Bolu Tarhana Çorbasi

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

100 gr yagsiz kiyma

150 gr köy tarhanasi

1 adet iri domates

1 çorba kasigi tereyag

2 kg et suyu veya su

tuz

YAPILIŞ TARİFİ

1-Tarhanayi bir bardak et suyu veya su ile iyice karistirip 20 dakika kadar islatip, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün.

2-Bir tencerede kaynamis et suyuna tarhanayi karistirarak ilave edin ve kaynatin. Küçük bir tencerede kiymayi tereyaginda 3-4 dakika kavurun.

3-Domateslerin kabugunu soyduktan sonra çekirdeklerini çikartip ince ince dograyin ve tencereye ilave atin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kiymayi çorbanin içine katin. On dakika kadar agir ateste pisirip servis yapin.