Servis (Kaç Kişilik): 4 kişilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 70 dakika
Zorluk Derecesi: Averaj

Gereçler:

2 adet yufka
200 gr. kuşbaşı dana eti
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates 1 adet yumurta
Zeytinyağı
Tuz
Yarım çay kaşığı kimyon

Yapılışı:

Teflon bir tavaya biraz zeytinyağıyla birlikte etleri koyun. Üzerine 1,5 çay bardağı kaynar su ekleyip ağzı kapalı bir şekilde, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişmiş etlere yemeklik doğranmış soğanı, küp küp kesilmiş domatesleri ve ince ince dilimlenmiş biberleri katın.

Arzunuza göre tuz ve yarım çay kaşığı kimyonu ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Çukur bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 çay bardağı suyu karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayıp zeytinyağlı karışımdan yufkanın her tarafına sürün. Daha sonra yufkanın karşılıklı iki kenarı ortada buluşacak ve birbirlerine değecek şekilde içe katlayın (üstüste gelmeyecek sadece ortada birbirlerine değecek). Yufkanın kuru kısımlarına zeytinyağlı karışımdan sürün. Ve bu defa yufkanın diğer kenarlarını ortada birbirlerine değecek şekilde içe katlayın. Yine kuru kısımlara zeytinyağlı karışımdan sürün. Bir bıçak yardımıyla yufkanızı artı işareti ile dörde bölün. Tavadaki etinizi göz kararı 8'e bölün. Yufkanın kesilmiş olan parçalarına etli karışımdan koyun. Daha sonra bu parçaları bohça şeklinde katlayın (karşılıklı iki köşeyi ortada üstüste gelecek şekilde kapatın, sonra diğer iki köşeyi de ortada üstüste gelecek şekilde kapatın).

Fırın tepsinizi güzelce yağlayıp böreklerinizin katlanan kısımları aşağıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı işlemlerden geçirin. Böylece elinizde 8 adet böreğiniz olacak (işte bu nedenle tavadaki eti göz kararı 8'e bölmüştük. Böylelikle her böreğin içinde aynı miktarda malzeme olacaktır). Yumurtanın sarısını bir kapta çırpıp böreklerin üzerine sürün. 180 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Servis Önerileri:
Bu yemek çok doyurucu olduğundan yanında sebze garnitür ile ana yemek olarak sunabilirsiniz.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Yufkaya sürdüğünüz zeytinyağlı karışımda yağ sürekli üste çıkacağından her kullanımdan önce mutlaka karıştırın.