Sayfa 1/3 123 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 10 arası

Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

  1. #1
    Azeri.net Sevdalısı Baku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    41.772

    Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

    Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov’un Antalya Aksu’da inşa ettirdiği 24 bin metrekarelik havuzu, 80 bin euroluk antika koltukları, 2 bin 500’er metrekarelik kral daireleri bulunan, Mardan İstanbul Palace oteli Mayıs sonu açılıyor. Sadece çatal bıçak takımlarına 17 milyon dolar harcandığı belirtilen otel, lüks ve ihtişamda dünyanın sayılı otellerinden biri olacak
    Bu yaz sezonunda hizmete girmesi planlanan Mardan İstanbul Palace oteli lüksün sınırlarını zorlarken, dünyanın en ihtişamlı oteli olarak gösterilen Burj El Arab’ı da gölgede bırakmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin şu ana kadar yapılan en lüks otellerinin 150 milyon dolara malolan Calista Luxury ve 130 milyon dolara malolan Rixos Premium Belek Oteli olduğu düşünülürse, 400 milyon dolarlık maliyeti olacak Mardan İstanbul Palace’ın Türkiye’de de lüks kavramına yeni bir boyut getirmesi bekleniyor.
    Antalya Aksu’da inşa edilen otelde kişi başı bir gecelik oda fiyatlarının 400 dolardan (533 YTL) başlayıp 20 bin euroya kadar yükseleceği öğrenildi. Antalyalı otelciler söz konusu otel sayesinde tüm turistik otellerin fiyat seviyelerinin de yükselmesini bekliyor.

    Havuzu dünyada ikinci

    500 odalı oteldeki odaların yüzde 70’i 60-70 metrekarelik süitlerden oluşacak. Standart odaların büyüklüğü 45-50 metrekare, dubleks odalar ise 200 metrekare olacak. Ayrıca 100’er metrekare büyüklüğünde 20 villa bulunacak. Dolmabahçe Sarayı örnek alınarak yapılan ana binanın en üst katında 2.500’er metrekarelik kral daireleri yer alacak.
    Tam 24 bin metrekare büyüklüğünde İstanbul Boğazı şeklinde inşa edilen havuz bu büyüklüğü ile dünyanın ikinci büyük havuzu olacak. Havuzun Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy, Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyacak. Bu bölümler aynı zamanda konaklama üniteleri olacak. Avrupa ile Anadolu yakası arasındaki ulaşım saltanat kayıklarıyla yapılacak.

    Da Vinci köprüsü var
    Kayıklar Beşiktaş, Moda, Haydarpaşa benzeri iskelelere yanaşacak. Bu iskelelerde farklı restoranlar bulunacak. Havuzun en iddialı restoranı ise tam ortasındaki Kız Kulesi şeklinde tasarlanan balık restoran olacak. Bu restoranın etrafı 80 metre uzunluğunda bir akvaryumla çevrelenecek. Akvaryum yem ek yiyenlerin balıkları ve arkasında da yüzen insanları görebileceği şekilde tasarlandı. Ayrıca otelin ana binasının alt katında da toplam 7 restoran olacak. Sadece restoranlar için alınan çatal-bıçak takımlarına 17 milyon dolar harcandığı söyleniyor.

    İç mimari de bir o kadar iddialı

    Saray kısmı ve villaların iç mimarisi Zeynep Fadıllıoğlu tarafından yapılıyor. Otelin lobisine Dolmabahçe Sarayı’nın altın yazmalı el işlemeleri, tavan süsleri, hatta sarayın girişindeki altın varaklı büyük merdivenin benzerleri konuluyor. Tüm dekoratif malzemeler tarihi eserlerden seçiliyor. Antikacılar tek tek dolaşılarak Osmanlı dönemini yansıtan koltuklar, aynalar aranıyor. Tek bir antika koltuk için 80 bin euro ödendiği konuşuluyor.
    İstanbul Boğazı şeklindeki havuzun iki yakasını birleştiren iki de köprü olacak. Ancak bu köprülerin modern çizgiler taşıyan iki Boğaz Köprüsü şeklinde olması yerine Leonardo Da Vinci’nin Galata Köprüsü için çizdiği proje dikkate alınmış. Söz konusu köprü, Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmemişti. Yaklaşık 550 yıl sonra, ahşap Da Vinci köprüsü Mardan İstanbul Palace’ta hayat bulacak Azeri milyarder Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara Antalya Lara'da yaptırılan Mardan Palace, Times'a haber oldu.


    The times, "1.4 milyar dolar, (şaka değil gerçek)" ifadesini kullandı Otelin Avrupa'nın en lüks oteli olacağını yazan Times, pek çok bölümde altın kaplama kullanıldığını, restoranlarda kullanılan tabakların Hermes'ten olduğunu ve sadece tabak takımlarına 1.35 milyon dolar harcandığı belirtti.

    Otel önündeki plaja Mısırdan 9 bin ton altın rengi kum getirildiğine de yer verilen haberde suit fiyatlarının ise 13 bin sterline kadar çıktığı belirtildi.

    Ötelin şarap mahzeninde şişesi 2 bin 120 sterlin olan Château Lafite Rothschild'in 1996 şaraplarının bulunduğuna yer veriliyor.

    Mardan Palace'ın resmi açılışının 1 Haziran'da yapılması bekleniyor.

    EN PAHALI OTEL

    - 10 bin m2 altın
    - 500 bin kristal
    - 23 bin m2 İtalyan mermeri
    - 1.35 milyon $'a Hermes tabakları
    - Akvaryumda 2 bin 400 balık yaşıyor

  2. #2
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Antalya
    Mesajlar
    81

    SEN MİSİN TÜRKİYEYE YATIRIM YAPAN

    Türkiye’ye yatırım yapan Telman’a Putin baskını!

    Azeri asıllı işadamına 2 milyar dolarlık kaçakçılık baskını yapıldı

    İsmail ŞAHİN / VATAN
    --------------------------------------------------------------------------------


    Antalya’ya 1.4 milyar dolara Avrupa’nın en pahalı otelini açan milyarder Telman İsmailov’a kızan Rusya Başbakanı Putin, Azeri asıllı işadamına 2 milyar dolarlık kaçakçılık baskını yaptırdı. Rus devlet televizyonu haberi, “İsmailov’un sonu” yorumuyla verdi.

    TÜRKİYE’DE açtığı 1.4 milyar dolarlık Mardan Palace oteliyle bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov, bir zamanlar çok yakın ilişkiler içinde olduğu Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in emriyle iş hayatının en büyük darbesini aldı. İsmailov’un Rusya küresel finans kiriziyle boğuşurken Antalya’da açtığı Avrupa’nın en lüks oteli Rus liderin hiç hoşuna gitmedi. Rus basınında çıkan, “Rusya’da kazanıyor Türkiye’ye yatırıyor” şeklindeki tepki dolu yorumların ardından Putin, geçen hafta üst düzey yetkililerle yaptığı toplantıda “Telman meselesini” gündeme getirdi. Rusya İçişleri Bakanlığı, Başsavcılığı ve iç istihbarat servisi olan Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) en yüksek yetkililerinin bulunduğu hükümet toplantısında Putin, “Kaçakçılıkla mücadele başarısı hapse atılanlarla ölçülür. Moskova’daki pazarların birinde 2 milyar dolarlık kaçak mal var. Niye kimse ilgilenmiyor bununla? Neden sonuçlar yok? Sonuç dediğimiz hapis demektir. Ama ben hapsi boylayan tek bir suçlu bile görmüyorum” diye çıkıştı. Ve hemen ardından düğmeye basıldı.

    İşte İsmailov’un sonu

    Telman İsmailov’un şirketi ATC’ye ait olan ünlü Çerkizovski (Çerkez) pazarına yapılan baskında, piyasa değeri 2 milyar doları bulan 6 bin konteyner dolusu mala el konuldu. Rus İzvestia gazetesi menşetten verdiği haberinde Çerkez pazarında satılan çocuk elbisesi, oyuncak, ayakkabı gibi malların Türkiye ve Çin’den getirildiğini ve operasyonun İsmailov’u hedef aldığını yazdı. Çerkizovski pazarına yapılan baskın Rus devlet televizyonunda da geniş yankı buldu. Pazarda ele geçirilen kaçak malların görüntülerine yer veren Rus devlet televizyonu RTR’nin Vesti programında “Çerkez Pazarı Oligarkının parlaklığı ve yoksulluğu” adlı programda İsmailov’un Türkiye’de açılışını yaptığı Mardan Otelin maliyeti ve şatafına karşın İsmailov’un da sahipleri arasında bulunduğu Çerkez Pazarı’nın da “bir o kadar yoksul ve çirkin olduğu” belirtildi. RTR’nin intenet sitesinde haber “Çerkez pazarı ve onun sahibi Telman İsmailov’un sonu” başlığıyla duyuruldu.

    Acil vatandaşlık istedi

    Moskova savcılığı, baskın sonrası ATC hakkında soruşturma başlattı. Ancak Rus basını İsmailov’un ifadesinin alınamadığını iddia etti. İsmailov’un avukatı Pavel Astakhov ise, “Müvekkilim tutuklanmayı gerektirecek bir şey yapmadı. Konteynerlar ATC şirketin ait, içindekiler değil” dedi. Türk basınına dayandırılan bir başka haberde de, son dönemde Rusya’ya hiç gelmeyen ve zamanını Türkiye’de geçiren İsmailov’un Türkiye’den acil vatandaşlık talebinde bulunduğu öne sürüldü.

    Genç müfettiş ortaya çıkardı

    İzvestia gazetesinin manşetten verdiği haberine göre FSB, Moskova polisi ve Moskova savcılığının ortaklaşa yaptığı kaçakçılık operasyonu direkt olarak İsmailov’u hedef aldı ve geçmişi bir yıl öncesine dayanıyor. Milyar dolarlık kaçakçılık operasyonunu ortaya çıkartan ise 26 yaşındaki genç bir savcılık müfettişi. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra Kaliningrad savcılığında müfettiş olarak göreve başlayan İrina Kravçenko, geçen yıl Kaliningrad limanında ATC’nin faaliyetlerini takibe aldı. Kaçak malların ülkeye vergisi ödenmeden sokulduğunu tespit eden genç müfettiş, durumu kendi savcılığına ve polise bildirdi. Ancak hiç beklenmedik bir kararla bu olaydan sonra görevinden alınarak havaalanı güvenliği görevine atandı. Müfettiş, görevini kaybettikten sonra elindeki belgelerle Federal İstihbarat Servisi’nin (FSB) kapısını çaldı. FSB yetkilileri, İrina’ya özel bir ofis tahsis ederek çalışmalarına devam etmesini istedi. Rus finans çevrelerinin gazetesi RBK Daily’nin haberine göre Putin’in talimatının ardından FSB de Kravçenko’nun bulgularıyla baskını yaptırdı.
    Yaşasın Türk Birlikteliği
    EYLEME GEÇEN CEHALET KADAR ÜRKÜTÜCÜ HİÇBİR ŞEY YOKTUR.

    [img][[/img]

    BİZ BİR DALA KONMUŞ ÜÇ ARKADAŞIZ. BİRİMİZİN ADI DÜRÜSTLÜK, DİĞERİMİZ BİLGELİK, BİR DİĞERİMİZ CESARET. İÇİMİZDEN BİRİ BİLE UÇUP GİDERSE KALANIMIZIN İŞE YARAMAYACAĞIN FARKINDAYIZ. ONUN İÇİN ÇOK İYİ GEÇİNİYORUZ.

  3. #3
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  4. #4
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  5. #5
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  6. #6
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım:Mardan Palace

    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  7. #7
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  8. #8
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  9. #9
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  10. #10
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Azeri işadamından Antalya'ya dev yatırım: Mardan Palace

    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.