HATIRLA HATIRLA
Temel savaşta yanında 10 arkadaşlarıyla esir düşmüş. İlk gün işkence sonunda ekipten 5'i bülbül gibi şakımışlar.İkinci gün 3 kişi daha dayanamamış itiraf etmiş^.Üçüncü gün sonunda bir tek Temel kalmış.Dördüncü gün işkencenin dozu artmış Temel'den çıt yok.Beşinci gün iyice işkence ağırlaşmış Temel yine aynı.
İki hafta sonra Temel'i kaldığı hücrede izlemeye karar vermişler.
Bizim Temel hem kafayı duvara vurmakta hem de söylenmekteymiş:
-Hatırla...hatırla...hatırla..
bir az gülek
Printable View
-
12-30-2007, 05:44 PMcimbom
-
12-30-2007, 05:50 PMcimbom
YANIKLARI ATMA
Temel ile Dursun Amerika'da itfaiye teskilatina girerler, yangin ihbari alinir. Çok katli bir binada kreste yangin çikmistir. itfaiyeci merdiveni çalismaz.
Temel yukari çikar. Dursun asagida kalir. Temel asagida bekleyen
Dursun'un kucagiina çocuklari atmaya baslar. Temel atar, Dursun tutar,kaldirima koyar.
Bir çocuk, iki çocuk, üç çocuk, derken besinci zenci çocukdur..
Temel birakir, Dursun yakalamak için kollarini açmaz. Çocuk paat yerde.
Tekrar at, tut kenara koy, tut at kenara koy. Temel yine zenci çocuk atar. Dursun yine tutmaz. Çocuk paat gene yerde..
Dursun yukari bagirir: "Yanıkları atma! yanıkları atma!" :loll: :loll: :lol: :lol: -
12-30-2007, 05:52 PMcimbom
BABA ACISI
Temel yolda giderken İdris'e rastlar. İdris'in yüzü asık morali çok bozuktur.
- Hayudur İdrus ne olaki ?
- Ha uşağım babamı kaybettuk acimuz büyiktir.
- Amanin pederun genç idu neden ölduki ?
- Sorma Temel Evin palkonina çıkmiş idu oradan düşti .
- Uyyy yere duşti öldi ha ?
- Yok Pastanenin tentesine denk geldu havalandi yay fabrikasının bahçesine duşti.
- Vah yazuk bahçede mi öldi ?
- Yok oradaki yaylardan zıpladi elektrik tellerine duşti .
- Amanin elektrik çarpıldida mi öldi ??
- Yok oradan da zıpladi baktık ölmeyi çektik vurduk oni ... :loll: :loll: :lol: :lol: -
12-30-2007, 06:19 PMcimbom
MEKSİKALI
Meksikalinin biri bisikletle Amerika'dan ulkesine donuyormus.
Elinde bir torba, agir agir sinir kapisina gelmis.
Kapidaki gorevli, Meksikalinin elindeki torbadan suphelenmis ve aramak istemis. Torbayi acinca kum dolu oldugunu gormus. Arastirmis karistirmis ama kumdan baska bir seye rastlayamamis ve Meksikalinin gecmesine izin vermek zorunda kalmis.
Aradan iki hafta gecmeden ayni Meksikali yine bisikletle ve elinde bir torbayla ayni sinir kapisindan gecmek istemis. Ayni gorevli yine torbadan suphelenip aramis ve yine kumdan baska bir sey bulamamis. 3 boyle 5 boyle...
Her seferinde ayni sekilde gecen bu adamda hic bir sey bulamamak gorevliyi cildirtiyormus ama yapabilecegi bir sey de yokmus.
1 yil sonra gorevli bir barda icki icerken, sinirda arayip durdugu Meksikalinin da ayni barda oldugunu gormus. Hemem yanina gitmis ve:
- Artik sana bir sey yapamam. Cok iyi biliyorum ki sinirdan bir sey kaciriyordun. 1 yildir icim icimi yiyor, lutfen bana ne kacirdigini soyle, demis.
Meksikali kafasini hafifce cevirip umarsizca mirildanmis:
- Bisiklet.
-
12-30-2007, 06:26 PMcimbom
PAZARLAMA TEKNİĞİ
Sigortacının biri orduya gider.
Askerler içtimadadır.
Başlar anlatmaya:
- Ben size sigorta satmaya geldim. Sigorta almayanlar savaşa gittiğinde beynine bir kurşun yerse, ailesi hiç para alamaz; sigortalı olanların ailesine ise, devlet yüklü bir para öder. Şimdi kimler
sigorta yaptırmak istiyor?
Kimseden ses çıkmaz.
İki kez daha anlatır ama yine ses çıkmaz.
Sigortacı gitmek üzereyken kıdemli bir Başçavuş gelir ve:
- Bir de ben anlatayım, ben bunların dilini konuşurum
der ve askerlere seslenir:
- Beyler, şimdi sigorta olup da beynine kurşun yiyenlere devletin ne kadar para ödeyeceğini duydunuz mu?
- Duyduk, der herkes.
- Şimdi siz hesap edin. Bundan sonra ilk çıkacak savaşta devlet, savaşa sigorta olanları mı, sigortasız olanları mı sürer? :loll: :loll: :lol: :lol:
-
12-30-2007, 06:31 PMcimbom
ANAM BABAM
Yüzbaşının çok sevdiği ve güvendiği Onbaşı Mehmet`in cezalandırdığı er, yüzbaşının karşısında :
-Komutanım benim bir şikayetim var.
-Söyle.
-Mehmet onbaşı beni döğdi.
-Git, ben onun cezasını veririm.
-Ama yüzbaşım; hem döğdi , hem söğdi.
-Anladım, git cezasını veririm.
-Anama babama laf etti.
-Git cezasını veririz dedik ya.
-Benim anam da yohtur, babam da yohtur.
-Allah rahmet eylesin.Benim de öyle. Sen git anladım.
-Ama yüzbaşım, Mehmet onbaşı benim anama da laf etti, babama da laf etti. Anam da yohtur, babam da yohtur. Anam da sensin, babam da sensin.
Yüzbaşı :
-Derhal koş; çağır Mehmet Onbaşı`yı buraya! dedi. :loll: :loll: :lol: :lol: -
12-30-2007, 07:44 PMcimbom
MEDENİYET
Medeniyet
Gümrük kapısından bir İngiliz, bir Fransız, bir Türk geçmek için bekliyorlarmış. Gümrük görevlileri valizlerini kontrol etmeye başlamış. Önce İngiliz'in valizine bakmışlar. İçinden 7 adet don çıkmış. "Niye 7 tane?" diye İngiliz'e sormuşlar. O da "Haftanın yedi gün var. Hepsi için bir tane. Pazartesi, Salı, Çarşamba..." demiş. "Vay be! Helal olsun medeniyete, temizliğe bak adamlardaki." Sıra Fransız'ın valizine gelmiş. açmışlar bakmışlar 8 tane don. "7'yi anladık da niye 8?" diye sormuşlar. Fransız "Pazartesi, Salı, Çarşamba... Hergün için bir tane, bir tane de ne olur ne olmaz diye yedek aldım" demiş. "Vay be! Adamlardaki temizliğe medeniyete bak!" demiş görevliler. Sıra Temel'e gelince açmışlar bakmışlar tam 12 adet don. "Vay be! Ne varsa bizim insanımızda var. Şu medeniyete, şu temizliğe bak!" Sormuşlar "Neden 12 adet?" Bizimki cevap vermiş "Ocak, Şubat, Mart,......" :loll: :loll: :lol: :lol:
-
12-30-2007, 08:01 PMcimbom
ÖPTÜRECEKSEN ÖPTÜR
delikanlı nişanlısıyla gezip dolastıktan sonra evine getirmiş kapıda tam ayrılacakları vakit elini duvara dayayarak kızcağızı öpmek istemiş
-bir kerecik öpeyim hayatım..
olmaz komsular görür derken tartışma uzamış
o sırada kapı acılmış ve kızın küçük kardesi gözlerini oğusturarak ablasına seslenmiş
-babam diyorki öptürecekse öptürsün yoksa ben assağıya inip o herifi öyle bi öperimki bir daha unutamaz hem söyle elinide diyafonun düğmesinden ceksin!!... :loll: :loll: :lol: :lol: -
12-30-2007, 08:04 PMcimbom
TANRI VE İMAM
İmam ve Tanrı ... Bir köyün camisinde, imam cemaate vaaz
vermektedir.Ansızın içeri dalan bir köylü, köyü sel basmakta olduğunu haber
verir. Bütün cemaat hemen kendilerini dışarı atıp kaçar. Sadece imam, bütün
ısrarlara rağmen köyü terketmeyi reddeder ve Tanrı'nın kendisinikoruyacağını söyleyerek camide kalır.
Kısa bir süre sonra sular camiye ulaşır, imam çaresiz minareye çıkar.
Sular minarenin ilk katına yükselirken
bir tekne imamı kurtarmaya gelir. Ancak dini bütün imam, Tanrı'nın
kendisini koruyacağını söyleyerek tekneye binmez. Sular yükselir. İmam
ikinci kata çıkmak zorunda kalır. Bir tekne daha gelir, ancak imam yine
Tanrı'nın kendisini koruyacağına inancının tam olduğunu söyleyerek tekneye
binmez. Sular iyice yükselir.İmam artık minarenin en tepesindedir. Bir
helikopter yaklaşır. İçindekiler, durumun kötü olduğunu anlatarak , imama
helikopt ere gelmesi konusunda ısrar ederler.İmam helikoptere binmeyi de
reddeder.Bir süre sonra sular iyice yükselir ve imam boğularak ölür.
Kendisini ahiretin kapısında melekler karşılar.
Melek: "Hoşgeldiniz, buyrun..."
İmam: "Cennete girmek istediğimden emin değilim..".
Melek: "Neden?.."
İmam: "Tanrı'ya biraz kırgınım...."
Melek: "Ne oldu ki?.."
İmam: "Ben hayatımı ibadet ederek geçirdim, insanlara hep iyilik yaptım,
günahtan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel bastı, herkes kaçtı ama Tanrı'nın
beni kurtaracağına inandığımdan ben kaldım. Görüyorsunuz ki şimdi
burdayım...." Tam bu sırada yukarıdan Tanrı'nın sesi duyulur.
"adama, iki tekne, bir helikopter gönderdik.. Kurtarmak icin daha ne yapacaktik :loll: :loll: :lol: :lol:
-
12-30-2007, 08:07 PMcimbom
EŞEKLE BAKAN
Bakan olan görgüsüz birisi söförüne sorar. "söför söyle bakalim esekle söför arasinda ne fark vardir? " soför bir süre düsündükten sonra mahcup bir sekilde; "Bilemedim bakanim" diyor Bakan cevap olarak: "Esege cüs diyince, soföre ise dur diyince durur" demis. Bunun üzerine söför cok sinirlenmis ama karsidaki bakan oldugu icin birsey söyleyememis. Belirli bir süre sonra bu defa söför bakana: "Bir soru sorabilir miyim bakanim?" der. Bakan da: "Sor bakalim" der. soför sorar: "Esekle bakan arasinda ne fark vardir?" Bakan bir süresonra: "Bulamadim söför söyle bakalim" diyor. Bunun üzerine söför de: "Vallahi bakanim ben de bulamadim...: :loll: :loll: :lol: :lol: