2010, 11:40 PM #4Senior Member
Epey muzurmuşsun anlaşılan
canbell Nickli Üyeden Alıntı
Kahvenden bir yudum bile almamışsın, korktunmu beni 40 yıl sevmekten.

LinkBack URL
About LinkBacks

Məni evə gətirmək olmurdu,yaziğ anam o qədər çağrğrdi evə gəl deyə..Mən amma çayin kənarinda palçiqla toplar hazirlayirdim,görürdüm axşamdi evə gəlməyə qorxurdum üst-başimi görüb,bilirdim ki,evə getsəm pis olacaq..Mən də evin podvalinda gizlənirdim,guya evə getməyəcəm..looool

Yer imleri