Bahar Çorbasi

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

2 ½ lt (10 bardak) et suyu

125 gr (1 bardak silme) un

100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin

1 küçük boy havuç

1 küçük boy kereviz

1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye

1 çay kasigi kirmizi biber-tuz

Terbiyesi: 1 ½ adet limon

3 adet yumurta sarisi

YAPILIŞ TARİFİ

1-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin. Üzerini örtecek kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarak yavas yavas kaynatip 30 dk pisirin.

2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin.(Et suyunu katarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin. Aksi halde karisim pürtüklü
olabilir), 5-10 dakika kaynatip sebzeleri koyun.

3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin. Üzerine kirmizibiber ekin.