7 sonuçtan 1 ile 7 arası

TULPAR TÜRK DÜNYASI

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    6

    TULPAR TÜRK DÜNYASI



    [b]TÜRK DÜNYASINA MERHABA,

    Türk Dünyası, Tüm Türk soylu halklarını kapsayan bir kavramdır. Türk Dünyası, Orta Asya'ya ek olarak Türkiye, Avrupa, Kafkasya, Çin ve Rusya Federasyonu içindeki Türki bölgeler ile Türk diasporasını kapsar. Biz hem kültürel hem tarihsel hemde coğrafi olarak kocaman bir aileyiz! İşte bu sebeble TULPAR TÜRK DÜNYASI ortaya çıkmıştır! Buna ek olarak, bu ağ günlüğü Türk Dünyasından haberler aktaramak için tasarlanmıştır. Sizler Türk Dünyasından politik, ekonomik ve sosyolojik konularda haberlere, görüntülere ve videolara bu ağ günlüğünden ulaşabilirsiniz! Orhun YazıtlarındaTürk Oğuz beyleri, ulusu işitin; üstte gök basmasa, altta yer delinmese, Türk ulusu, ilini töreni kim bozabilir? der. Bu sözü çok iyi anlamamız gerek diye düşündüğüm için ağ günlüğümüzün girişi bu söz üzerinedir! Neden Tulpar? Tulpar Türk mitolojisinde kanatlı hızlı bir attır. Başta Tatar, Kazak ve Kırgız halkları olmak üzere bütün Türk halkları tarafından bilinmektedir! Sizlere haberleri, görüntüleri ve videoları en hızlı şekilde iletmek için Tulpar simgesini kullandık! Ayrıca, ağ günlüğümüzdeki yazılarımız ve haberlerimiz başta Türkiye Türkçesi, Azerice ve Kırgızca olmak üzere diğer tüm Türk lehçelerinde yayınlanacaktır! Ayrıca, ağ günlüğümüz küçük bir çeviri programı sayesinde İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, Japonca, Hırvatça, Rusça, İspanyolca, Portekizce, Arapça, İtalyanca, Norveçce, Romanca, Bulgarca, İsveçce ve Yunanca olmak üzere 16 yabancı dile çevrilmektedir. Çeviriler için sağ taraftaki "Yazıları Çevir:" başlığı altındaki bayraklı butonlara basmanız yeterli olacaktır.

    Eğer Türk Dünyasında neler olup bittiğini yakında takip etmek istiyorsanız, TULPAR TÜRK DÜNYASI'nı takip edin!




  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    6

    Re: TULPAR TÜRK DÜNYASI

    TÜRK DÜNYASINA MƏRHABA,

    Türk Dünyası, Bütün Türk soylu xalqlarını əhatə edən bir anlayışdır. Türk Dünyası, Orta Asiyaya əlavə olaraq Türkiyə, Avropa, Qafqaz, Çin və Rusiya Federasiyası içindəki Türkü bölgələr ilə Türk diasporunu əhatə edər. Biz həm mədəni həm tarixi həm də coğrafi olaraq böyük bir ailəyik! İşdə bu səbəblə TULPAR TÜRK DÜNYASI ortaya çıxmışdır! Buna əlavə olaraq, bu blog Türk Dünyasından xəbərlər köçürə bilmək üçün hazırlanmışdır. Sizlər Türk Dünyasından siyasi, iqtisadi və sosioloji mövzularda xəbərlərə, görünüşlərə və videolara bu şəbəkə gündəliyindən çata bilərsiniz! Orhun Kitabələrində Türk Oğuz bəyləri, xalqı eşidin; üstdə göy basmasa, altda yer delinmese, Türk xalqı, elini töreni kim poza bilər? deyər. Bu sözü çox yaxşı anlamamız gərək deyə düşündüyüm üçün blogun girişi bu söz üzərinədir! Niyə Tulpar? Tulpar Türk mifologiyasında qanadlı sürətli bir atdır. Başda Tatar, Kazak və Qırğız xalqları olmaq üzrə bütün Türk xalqları tərəfindən bilinməkdədir! Sizlərə xəbərləri, görünüşləri və videoları ən sürətli şəkildə çatdırmaq üçün Tulpar simvolunu istifadə etdik! Ayrıca, blogumuzdakı yazılaramıq və xəbərlərimiz başda Türkiyə Türkcəsi, Azəricə və Qırğız tərəfindən olmaq üzrə digər bütün Türk ləhcələrində nəşr olunacaq! Ayrıca, blogumuz kiçik bir tərcümə proqramı sayəsində İngiliscə, Çincə, Fransızca, Almanca, Yaponca, Hırvatça, Rusca, İspanca, Portuqalca, Ərəbcə, İtalyanca, Norveç tərəfindən, Roman tərəfindən, Bolqarca, İsveçcə və Yunanca olmaq üzrə 16 xarici dilə çevrilməkdədir. Tərcümələr üçün sağ tərəfdəki "Yazıları Çevir:" başlığı altındakı bayraqlı düymələrə basmanız kafi olacaq.

    Əgər Türk Dünyasında nələr olub bitdiyini yaxında izləmək istəyirsinizsə, TULPAR TÜRK DÜNYAsını izlənin!

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    6

    Re: TULPAR TÜRK DÜNYASI

    TÜRK DÜYNÖSÜNÖ SALAM,

    Türk düynösü-bardık Türk uruuluu kalktarını kamtıgan tüşünük. Türk düynösü, Orto Aziyaga koşumça bolup, Türkiya, Evropa, Kafkaz, Kıtay cana Rossiya Federatsıyasının içindegi Türktüü oblasttardı cana Türk diasporasın kamtıyt. Biz bardıgıbız madaniyat, tarihiy cana geografiyalık jaktan da çon bir üy –bülöbüz! Mına oşondon ulam TULPAR TÜRK DÜNYASI ortogo çıktı! Aga koşumça bolup, bul sayt Türk Düynösündön kabarlardı jarıyalamak üçün oyloşturuldu. Sizder Türk Düynösündön sayasat, ekonomika, sosialdık temalar jönündö kabarlardı, körünüştördü cana videolardı bul saytta körö alasızdar! Orhon jazuularında Türk Oguz bekteri, ulutundu eşit; öydödön asman baspasa, ıldıydan jer teşpese, Türk ulutu, elindi ürp adatlarındı kim buza alat? dep aytkan. Bul sözdü jakşılap tüşünüşünüz kerek dep oylongondugum üçün sayttın kiriş betinde jazgan bolçumun! Emne üçün Tulpar? Tulpar-Türk mifologiyasında kanattuu tez at. Bul söz bardık Türk tektüü elderde bar. Sizderge kabarlardın, körünüştördün cana videolardın tezireek jetüüsü üçün tulpar simvolun koldonduk! Oşondoy ele saytıbızdagı jazuular cana janılıktar başında Türkiya Türkçösü, Azerbaycança cana Kırgızça bolup kalgan bardık Türk dialektterinde jariyalanat! Cana oşondoy ele kotormo programması arkıluu Anglis, Kıtay, Fransiya, Germaniya, Yaponiya, Harvat, Orus, İspaniya, Portugaliya, Arap, İtalya, Norvegiya, Rumıniya, Bolgariya, Şvesiya cana Gresiya bolup 16 başka ölkölrdün tilderine kotorulmakta. Kotormolor üçün on jaktagı "Yazıları Çevir:"jazuusunun altındagı jelektüü butondorgo baskanınız jetiştüü.
    Eger türk Düynösündö emneler bolup jatkandıgını üyröngünüz kelse, TULPAR TÜRK DÜNYASI nın izine tüşünüz!

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    6

    Re: TULPAR TÜRK DÜNYASI


  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    6

    Re: TULPAR TÜRK DÜNYASI

    КЫРГЫЗСТАНДЫН ЭГЕМЕНДИК КҮНҮ

    Özbəkistan müstəqilliyinin 19. ilini coşğuyla qeyd edir..


    Bu və daha bir çox Türk dünyasından xəbərlər üçün Tulpar Türk Dünyasını ziyarət edin!



  6. #6
    Moderlər Kralica_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Yer
    Azerbaycan.Quba
    Mesajlar
    1.618

    Re: TULPAR TÜRK DÜNYASI

    Ay qardash imkan ver bashqa sayitlari reklam edirsen bizim movzularimiz batir gedir
    Her sheyi bilmek vacib deyil, Vacib olan heddinizi bilmekdir!

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    6

    Re: TULPAR TÜRK DÜNYASI

    Alıntı Kralica_ Nickli Üyeden Alıntı
    Ay qardash imkan ver bashqa sayitlari reklam edirsen bizim movzularimiz batir gedir
    Mən başqa saytları filan reklam etmirəm. Öz saytımda Türk dünyasından xəbərlər çatdırmağa çalışıram özü Türk qardaşlarıma. Bilməm izah edə bildimmi?


Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.