Qırmızı istiotda bol miqdarda C vitamini, P və K vitaminləri, kalsium və maqnezium mineralları var. Bu ədviyyat orqanizmin xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır, həzmi asanlaşdırır və iştahaaçıcı təsir göstərir. İshalı kəsir, orqanizmi xərçəng xəstəliyindən qoruyur.
Qırmızı istiot soyuqlamaya, qrip, bronxit kimi tənəffüs yolları narahatlıqlarına, öskürəyə qarşı təsirli vasitə olmaqla yanaşı, damar tıxanıqlığı və ürək xəstəlikləri zamanı faydalıdır, infarkt olmaq ehtimalını azaldır.
Biyan kökü balı hipertoniklər üçün təhlükəlidir
Biyan kökü balının mədə-bağırsaq problemlərində, bronxial xəstəliklərdə, ağ ciyərdəki bəlğəmi təmizləməkdə çox yararlıdır. Lakin mütəxəssislər hipertoniya xəstələri üçün bu balın ziyanlı olduğunu bildirirlər.
Biyan kökü balı tərkibindəki maddələrə görə təzyiqin yüksəlməsinə, hətta infarkta səbəb ola bilər. Zaman
Yer imleri