Əsas məzmuna keç
Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası

Getdin...(Birinə)

Senior Member

Getdin...(Birinə)

Getdin... ilk once sabahlardan kusdum, sonra gecelerden, sonra heyatdan, sonra insanlardan ve seni xatirladan her sheyden...En son .... en son ozumden kusdum....ama senden esla kuse bilmedim... sabahlardan kusdum... her gunesh dogdugunda sanki onunla birge yeniden geri doneceksen, yene menim olacaqsan, heyati yeniden yashadacaqsan, sensiz kecen saniyeleri bele silib atacaqsan deye bir umud dogurdu icimde...

Her acilan sabah bir damla umud getirirdi qelbime. Sensizliyin biteceyine ,hesretin geride qalacagina inanirdim. Butun qelbimle, butun varligimla. Sensizlikden buz baglamish qelbimi eridib, sanki menim yalniz olmadigimi, her zaman yanimda oldugunu mene subut edirdi dogan gunesh...

Bir zamanlar sabahlarin acilmasini izahedilmeyecek bir heyacanla gozleyirdim, cunki gunesh dogar dogmaz seninle gorushe telesirdim. Sanki sabahlar yalniz ikimiz ucun acilirdi, sanki oda telesirdi oda menim kimi...

Ama artiq her shey deyishib. Artiq sabahlar acilmaga telesmir. Daha gunesh evvelki tek isti deyil. Buz tutmush ureyimi de eritmir. Indi geceler o qeder uzundur ki sanki qelbimdeki qaranligi cokub yer uzune. Daha sen yoxsan, daha biz yoxuq... Amma sabahlar yene acilir, yoxlugunu bile- bile gun yene dogur. Onun ucun kusdum sabahlara, kusdum dogan guneshe. Menim icim qaranliqken o yene dogur. Qelbimde senli gunlerimi umud etdiyim halda her acilan gun o umudlerimi puc edir...

Gecelerden kusdum...Men yalnizligimi paylashacagim bir sen tapa bilmediyim halda o minlerle ulduzla paylashdigi ucun. Menim qelbimi aydinlatacaq bir kimsem olmadigi halda onu aydinlatacaq bir az oldugu ucun. Meni ozune dost secdiyi ucun...

Her gece dushende sanki umudlerim uzerine bir sonsuz qaranliq dushecek, buludlar gelib bir qorxu yaranirdi qelbimde...

Her gece dushende her kesin ruyaya dalib uyudugu halda bir tek men seyr edirem gecenin qaranligini. Nece de uzunmush bu geceler, sanki hec bitmeyecekmish kimi...

Yalnizligimla bash- basha qoyub, seni mene xatirlatdigi ucun kusdum gecelerden. Sanki bu zulmet qaranliggda, bu sonsuz sakitlikde icimdeki senle bash- basha qaliram. Nece de nifret ederdik bizi ayirdigi ucun... indi de nifret edirem amma seni xatirlatdigi ucun!!!

Heyata kusdum... sensizliyin nece agir oldugunu, sensiz qalmagin mumkunsuz oldugunu, baxdigim her yerde bir zamanlar her meni gorende derin qatlarina qeder parlayan , sevincinden yasharan o gozlerini gore bilmediyim ucun. Qelbimde hec kesin doldura bilmeyeceyi bir boshlugun yarandigi ucun...

Sensizliye hec hazir olmadigim halda, sensiz yashamagi aglima bele getirmediyim bir zamanda aldi seni menden. Heyatin bir tek senden ibaret oldugunu dushunurdum. Heyat sevgi yuvasidir deye dushunurdum. Amma yoxlugun mene her sheyi gosterdi, bu heyatin nece anlamsiz oldugunu, hesret ve keder evi oldugunu anladim, Indi orda bir yuva qurmusham ozume Hesret heyatim, keder unvanim...

Insanlardan kusdum... senin mene aid olmadigini, bashqa dunyalarin insanlari oldugumuzu isbat etmeye calishdiqlari ucun. Sanki onlar da menimle birge her saniyehesretle, yalnizligin acisiyla Mubarize aparir, savashir ve her savashin sonunda meglub olur. Guc tukenir ve geri cekilirler. Sanki onlar bilir sevibde ayrilmagin , her gun goz yashi tokmenin, iki seven insan gordukde niye onlarin yerinde men deyilem deyib feryad etmenin ne oldugunu...

Unut getsin, heyatinda bundan da yaxshilari olacag deyirler, Axi urek her deyenin uzune acilan bir qapi deyil. Bunu anlamadiqlari ucun kusdum hamidan...

Gozlerimden kusdum... her yoldan kecenin sen oldugunu zenn edib arxasinca baxdigim ve sen olmadigini gorub nece caresiz oldugumu anladim ucun... uzunun her cizgisini sanki indice gormush kimi xatirladigim ucun... sensizlikden aglayib aglayib gozlerimin yashini bitire bilmediyim ucun...senden bashqa her kesi gorduyum ucun...

Seni xatirladan her sheyden kusdum, Seni ilk gorduyum yerden, her zaman sile bilmediyim xatirelerden, gorush yerlerimizdde, ellerimdeki ellerinin izlinden...

Her sheyi atib getdin bir tek xatireleri mene buraxdin... sanki gunahkar menem, sanki bir tek men yashadim bu sevgini. Axi niye meni izleyir bu xatireler? Niye senden bashqa bir azrum, bir isteyim bir xeyalim yoxdu??? Niye mene sevmeyi oyredib de unutmagi oyretmedin??? Niye seni unuda bilmirem?? Suallarla, hesretle, aci yalnizligla bash basha qoyub getdin???Xatireleri mene buraxib getdin?...

Ozumden kusdum, sen hec getmemisen, yene menimlesen, bir gun gelecek, sabah duzelecek deyib ozum ozumu aldatdigim ucun.. sensiz qaldigimi , meni atib getdiyini, bir daha geri donmeyeceyini. Artiq bashqasinin oldugunu ozume inandira bilmediyim ucun...her istediyime nail oldugum halda sene nail ola bilmediyim ucun, sene nifret edeceyim halda hele de seni sevdiyim ucun kusdum ozumden...

Seni sensizlikde bele sevmeyi bacardim, esl sevgi dedikleri bu imish meyer. Yoxlug icinde varmish kimi hiss etmek (bu soz yadinda? sms yazmishdim sene) her an umud etmek, bitmez tukenmez bir arzular, xeyallarla yashamaq, gozlemek...Gelmeyeceyini bile- bile gozlemek...

Unudacagim halda her gun seni xatirlayiram. Sevgim qururumdan ustun oldu... seni silmeyi bacarmadim. Her sheyden kusdum, bir tek senden kuse bilmedim... her gun usyan etsemde onnu seve bilmerem, qelbime, aglima seni dushunmeyi qadaga etsemde bacara bilmirem... seni sevdim unuda bilmedim...

Sen boyuk bir tufan kimi iz saldin qelbimde uca dag bashinda xirda bir cicekdim, aldin o ciceyi oz tufanina cekdin, sonra da qoparib atdin...!
    ...

Senior Member
    Yer
    RUS

Re: Getdin...(Birinə)

canim menim uzulmede bu qeder
    HeYaTiN DoZuLmEz OlMaMaSi UcUn 2 ShEyE aLiShMaQ LaZiMdIr : ZaMaNiN VuRdUgU YaRaLaRa ve iNsAnLaRiN EdAlEtSiZlIyInE...

Azeri.net Sevdalısı
    Yer
    Azərbaycan.Bakı

bu sefer menede çox tesir etdi bunu oxuyub derk elemek lazımdı amma sevib acı çekirsense yeter artıq senin heyatının yaşıl işiqları önde şablonlaşdırma heyatını

Azeri.net Sevdalısı

Heyata kusdum... sensizliyin nece agir oldugunu, sensiz qalmagin mumkunsuz oldugunu, baxdigim her yerde bir zamanlar her meni gorende derin qatlarina qeder parlayan , sevincinden yasharan o gozlerini gore bilmediyim ucun. Qelbimde hec kesin doldura bilmeyeceyi bir boshlugun yarandigi ucun...

Senior Member

Necə dincələrəm...Bir dəli çovğun
    Əsib qayaları dalaşdırırsa...
    Bakıda bir mənəm,bir də yoxluğun
    Yalandır,riyadır qalan nə varsa...

Sevgi hədd tanimir,artır ilbəil
    Sevgidən sərhədi sevgi silibdir.
    Mənim sədaqətim -adi borc deyil
    Mənim sədaqətim -sevgimdir sənə...

Səbr çox qısadır,həsrətsə uzun
    Mən ayrı düşmüşəm özümdən yenə.
    Döndü gözlərimə sənin yoxluğun
    Səpilib Bakının küçələrinə...

Dönür dilənçiyə bəzən məhəbbat
    Ona da,buna da əl açıb durur.
    Mən yaxşı bilirəm birgünlük həsrət
    Ömürlük vüsaldan niyə uzundur...
    ...

Senior Member

Alıntı Xeyallarim Nickli Üyeden Alıntı

təşəkkürler..Bəyəndiyinizə sevindim
    ...

Azeri.net Sevdalısı

Alıntı je_demeure Nickli Üyeden Alıntı
    Necə dincələrəm...Bir dəli çovğun
    Əsib qayaları dalaşdırırsa...
    Bakıda bir mənəm,bir də yoxluğun
    Yalandır,riyadır qalan nə varsa...

Sevgi hədd tanimir,artır ilbəil
    Sevgidən sərhədi sevgi silibdir.
    Mənim sədaqətim -adi borc deyil
    Mənim sədaqətim -sevgimdir sənə...

Səbr çox qısadır,həsrətsə uzun
    Mən ayrı düşmüşəm özümdən yenə.
    Döndü gözlərimə sənin yoxluğun
    Səpilib Bakının küçələrinə...

Dönür dilənçiyə bəzən məhəbbat
    Ona da,buna da əl açıb durur.
    Mən yaxşı bilirəm birgünlük həsrət
    Ömürlük vüsaldan niyə uzundur...

Senior Member

Alıntı yo_adios Nickli Üyeden Alıntı
    canim menim uzulmede bu qeder
    Alıntı NuriyeV Nickli Üyeden Alıntı
    bu sefer menede çox tesir etdi bunu oxuyub derk elemek lazımdı amma sevib acı çekirsense yeter artıq senin heyatının yaşıl işiqları önde şablonlaşdırma heyatını
    Daha üzülmürəm...Dəyməz çünki...Anladım gec də olsa
    ...

Senior Member

xmmm çox gözəl yazmısan..əllərinə sağlıx....

Senior Member

Alıntı QuickHappy Nickli Üyeden Alıntı
    xmmm çox gözəl yazmısan..əllərinə sağlıx....
    deymez canim,hiss etdiklerimi yazdim sadece
    ...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer imleri