Əsas məzmuna keç
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Vehdete gelin

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    5

    Vehdete gelin

    Bizi vehdet xilas edecek

    Dinde her şeyi böldük ! İbadetleri ( her bir teriqetin özüne mexsus namazı ve s. ibadet xüsusiyyetleri var ) , eqideleri ( her bir teriqetin yalnız özünün izah etdiyi ve inandığı esasları vardır ) , imamları ve xelifeleri ( her bir teriqetin itaet etdiyi öz rehberleri vardır ) , peyğemberliyi ( her bir teriqet hesab edir o daha çox peyğembere yaxındı ve peyğember onu düz qebul edir ) özümüzünküleşdirdik. Birce Allah qaldı. Çünki heç birimiz Allahı ( bundan Ona sığınıram ) özümüzünkü ede , mezheb çerçivesine salıb xeyrimize olan terze çeke bilmerik. O neinki mezheblerin, hem de bütün dinlerin böle bilmediyi, özününkileşdire bilmediyi, eksine insanları ve mezhebleri birleşdiren, vehdet yaradan Amildir. İnsanların ayrı-ayrı firqelere bölündüyü, bir-birne qarşı kin-küduretde olub tez-tez savaşan ve vehşilikleri ile ad çıxaran erebleri Allahperestlik birleşdirdi. Parçalanmağımız ve mezheblere bölünmeyimiz biabırçılıqdırsa, Allah ve Ona etiqad fexrimizdir. Allah xatirine ve Onun bizi bir cemiyyet halında yaşatdığı xatirine her şeyi etmeye hazırıq.

    Vehdet nedir ? Allah ile bir olmaq ve Onun buyurduqlarında birleşmek. Evvala mezheb söhbeti eleyenler derk etmelidirler ki, elimizde ele bir Amil vardır ki, bütün beşeriyyet bize hesed apara biler. Öz heyat qayesini tapa bilmeyen ve neye göre yaşadığını anlamayan cemiyyetlerden bizi Allahperestlik ferqlendirir. Mehz buna göredir ki, Uca Allah bizleri seçilmiş ümmet adlamdırır. Vaxtile babalarımızı düşdüyü uçurumdan Allaha devet çıxardı ve onları dünyanın en tereqqi etmiş qüvvesi halına getirdi. İndi heç bize yaraşarmi, böyük heyati potensiala malik olan ve bütün dünyanı xilas etmeye qadir bir Tövhid inancını öz dar mezhebimiz çerçivesine salaq !

    Ey qardaşlarım ! Bizlerden kim peyğember qarşısına çıxıb deye biler ki, men şieyem, yaxud sünni ?! Kimin buna cüreti çatar ?! Esla bele ede bilmez !? Çünki bilirik ki, O Hezretin meqsedi insanları Allah etiqadında birleşdirmekdi ve din yalnız Allaha mexsus olanadek vuruşmaqdı ! Lakin biz Allah etiqadını bütün milletin ruhunda yerleşdire bildikmi ? Bu şerefli vezifeni peyğember kimi en gözel exlaqla ve sözün en yaxşısını demekle ede bilmirik. Peyğemberimiz ise insanlarımızın Allah inancını acınacaqlı şekilde itirdiyi bu mühitde esla boş oturmazdı.

    Göresen O Hezretin dövründe niye mezhebçilik yox idi ? Çünki O ve Onun üreyi cemiyyeti mezheblere bölecek qeder mehdud deyildi. Daha doğrusu Onun Allah etiqadi ziddiyyetleri birleşdirmek gücünde idi. Demeli biz Onun kimi etmirik ve Onun İlahi dünyaevetini unutmuşuq.

    Artıq cemiyyet uçurumun kenarlındadı. Exlaqsız özünün son heddine çatmaqdadı ve qeyret, namus deyerleri itib. Gencler eylence ve nefsi lezzetler ehtirasında bihuş olmaqda, axsaqqallar ise buna bir çare tapmadıqlarından şikayetlenmekdedirler. İnsanlar Allaha bel bağlamağı ve inamı itirib mal-dövlete, oğul-uşaqa, qadınlara, yaxşı heyat şeraitine tevekkül etmekdedirler. Allah qorxusundan çox mal-dövletlerinin ellerinden çıxmasından qorxurlar. Allahdan çox elerinde müveqqeti güc olanlardan qorxurlar. İnam ve insanların bir-birine etibarı yox olmaq üzredir. Bazarlarda terezide ve çekide aldatma o qeder yayıldı ki, bu iş artıq çoxumuzda qanuni ve mecburi bir telebata çevrilib. Merhemet ve yardımlaşma qocalarımızda keçmişin nostaljisine çevrilib. İnsanlara el tutmaq isteyenlere de deli kimi baxirlar.

    Bunların sebebi cemiyyetin Allah etiqadını itirmesinin neticesidir. Bele bir ağlar veziyyetde vezifemiz nedir ? Aydındır ki, vezifemiz Quranda gösterilib : “ Bu Quran (mülkünde) yenilmez qüvvet sahibi, (bendelerine) merhemetli olan (Allah) terefinden nazil edilmişdir ki,(Onunla Cahiliyyet dövründe) ataları (Allahın ezabı ile) qorxudulmamış ve (Allahın hökmlerinden, imandan, tövhidden) qafil olan bir tayfanı xeberdar edib qorxudasan! “ ( Yasin, 4-5 ) . Cemiyyetimiz qorxudulmamış ve Allahdan qafil olan hökmde deyilmi ? Bir qrup dindara Allahçılıq ne qeder ezizdirse, cemiyyetin ekseriyyetine de o qeder yaddır. Quranı rehber bilerek insanları qorxutmalı deyilikmi ?

    Bax, dindarların ve üreyinde vehdet etiqadı olanların vezifesi peyğemberin exlaqını ve metodlarını izleyib Quranla camaatı qorxutmaqdı. Bu bilenler üzerinde bir vezifedi. Cahillerin cahil olmasında tekce onlar günahkar deyil, hem de bilib cahilleri cahillikden çıxarmayanlar günahkardı ! Quranda Allahın emrine qarşı çıxıb şenbe günü balıq tutanları düz yola hidayet eden bir desteye laqeyd bir yehudi tayfası bele dedi : “ “Allahın mehv edeceyi ve ya şiddetli ezab vereceyi bir tayfaya ne üçün öyüd–nesihet verirsiniz?” . Onlar ise bele cavb verdiler : “(İnsanları yaxşı işlere sövq etmek, pis işlerden çekindirmek bize vacib olduğundan) bu, Rebbiniz qarşısında üzrxahlıq etmek üçündür. Belke, onlar (bu öyüd-nesihetden netice çıxarıb) pis emellerden çekinsinler!” . ( Eraf, 164 ) . Allaha inanmayan ve Ona qarşı çıxan ekser camaatımızı biz de ilahi vezife olaraq çekindirmeli deyilikmi ? Eks teqdirde Rebbimiz qarşısında nece üzrxahlıq edeceyik ? O yehudi destesi xırda bir işden öteri camaatı çekindirmemekden qorxurdular. Bizler ise cemiyyetde derin kök salmış zelaletden camaatı xilas etmeliyik. Eger bu qeder heyati bir vezifeni yerine yetirmesek ve yene de tessübkeşliye qapılsaq, vay bizim halımıza !

    İnsanların bele bir qafil durumunda peyğember bizim kimi boş oturardımı ve mezhebçilik ederdimi ?! Bir terefde insanları qaranlıqdan aydinlığa çıxardacaq fezilet, diger terefde insanları qızışdırıb cemiyyetde parçalanma yarandan mezhebçilik mövcud olan zaman hansını seçerdik ? Peyğember cahiliyyet dövründe fezileti seçdi ve Allah etiqadı ile camaatı temizledi, onları korluq ve qafillikden xilas etdi.
    Allah kafirler ucun mominler eleyhine hec bir yol buraxmamisdir !!!

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201
    çok teşekkürederiz ellerine sağlık.

  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Yer
    Türkiye Cumhuriyeti.
    Mesajlar
    263
    güzel bir mesaj teşekkür edirem devamını bekliyirik inşallah

  4. #4
    Senior Member adem52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Yer
    ordu fatsa istanbul türkiye
    Mesajlar
    667
    kardeş sağol eline sağlık keşke bunları ıraktakilerde düşünsede hep birlik olup işgalcilere karşı savaşsalar ama nerde biz birbirimizi yemeyi çok severiz müslüman bi millet olarak
    herzaman doğruyu söyle ne dediğini hatırlamak zorunda kalmassın

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    5
    Teessubkeş bizler ve guclu duşmenlerimiz

    Qardaş ve bacılar ! Kafirler mukemmel tebliğatla meşğuldurlar. Onlar xalqları istismar etmek ve kцle veziyyetine salmaq ьзьn qabaqcadan hazırlanmış metodlarla ve proqramlarla şeytani tebliğatdadırlar. Telekanallarda gozellik ve musiqi mьsabiqeleri keзirib genclere ulduzları nьmune etmekle, insanları sьst ve qeyretsiz eden pozğun filimler, klipler, reklamlar ve teleseriallar gцstermekle, esl cemiyyetde ise oğlan ve qızlarımızı exlaqsız yuvaları, barlar ve diger eylance yerlerine ceb etmekle ve onlar arasında populyar olan ve az qala heyat qayesine зevrilen muxtelif telefon xidmetleri tetbiq etnekle sistemli şekilde mucadile aparmaqdadırlar. Onlar oz işlerini nizamla ve mьkemmel gorur. Peyğember buyurur ki, Allah yaxşı teşkil olunmuş nahaqqı pis teşkil olunmuş haqdan daha cox ustun tutur.

    Baxın elimizde Quran ve Allahın komeyi ola-ola biz niye sust duşduk. Yeni Quran o qeder zeif oldu ki, Ondan cemiyyetin islahı ucun behrelenmeyek. Bu kitab yas yerlerinde Yasin oxunmaqdan ve ya evlerde şkafın ustune qoyulmaqdan daha cox fezilete malikdir. Ve ya mehdud mezhebi ideyaları subut etmek ucun deyildir. Quran alemlere rehmetdir, mubarize ve tereqqi kitabıdır, duşmenlerin en cox ehtiyat etdiyi nurdur, cemiyyeti ve ferdleri islah etme metodudur, siyasi ve huquqi proqramdır. Biz ise Ondan lap uzağı mezheblerimizi isbat etmek ve ya cemiyyete qebul etdirmek ucun istifade etdik. Allahın bize verdiyi fitri ağıllla gelin fikirleşek gorek Quran bunamı gore nazil oldu. Yer ve goy 23 il bunamı gore oz qapılarını peyğember ve insanlara acdı, Allahın emini ve meleklerin hakimi Cebrail eleyhisselam peyğembere bunamı gore telim etdi ? Allahın 114 surede 6209 ayesi ve kelamı bu mehdud işe goremi bizlere bexş edildi ?


    Qardaş ve bacılar ! Bele olan halda ve Quranın insanlara hidayet mektebi olduğu halda biz peyğemberden ustunukmu vehdet işini ve tebliğat fealiyyetini yerine yetirmeyek ?! Belke axırzamannın catdığı ve halalın harama qarışdığı, insanların Allahdan cox pula sitayiş etdiyi indiki dovrde buna ehtiyac yoxdur ?

    Allaha and olsun ki, Quran bizim eleyhimize ve ya lehimize şahiddir ! Allahın nuru cemiyyeti nurlandırmağımızı isteyir. O yas merasimlerinde oxunmaqdan, evlerde tilavet edilmeden yuxarı başa qoyulmaqdan ve mezhenlerin ozlerini esaslandırmaqdan otru istifade edilmekden bezardır ! Allahın sizinle danışmasını isteyirsinizse Quran oxuyun. Bu peyğemberin hedisidir. Gorun ne gune qaldıq ki, Allahın bizimle danışmasını ve bize yol gostermesini istemirik.

    Ey bize şah damarımızdan da yaxın olan Rebbimiz ! Senden, merhemetinin ezabından ustun olduğuna arxalanaraq, qelblerimizden bir-birimize olan kin-kudureti cıxartmanı dileyir ve dilenirem.
    Allah kafirler ucun mominler eleyhine hec bir yol buraxmamisdir !!!

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    Muğla-Bursa
    Mesajlar
    411
    Paylaşımın çok iyi bu konuda eksiğimiz çok. Korkutmuşlar bizi.. Kormamak için çalışmalıyız.. Paylaşımına devam et.. teşekkürler..

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    11

    slm

    zakir qardesime qatılıyorum müselmanları ve Türkleri böldüler imdi birbirne düsman ediyorlar bizi bir araya qelmemize mani oluyorlar bizi bir araya qelmemiz üçün bizi toplayacak bir xelife bile yoxtur onun üçün biz birlik olmalıyık hepinizi seviyorum ve zakir qardesime de sayqılarımla Allaha emanet olun
    türkoğlu

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    5

    Re: slm

    Alıntı turksamil Nickli Üyeden Alıntı
    zakir qardesime qatılıyorum müselmanları ve Türkleri böldüler imdi birbirne düsman ediyorlar bizi bir araya qelmemize mani oluyorlar bizi bir araya qelmemiz üçün bizi toplayacak bir xelife bile yoxtur onun üçün biz birlik olmalıyık hepinizi seviyorum ve zakir qardesime de sayqılarımla Allaha emanet olun
    Allah sizden razi olsun ki, laqeyd qalmayib Vehdetin zeruriliyini derk edirsiniz !!!

    Inanin sunni ve sianin birlesmesine cox ehtiyac vardir. Sizlerden rica edirem ki, bu mesele ile elaqeder aktiv olasiniz !!!!

    Ey menim canim kardeslerim gelin bir-birimize yaxinlasaq ve vehdet herekati yaradaq.
    Allah kafirler ucun mominler eleyhine hec bir yol buraxmamisdir !!!

  9. #9
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    5

    zakirden

    İlahi vezife tebliğ

    Qardaşlarım ve eziz bacılarım !!!


    Hamımız istəyirik ki, cəmiyyətimiz Allaha ixlasla ibadət edib yaxşılıq edənlərdən ibarət olsun. Digər bir deyişlə İlahi cəmiyyət qurulsun. Amma heç kim, heç bir dindar buna cəhd edib özünə əziyyət vermək istəmir. Halbuki vəhdətin yaranması və aramızda Allahın hakim olması üçün sadəcə İslamı yaymaq və təbliğ etmək lazımdı. Bax, ona görə də Uca Allah peyğəmbərimizi insanlar arasında gəzib dolaşmaqla dini təbliğ edən rəhbər etdi. Yoxsa Allah ona elə bir qüdrət və var-dövlət verərdi ki, dünya ona həsəd aparardılar. Məhz xalqın arasında olmaqla peyğəmbər ilahi missiyasını yerinə yatirə bilərdi. Amma müşriklər bu ilaho hikməti dərk etmədiklərindən O həzrətə deyirdilər : “Bu necə peyğəmbərdir ki, yemək yeyir, bazarları gəzib dolaşır? Məgər ona özü ilə birlikdə (insanları Allahın əzabı ilə) qorxudan (və onun həqiqi peyğəmbər olduğunu təsdiq edən) bir mələk göndərilməli deyilmi? " . Amma onlar dərk etmirdilər ki, xalqın içində olmasan qala divarları və saraylarda oturmaqla təbliğ etmək olmaz. Hər bir peyğəmbər belə olub. Allah müşriklərə belə cavab verir : " (Ya Rəsulum!) Səndən əvvəl göndərdiyimiz peyğəmbərlər də, şübhəsiz ki, yemək yeyər, (ruzi qazanmaq üçün) bazarları gəzib dolaşardılar" .

    Hətta güc və qüdrətə belə arxayın olmaqla təbliğ etmək olmaz. Bu gün çox dindar insanlarımız var ki, islah olunmağımız və təbliğ üçün var-dövlətin, yaxşı imkanın olmasını istərlər. Quran deyir ki, müşriklər dedilər : " Yaxud ona (ruzi qazanmaqdan ötrü bazarları dolaşmasın deyə göydən) bir xəzinə endirməli və ya ondan (onun meyvəsindən) yeyib dolanmaq üçün bir bağı olmalı deyildimi? ” . Əslində var-dövlət təbliğə mane ola bilər. Heç kim imkan olmamasına görə təbliğ etməkdən çəkinməməlidir.



    Qardaşlarım və əziz bacılarım !!! Hər şey yalnız və yalnız peyğəmbərin sadə yoluna güvənməkdən asılıdır. O yol ki, Allah belə o yolda olanlar and içir və onlarla dəxr edir. Mürsəlat, 3-də deyilir : " And olsun (Allahın ayələrini, kitablarını və əmrlərini) yayanlara " . Deməli ən böyük iş dində budur. Bundan üstün iş ola bilməz. Hamımız təbliğ etməliyik.
    Allah kafirler ucun mominler eleyhine hec bir yol buraxmamisdir !!!

  10. #10
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    11

    slm

    qardeşlerim ayrı düsen millet yox olmaq mecburiyrtinde ve oluyorlar ama kötü olan ölenlerin hepsi müslüman olması. müslümanı müslümana öldüttürüyorlar imdi iranı Türkiyeyle savaşa girdirmek üçün araya fesat sokuyorlar eğer iranla Türkiye savaşa girerse amerikalı ş... üçün iyi olacak ortadoğuya doğru ülkelerin sahibi olmaya çalışacax onun üçün Türkmilletleri birleşmezse ayrı ayrı hepimize savaş açar ve hepimizi milletimizi vatanımızı dinimizi ve namusumuza el uzatırlar bunlara engel olabilmek üçün tek çözüm yolu birlik olmax hepimiz bir olursaq qimse bize baş edemez hükümet görünüşte birlix olamasaxda gönüllerimiz bir olsun hepimizn qardess olduğunu unutmuyaq ALLAH yardımcımız olsun ALLAH Türkü korusun ve yüceltsin
    türkoğlu

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.