[/list]
80 sonuçtan 11 ile 20 arası
-
08-31-2007, 04:05 PM #11Senior Member
- Yer
- istanbul
ellerine sağlık mystery
çok güzel olmş
ama boğa güreşi resimlerinde çok ağladım
insanlar bile bu kadar olamıyo işte bu yüzden hayvanları insanlrdan daa çok seviyorum
DeLinse yer;çökse gök;yansa küL oLsa dört yan
Yüce diLeğe doğru yine yürürüz yayan
YıLdırımdan,tipiden,kasırgadan yıLmayan;
ÖLümLerLe eğLenen tunç yürekLi TüRKLeRiZz
-
08-31-2007, 04:18 PM #12Senior Member
- Yer
- istanbul
DeLinse yer;çökse gök;yansa küL oLsa dört yan
-
08-31-2007, 04:22 PM #13Moderator
Çok güzel bilgiler bacım ellerin dert görmesin. Uzun zamandır böyle güzel konular açılmıyordu ilaç gibi geldi bana
[
Ya da
[
-
08-31-2007, 04:42 PM #14Azeri.net Sevdalısı
Teşekkürederim Elif hilal begenmenize sevindim
-
08-31-2007, 04:43 PM #15Azeri.net Sevdalısı
Karincalarin Üstün Zekasi

Karıncaların müthiş zekası şaşırtıyor
"Eciton burchellii" türü karıncalar, yiyecek taşıyan işçilerin yuvaya rahatça dönebilmelerini sağlamak için yol üstündeki çukurları kendi gövdeleriyle dolduruyor
"Hayvan Davranışı" adlı ihtisas dergisinin son sayısında yayınlanan araştırma, kolonideki bazı karıncaların, yoldaki çukurları kendi bedenlerini kullanarak doldurmayı görev edindiğini gösterdi. İngiliz Bristol üniversitesinden biyolog Scott Powell ve Nigel Franks'in çalışmasına göre, "yolun yüzeyinde yapılan değişiklikler, ganimet taşıyan karıncaların son sürat yuvaya dönmelerini sağlıyor."
Araştırmacılara göre, "E. burchellii" kolonilerinde birey sayısı 700 bini bulabiliyor. Karıncaların üçte biri her gün ya da iki günde bir yiyecek bulmaya çıkıyor. Bu tropikal karınca türünün üyelerinin boyları ilginç şekilde birbirlerinin beş katına kadar çıkıyor. Araştırmacılar, sadece ortaya çıkan çukur büyüklüğünde gövdeye sahip olan hayvanların "cuk oturarak" çukurları kapadığını tespit etti.
Daha küçükler ve daha büyükler ise yollarına devam ediyor. Yolda karşılaşılan herhangi bir çukur, en geç 30 saniyede dolduruluyor. Gövdesiyle çukuru dolduran karınca, hemcinslerinin sırtına basarak geçip gitmesini bekliyor. 5 saniye boyunca tepesine basan olmazsa çukurdan çıkıp yuvaya yöneliyor.
Araştırmacılar, karıncaların yoluna engeller koyarak gözlem ve karşılaştırmalar da yaptı ve gördüler ki, bir grubun içindeki "ihtisas sahiplerinin" varlığı, bütün grubun performansını iyileştiriyor. Söz gelimi, 200 bin bireyden oluşan gruptan 7500 karıncanın engellerin aşılmasını kolaylaştırması halinde, yuvaya taşınan yiyecek miktarı dörtte bir artıyor. Uzmanlara göre, yuvaya taşınan yiyecek miktarı ne kadar çoksa koloni o kadar büyüyor. Karıncalar da, bu durumun farkında oldukları için eve dönüşü kolaylaştırıyor...
-
08-31-2007, 05:50 PM #16Senior Member
- Yer
- istanbul

ne masum ama değil miDeLinse yer;çökse gök;yansa küL oLsa dört yan
-
09-01-2007, 12:22 AM #17Senior Member
TEBRİK EDERİM GERÇEKTENDE ÇOK GÜZEL Bİ KONUYA DEGİNMİŞSİNİZ ELLERİN DERT GÖRMESİN MyStery
[
-
09-01-2007, 12:25 AM #18Senior Member
ÇOK TATLI YA .
ByN_VuRGuN Nickli Üyeden Alıntı
HEMDE ÇOK MAHSUM. KÖPEYİMİ ÖZLEDİM BEN
[
-
09-01-2007, 12:41 AM #19Moderator
aha mənim balıqlarım da burdadır

Teşekkürler Mystery
-
09-01-2007, 12:52 AM #20Moderator
Garip ama ben de Kutup Tilkilerini seviyorum
Tilki Kürkünden Top

Fotoğraf: Norbert Rosing
Norveç'in Svalbard takımadasında vücut sıcaklığını korumak için bir kar birikintisi üstündeki kutup tilkisi (Alopex lagapus), sıcacık, kabarık tüylü postuna gömülüp kıvrılmış. Üç ila beş kilogram ağırlığıyla en küçük tilki türleri arasında yer alan kutup tilkilerinin ufak kulakları, kısa burunları, ısı kaybını minimum düzeyde tutan kalın kürkleri var.[
Ya da
[

LinkBack URL
About LinkBacks

[/list]

Yer imleri