Əsas məzmuna keç
Sayfa 3/8 İlkİlk 12345 ... SonSon
80 sonuçtan 21 ile 30 arası

Heyvanlar Aləmi

Azeri.net Sevdalısı
    Alıntı Elif Nickli Üyeden Alıntı
    Garip ama ben de Kutup Tilkilerini seviyorum

Tilki Kürkünden Top
    Norveç'in Svalbard takımadasında vücut sıcaklığını korumak için bir kar birikintisi üstündeki kutup tilkisi (Alopex lagapus), sıcacık, kabarık tüylü postuna gömülüp kıvrılmış. Üç ila beş kilogram ağırlığıyla en küçük tilki türleri arasında yer alan kutup tilkilerinin ufak kulakları, kısa burunları, ısı kaybını minimum düzeyde tutan kalın kürkleri var.

Fotoğraf: Norbert Rosing
    ee,tamam hayvanı tanıdıkta,anlamadım şimdi ben,senin tilkinmi var elif bacım???
    İKİNCİ BAHAR YAŞIYOR ÖMRÜM
    GEL BENİM YARİM OLUVER ŞİMDİ
    SENİ GÜL GİBİ ÖPE KOKLAYA
    GÖZÜMDEN DİLİMDEN SAKINIR SAKLAR
    BUGÜN Kİ AKLIMLA SEVERİM ŞİMDİ

Moderator
    Alıntı montoya Nickli Üyeden Alıntı

Tilki Kürkünden Top
    Norveç'in Svalbard takımadasında vücut sıcaklığını korumak için bir kar birikintisi üstündeki kutup tilkisi (Alopex lagapus), sıcacık, kabarık tüylü postuna gömülüp kıvrılmış. Üç ila beş kilogram ağırlığıyla en küçük tilki türleri arasında yer alan kutup tilkilerinin ufak kulakları, kısa burunları, ısı kaybını minimum düzeyde tutan kalın kürkleri var.

Buzdolabında besliyorum
    [
    Ya da
    [

Moderator
    mən de heyvanları çox sevirəm o vaxtlar quzu, toyuq, cücə, pişik, it, dovşan, göyərçin, hinduşka yığmışdım evə hamısını
    onları həmişə sevək, incitməyək

Moderator
    Kutup tilkisi için uyku dinlenmenin ötesinde bir olay. Eğer bir kutup tilkisi kar üstünde doğum yaparsa, yavru kısa sürede donup ölüyor. Çünkü, annesini soğuktan koruyan kalın kürke henüz sahip değil. İşte bu nedenle, anne tilki uzun süre yavrusunu sararak korumak ve bu süre içinde hareket etmeden uyumak zorunda. Ancak, tilki uyuyabilmek için en az 27 derece sıcaklıktaki havayı solumak zorunda. Oysa kutuplarda böyle bir sıcaklık mümkün değil. Bu gereksinmeyi karşılamak için, olağanüstü zeki bir strateji geliştiriyor. Top gibi büzülerek uyuyor ve böylece, ayaklarıyla burnu arasında sıkışıp kalan sıcak havayla hem kendi kendini ısıtıyor hem de uyuyabileceği bir ortam yaratıyor.

-Tıpkı üstteki resimde olduğu gibi -

[
    Ya da
    [

Moderator

Kutup Tilkisi

Değişen iklim şartlarına ve çevreye göre bu tilkinin kürkü de değişir, en uygun hale gelir.
    Yazın eriyen buzla ortaya çıkan toprak, tilkinin saklanması ve avına usulca yaklaşması için bir problem oluşturmaz. Çünkü kürkü, artık üzerinde dolaştığı toprakla aynı renkte, kahverengidir.

Kışın kar ve buz her yeri kapladığında ise tilki yine bir sorun yaşamaz. Kürkünün rengi değişir ve bembeyaz olur. Bu beyaz dünyada onu çevreden ayırt etmek yine imkansız gibidir.
    Kısacası her iki durumda da tilki ortama en uygun kamuflaj giysisi içinde, kendini diğer hayvanlara sezdirmeden dolaşmaya devam eder.
    [
    Ya da
    [

Moderator

Kutup Tilkisi

[
    Ya da
    [

Azeri.net Sevdalısı
    Alıntı montoya Nickli Üyeden Alıntı

Tilki Kürkünden Top

Buzdolabında besliyorum
    hehe maşallah,dolap değil dağ etekleri mübarek
    İKİNCİ BAHAR YAŞIYOR ÖMRÜM
    GEL BENİM YARİM OLUVER ŞİMDİ
    SENİ GÜL GİBİ ÖPE KOKLAYA
    GÖZÜMDEN DİLİMDEN SAKINIR SAKLAR
    BUGÜN Kİ AKLIMLA SEVERİM ŞİMDİ

Member
    Yer
    ankara
    Resimler güzel verdiğin bilgiler bir o kadar daha güzel..Çok güzel bir komposizyon kurmuşsun MyStery..Bu güzellikleri paylaştığın için çok teşekkürler..Ellerine,yüreğine,düşüncene ve paylaşımına sağlık..
    3 çocuğu daha doğmadan menemen olan acılı tavuk..

Azeri.net Sevdalısı
    Alıntı zynp Nickli Üyeden Alıntı
    Resimler güzel verdiğin bilgiler bir o kadar daha güzel..Çok güzel bir komposizyon kurmuşsun MyStery..Bu güzellikleri paylaştığın için çok teşekkürler..Ellerine,yüreğine,düşüncene ve paylaşımına sağlık..
    Ben teşekkürederim zynp begendigine sevindim

Azeri.net Sevdalısı

Kürkü İçin Avlanan Foklar...Bitsin Bu Fok Katliamı..

Kanada’da ‘büyük katliam’ başladı
    Av sezonunda, 300 binden fazla fok, insanoğlunun kürk merakı uğruna sopalarla vurularak öldürülecek.

Kanada hükümeti 325 bin fokun öldürülmesine izin verdi.

KANADA - Çevrecilerin “büyük katliam” dediği fok avı itirazlara, protestolara rağmen Kanada’da başladı.

Kanada’da hükümetinin ticari alanda kullanılmak üzere 325 bin fokun öldürülmesine izin vermesinin ardından av sezonu başladı. Av sezonu, ilk olarak 91 bin fokun sopalarla öldürülmesinin beklendiği Magdalen Adaları çevresinde başladı. İkinci ve daha büyük avlanma ise 4 Nisan’da Terre-Neuve eyaletinde başlayacak.

Hayvan hakları savunucuları ise gelişmeler karşısında üzgün. Aralarında eski Fransız film yıldızı Brigitte Bardot’un da bulunduğu hayvan haklarını savunan birçok kişi ve kuruluş, çabalarına rağmen sezonun başlamasını engelleyemedi.

Çok sayıda hayvan hakları savunucusunun, “foklara zulüm etmekle” suçladıkları avcıları gözlemek ve filme almak amacıyla gemi ve helikopter kiraladıkları kaydediliyor.

Kanada hükümeti ise, acvcılığın ekonomiye önemli bir destek sağladığını belirtiyor ve 6 milyon fok sayısının sabit kalmasını sağladığını belirtiyor.

Kanada, 500 yılın en büyük fok katliamını başlattı. Bu yıl, çoğu 36 saatlik büyük avda 300 bin, üç yılda 1 milyon fok ölecek.
    25 yıl önce uluslararası baskı üzerine, yetişkin olmayan fok balıklarının derisi için avlanması ülkede yasaklanmıştı. O sıralar dünya, ellerindeki bebek fokları bıçaklarıyla kesen avcıların görüntüleriyle sarsılmıştı. 1972 yılında ABD, fok ürünleri ithalatını yasaklamış, 10 yıl sonra AB de bebek foklardan elde edilen derilere karşı aynı yolu izlemişti. Bu nedenle Kanada, yıllık fok avlama kotasını et ve ülke içindeki tekstilde kullanılmak üzere 15 bine indirmişti.

Ancak kürk modasının canlanmasıyla geçen yıl kotayı yükselten Kanada, üç yılda 1 milyon fokun avlanabileceğini duyurdu. Bu kapsamda dün başlatılan uygulamada bu kez silahlar kullanılacak. Kanada'nın Doğal Kaynaklar Bakanı John Efford, avlanmanın diğer yıllara göre çok daha 'insani' olduğunu, fok popülasyonunun arttığını ve ticari stoklarının azaldığını söyledi.
    Yetkililer, Kuzey Atlantik'te 5.2 milyon fok bulunduğu tahmin ediliyor. Kanadalı yetkililere göre nesli tükenme tehlikesi bir kenara, foklar, morina balığı stoklarını tüketiyor. Hayvan hakları örgütleri ise yetkililerin, balıkçılık konusundaki kendi yönetim hatalarının suçunu foklara attığını söylüyor.

Uluslararası Hayvan Hakları Fonu (IFAW), 'canlı fokların gözlerinin önünde derilerinin yüzüldüğünü, henüz can vermemiş halde vücutlarına kancalar geçirilerek botlara çekildiklerini ve öylece ölüme bırakıldıklarını' kameraya aldıklarını açıklamıştı.
    En çok derileri için avlanan fokların eti de çoğunlukla, kürk hayvanlarına yediriliyor. Foklardan çıkarılan yağlar 'afrodizyak' olarak pazarlanıyor, ayrıca kozmetik sanayide kullanılıyor. Fok derisinden ayakkabı, çanta üretiliyor.

Sayfa 3/8 İlkİlk 12345 ... SonSon

Yer imleri