3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Graffiti haqqında

  1. #1
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    3.585

    Graffiti haqqında













    Gaffiti sənəti də hip-hopla əlaqədardır .Graffiti divarlarda çəkilen rəsimə deyilir . O muxtelif meqsedlerlede cekile biler yeni esq elan etmek ucun , usyanla elaqedar yada hansisa fakti insanlara catdirmaq ucun ve.s
    Graffitide butun bu divarlarda cekilen hemin sozler ve sekiller qanunsulugu ile divarda cekilen resm eserlerinden ferqlenir .Qerbde graffitini coox vaxt bele adlandirirlar
    "Art Crimes". Qanunlarida pozmaq meqsedi esl graffitiye mexsusdur .
    Yunan dilinde graffiti "graphein" - yazmaq kimi tercume olunur . Lakin italian dilinde ise "graffiato" - cizilmis,yaxilmis kimi tercume edilir .
    20-ci esr bize yeni graffiti cekenlere yeni sprayler hediyye etdi.Bundan sora sekiller ve yazilar daha gozel ve dahada canli gorunmeye basladi .
    Xarici arasdirmacilar muayyen ediblerki muasir graffitinin yaranmasi Manxettdenden olan Demetrius adli genc ile baglidi hansiki esli yunan milletlidi .60-ci illerin axrinda o nyu-yorka 183-cu kuceye kocdu ve orada yasadi ve oz fealiyyetinide orada davam etdirdi .O butun kucelerde oz "teq"ini qoyurdu (TAKI-183)

    Azərbaycanda da bu sənət yaranmaqdadır .Hələ ki, o təzədir və indi-indi inkişaf edir . Bizde necə deyərlər "uşaqlar var,şərait yoxdur" amma bele deyil,tam əksinədir "şərait var,uşaqlar yoxdur " çünki hami qorxurki onu tutarlar,ya da həvəs yoxdur.
    [

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    1.376

    Re: Graffiti haqqında

    Yaxşi ki,uşaqlarda bu qorxu var yoxsa bütün binalari yazacağdilar..Mən xoşlamiram Graffiti..Kim yazmaq istəyir öz evlərinin divarlarini yazsinlar,amma Bakinin binalarina dəyməsinlər..Elə yazili binalari olan şəhərləri gördükdə elə bilirəm ki,həmin ölkə banditlər diyaridir...Onsuz da yeni binalar bəzəklidi,qirmizi,sari,mavi..Artiq naxişa ehtiyac yoxdur..

    Ölmək dəhşət deyil, dəhşət yaşamaqdır

  3. #3
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2010
    Mesajlar
    60

    Re: Graffiti haqqında

    ISTEDAD GOZEL ELAMETDIR . GOZEL SEKILLER OLSA NIYE DE YOX MENIM FIKIRIMCE BELE INSANLAR UCUN HUSUSI YERLER AYIRLMALIDIR MERKEZI KUCELERDE BELE GOZEL SEKILLER GORMEMESI UCUN TWK HER ZAMANKI KIMI MARAQLI MOVZULARIN VAR

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.