Əsas məzmuna keç
Sayfa 2/8 İlkİlk 1234 ... SonSon
80 sonuçtan 11 ile 20 arası

Heyvanlar Aləmi

Senior Member
    Yer
    istanbul
    ellerine sağlık mystery çok güzel olmş
    ama boğa güreşi resimlerinde çok ağladım
    insanlar bile bu kadar olamıyo işte bu yüzden hayvanları insanlrdan daa çok seviyorum
    DeLinse yer;çökse gök;yansa küL oLsa dört yan
    Yüce diLeğe doğru yine yürürüz yayan
    YıLdırımdan,tipiden,kasırgadan yıLmayan;
    ÖLümLerLe eğLenen tunç yürekLi TüRKLeRiZz

Senior Member
    Yer
    istanbul

[/list]

Moderator
    Çok güzel bilgiler bacım ellerin dert görmesin. Uzun zamandır böyle güzel konular açılmıyordu ilaç gibi geldi bana
    [
    Ya da
    [

Azeri.net Sevdalısı
    Teşekkürederim Elif hilal begenmenize sevindim

Azeri.net Sevdalısı

Karincalarin Üstün Zekasi

Karıncaların müthiş zekası şaşırtıyor

"Eciton burchellii" türü karıncalar, yiyecek taşıyan işçilerin yuvaya rahatça dönebilmelerini sağlamak için yol üstündeki çukurları kendi gövdeleriyle dolduruyor

"Hayvan Davranışı" adlı ihtisas dergisinin son sayısında yayınlanan araştırma, kolonideki bazı karıncaların, yoldaki çukurları kendi bedenlerini kullanarak doldurmayı görev edindiğini gösterdi. İngiliz Bristol üniversitesinden biyolog Scott Powell ve Nigel Franks'in çalışmasına göre, "yolun yüzeyinde yapılan değişiklikler, ganimet taşıyan karıncaların son sürat yuvaya dönmelerini sağlıyor."

Araştırmacılara göre, "E. burchellii" kolonilerinde birey sayısı 700 bini bulabiliyor. Karıncaların üçte biri her gün ya da iki günde bir yiyecek bulmaya çıkıyor. Bu tropikal karınca türünün üyelerinin boyları ilginç şekilde birbirlerinin beş katına kadar çıkıyor. Araştırmacılar, sadece ortaya çıkan çukur büyüklüğünde gövdeye sahip olan hayvanların "cuk oturarak" çukurları kapadığını tespit etti.

Daha küçükler ve daha büyükler ise yollarına devam ediyor. Yolda karşılaşılan herhangi bir çukur, en geç 30 saniyede dolduruluyor. Gövdesiyle çukuru dolduran karınca, hemcinslerinin sırtına basarak geçip gitmesini bekliyor. 5 saniye boyunca tepesine basan olmazsa çukurdan çıkıp yuvaya yöneliyor.

Araştırmacılar, karıncaların yoluna engeller koyarak gözlem ve karşılaştırmalar da yaptı ve gördüler ki, bir grubun içindeki "ihtisas sahiplerinin" varlığı, bütün grubun performansını iyileştiriyor. Söz gelimi, 200 bin bireyden oluşan gruptan 7500 karıncanın engellerin aşılmasını kolaylaştırması halinde, yuvaya taşınan yiyecek miktarı dörtte bir artıyor. Uzmanlara göre, yuvaya taşınan yiyecek miktarı ne kadar çoksa koloni o kadar büyüyor. Karıncalar da, bu durumun farkında oldukları için eve dönüşü kolaylaştırıyor...

Senior Member
    Yer
    istanbul

ne masum ama değil mi

Senior Member
    TEBRİK EDERİM GERÇEKTENDE ÇOK GÜZEL Bİ KONUYA DEGİNMİŞSİNİZ ELLERİN DERT GÖRMESİN MyStery
    [

Senior Member
    Alıntı ByN_VuRGuN Nickli Üyeden Alıntı

ne masum ama değil mi
    ÇOK TATLI YA . HEMDE ÇOK MAHSUM. KÖPEYİMİ ÖZLEDİM BEN
    [

Moderator
    aha mənim balıqlarım da burdadır

Teşekkürler Mystery

Moderator
    Garip ama ben de Kutup Tilkilerini seviyorum

Tilki Kürkünden Top

Fotoğraf: Norbert Rosing

Norveç'in Svalbard takımadasında vücut sıcaklığını korumak için bir kar birikintisi üstündeki kutup tilkisi (Alopex lagapus), sıcacık, kabarık tüylü postuna gömülüp kıvrılmış. Üç ila beş kilogram ağırlığıyla en küçük tilki türleri arasında yer alan kutup tilkilerinin ufak kulakları, kısa burunları, ısı kaybını minimum düzeyde tutan kalın kürkleri var.
    [
    Ya da
    [

Sayfa 2/8 İlkİlk 1234 ... SonSon

Yer imleri