Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
37 sonuçtan 21 ile 30 arası

VOLEYBOL__TÜRK BAYAN MİLLİ TAKIMI FİLENİN SULTANLARI

  1. #21
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    montoya neslihanın hayranısın galiba


  2. #22
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922


    milli takımımızın başarılı oyuncularından esra gümüşün ropörtajı
    alıntıdır

    Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı kaptanı ve A Bayan Voleybol Milli Takımımızın başarılı oyuncusu Esra Gümüş, Murat Turgut’un sorularını yanıtladı...




    Sence Voleybol Milli Takımımızın Filenin Sultanları adını aldıkları o dönemden bu yana gündemdeki yerini biraz yitirmiş gibi, ne düşünüyorsun bu konuda? Ayrıca voleybol sence daha nasıl sürekli gündemde olabilir?

    Filenin Sultanlarının 2003 Avrupa Şampiyonasında elde ettiği başarı gündeme damgasını vurmuştu. Voleybol sporunu insanlara o zaman tanıttık. Aslında ben popülaritenin azaldığını düşünmüyorum. Sadece Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası gibi vizyonu büyük organizasyonlarda iyi bir tanıtımla yine Filenin Sultanlarına olan ilginin artacağına inanıyorum. Örneğin son Dünya Şampiyonası öncesinde, oynanırken yazılı ve görsel basından daha fazla ilgi bekliyorduk. Voleybolu gündemde tutmada; gerek Türkiye Ligi gerek Avrupa ve Dünya çapındaki şampiyonalar için yapılan tanıtımların önemi oldukça büyük. Bu tanıtımların etkili olabilmesi için öncelikle voleybolu izleyiciye ulaştırmada görsel iletişim daha aktif olmalı. Örneğin, ülkemizde futbola damgasını vuran üç büyüklerin kendilerine özel televizyon kanallarının olması bu kulüplerin yer aldığı spor branşlarını tanıtmakla birlikte bu spor branşlarına olan ilgiyi arttırıyor. Tabi bunu voleybola da katkısı yadsınamaz. Böylelikle bu kulüplerin taraftar kitlesi salonlara çekiliyor. Bu yüzden daha fazla özel televizyon kanallarının voleybola daha çok yer vermesi gerekir. Federasyonumuz medyayla olan ilişkilerini imkânları el verdiğince arttırmaya çalışıyor. Bu sporu daha iyi pazarlayabilmek için gereken diğer bir ihtiyaç ise sponsor desteği. İşinde profesyonel ve medya üzerinde daha fazla güce sahip firmaların sponsorluğunun devreye girmesi gerekir.



    Bu Seneki Eczacıbaşı Takımı ile geçen seneki takım arasında ne tür farklar var? Örneğin Amerika Milli Takımında oynamış Metcalf yerine Sırbistan Milli Takım oyuncuları bu sene takımınızda?

    Evet, geçen sene Nancy Metcalf gibi skorer bir oyuncuyla oynadık. Takımı zor zamanlarında sırtlayabilen ve takımın yükünü çekebilen bir oyuncuydu. Bu seneki yeni transferlerimizde yetenekli ve faydalı oyuncular. Bu yılki Sırp oyuncularımızda son Dünya Şampiyonasında kendilerini ispatlamış, başarılı ve tam bir takım elemanı olarak görevlerini en iyi şekilde yapabilen ve üst seviyede sporcular olması nedeni ile bu yılda Eczacıbaşı’na yakışacağı gibi, şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğumuza inanıyorum.



    Bu sene ligde bazı takımlar şu an itibari ile özellikle geçen seneye göre inişli çıkışlı bir grafik çiziyorlar. Sence neden?

    Bu yıl daha iyi performans gösteren gençlik kulüpleri ve kurumsal kulüplerin sayısı arttı. Bunun nedenleri ise gençlik kulüplerinin üst sıraları zorlayabilen takım oluşturmaları ve kendi aralarındaki ezeli rekabetin vermiş olduğu motivasyonla yatırımlarını arttırdılar. Bu kulüplerin geleneksel yıllarını da göz önüne alırsak dönem dönem bazı kulüpler yatırımlarını en üst düzeyde yapmışlardır. Kurumsal kulüplerde üst sıraları zorlayabilecek kadroları oluşturarak bu rekabetin içine girerek şampiyonluğun aday sayısını arttırmaktadırlar. Eczacıbaşı bu kurumsal kulüpler içinde en köklülerinden biri olduğu için, yine her yılki gibi bu yıl da şampiyonluk hedefi ile yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda yatırımlarını güçlendirip üst seviyedeki oyuncuları bir araya getirerek avantaj sağladığını düşünüyorum. Tabiî ki de diğer kulüplerde bizim bu geleneksel başarımıza ortak olmak için takımlarını güçlendiriyorlar. Bu yıl şampiyonluk adaylarının çok olmasından dolayı, ligin sonunda gülen tarafın kimin olacağı merakla bekleniyor. Klasman grubuna kalacak olan takımların kendi aralarında gösterecekleri performansları görülmeye değer olacağına inanıyorum. Bu kulüpler arasında sponsor desteği bulamamış olanlarda doğal olarak bu grupta zorluk çekeceklerdir.



    Geçen sene yaşadığız şampiyonluktaki en önemli faktörler nelerdi?

    Geçen seneki şampiyonluğun hikâyesi satırlara sığmayacak kadar uzun ve heyecanlıydı. Bu uzun ve heyecanlı yolda her takım gibi bizde bazı zorluklar yaşadık. Bu zorlukların üstesinden takımımızın birlik, beraberlik ve inancı sayesinde gelerek, dörtlü finallerde üstün bir performans gösterip başarıya ulaştık. Bu şampiyonluk yolunda hem şans bizim yanımızdaydı hem de diğer takımlara göre fiziksel gücümüz daha üst seviyeye ulaştı için, performansımızın her geçen maçta yükselmesiyle avantaj sağlayıp hedefimize ulaştık.



    Oynadığın pozisyona göre olumlu ve olumsuz olarak nasıl görüyorsun kendini?

    Oynadığım pozisyona göre günümüz voleybolunun gerektirdiği çabukluk ve kuvvet yönünden eksiğimin olduğunu düşünmüyorum. Sadece boyumun 5-6cm daha uzun olmasını isterdim ki blokta yüzdelerim daha yüksek olsun) Defans ve servis karşılamada faydalı olduğumu düşünüyorum. Hücum karakteristiğimde geri atak özelliğimin olmasını isterdim. Bunun içinde ekstra çalışmalar yapmaktayım. Dış dünyamdaki pozitifliğimi sahaya yansıtıp hem tecrübeli oyuncular ile hem de genç oyuncular arasındaki iletişimi dengede tutabilme özelliğimi seviyorum.



    Oyun içersinde psikolojik olarak hangi özelliklerinin daha iyi olmasını istersin?

    Saha kenarından gelen sert tepkilerden daha az etkilenip oyunuma hiç yansıtmamak isterim, çünkü etkilenen bir oyuncuyum (örneğin antrenörün aşırı tepkisi, hakem baskısı, vb...). Bunun içinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve şimdiden olumlu gelişmeler kat ettim.



    Bugüne kadar kaç antrenörle çalıştın?

    Şu ana kadar Türk ve yabancı bir çok antrenör ile çalıştım. Kariyerlerinin tartışılamayacağı, Türk Voleyboluna katkıları büyük, uluslararası kariyere sahip, antrenörlerimin hepsinin bendeki emeği büyüktür. Bu seviyedeki antrenörler ile çalışmanın vermiş olduğu avantajı iyi kullandığımı düşünüyorum ki, voleyboldaki teknik ve fiziksel özelliklerimi geliştirip şu anda modern voleybolu üst seviyede oynayabiliyorum.


    Bayan Voleybol Milli Takımının bir oyuncusu olmak sana neler düşündürüyor?

    Tabiî ki de en güzel yanlarından biri uluslararası arenada ulusal marşımızın söylenmesi ve uluslararası arenada bayrağımızın göklere çekilmesinde pay sahibi olmak. Bunun yanında milli takım kamplarında sezon içinde birlikte olamadığım arkadaşlarımla vakit geçirebilmem, ileride anı olabilecek paylaşımlarda bulunmam ve birçok dünya ülkesini dolaşıp değişik kültürleri tanıma fırsatı bulmam. Milli takım sayesinde voleyboldaki ilklerde payımın olması en güzel yanlarındandır.



    İleride Milli Takımda kaptanlık yapmak ister misin?

    Her oyuncunun ilk önce milli takım formasını giyme hayali vardır. Ben buna sahip olduğum için çok mutluyum. İleriki dönemlerde bu kaptanlık şerefine layık görülmeyi tabiî ki de arzu ederim. Bunun ne kadar zor bir sorumluluk getireceğinin de bilincindeyim. Bu sorumluluk bana verilirse, bu güne kadar kaptanlığı en iyi şekilde taşımış kişileri feyz alıp, bu yolda bende iyi bir örnek olmaya çalışırım...



    Şu an Milli Takım teknik kadrosunda bir değişim var bunu nasıl değerlendiriyorsun?

    2003 yılında ülkemizde yapılan Avrupa Şampiyonasına Deniz Esinduy ile hazırlandık fakat şampiyonadan önce talihsiz ve hepimizi şok eden Deniz abinin vefatından sonra tüm takım ve teknik ekip kenetlenerek hedef koyulan şampiyonada unutulmaz başarıya imza attık. Bu başarıdan sonra Reşat abi ile uzun süre beraber çalıştık, yine önemli başarılar kazandık ve ilklere imza attık. Şu anda kendisi BJK gibi iddialı ve güzide takımımızın başına geldi. Yine orada da başarılara imza atacağına inanıyorum. Şu anda Milli Takımlarımızın başına getirilen Cengiz Göllü'nünde kariyeri ve voleybola hizmetleri zaten hiç tartışılamaz. Milli Takımlarımızın başına getirilen antrenörlerimizin hepsi özenle seçilen çok değerli antrenörlerimiz olduğundan, yeni dönemde de gelecek olan teknik ekibin yine yeni başarılara imza atacağına inanıyorum. Bu yeni dönemde biz oyuncular üstümüze düşen ve verilen görevleri aynı özenle çalışıp yerine yetirmek için uğraşacağız.


    Önümüzdeki dönemlerde kendine çizdiğin nasıl hedeflerin var?

    Milli takım ile olimpiyat oyunlarına katılmak, uluslararası platformda voleybolumuzun üst seviyelerde kalmasında payımın olması. Eczacıbaşı ile uluslararası platformlarda şampiyonluklar yaşamak. İleri ki yıllarda Eczacıbaşı gibi iyi kulüplerde yurt dışı tecrübesi yaşamak ve ülkemi orada da en iyi şekilde temsil etmek.



    Peki, Esra nasıl biri dersek?

    Mütevazı bir karakterim vardır. Olaylara pozitif yaklaşırım, insanlar ile paylaşmayı ve yardımlaşmayı severim. Duygusal biriyimdir. Tabiî ki de bende bazen sahadaki güçlü ve kararlı duruşumu her zaman saha dışına yansıtamıyorum ya da bazen özel hayatımdaki olumsuzlukları nadiren de olsa saha içerisine yansıtabiliyorum. Türk tarihi ile ilgili kitaplar ilgimi çekiyor, bir de biyografi okumayı severim. Sinirlendiğimde ve canım sıkındığında negatifliğimi atmak için arabama binip, müziği açıp dolaşırım. Müzik dinlemeyi ve arada bir eşlik etmeyi de severim) Basketbol maçı seyretmekten hoşlanıyorum. Güncel magazin dergilerini okumayı severim. Duygularımı yazıya dökerek ifade etmeyi çok severim ve kendimi böylelikle rahatlatırım. İnatçılık ve fikri sabitlilik özelliğimden hoşlanmam. Yemek yemeği çok severim) Yemek yapmaya da son zamanlarda fazlasıyla merak saldım. İçimdeki duygularım neyse yüzüme ve dilime yansır, tüm duygularımı açık ve seçik olarak belirtirim.



    Voleybol’a sence daha çok ilgi nasıl artırılır ?

    Hep aklıma şöyle bir şey gelmiştir. Voleybol spor salonunun yanında alışveriş ve eğlence merkezinin olması, buraya gelen kişilerin voleybol sahasına girmelerini sağlayabileceğini düşünüyorum. Belki de ileriki dönemlerde böyle bir proje gerçekleştirilebilir. Basketbolda da yapıldığı gibi All Star karmaları düzenlenerek voleybolda da bu tür organizasyonlarının yapılması sayesinde bu sporun reklâmının artması ve ilgi odağı olması sağlanabilir diye düşünüyorum. Voleybolun yaygınlaşabilmesi için ilköğretim okullarından başlanarak voleybol eğitimi verilmesi sağlanabilir. Böylelikle voleybolun yaygınlaşmasını ve voleybol kültürünün öğretilmesi sağlanabilir. Görsel ve yazılı basınların artması için sponsorlukların sayısının çoğalması, bu sponsorlukların devamlılığının olması yapılan yatırımların geri dönüşümün en üst seviyede olmasını sağlayacaktır.



    Kendi başına kaldığın bir an “ah keşke şöyle bir özelliğim olmasa” dediğin bir şey var mı?

    Bazen aşırı iyi niyetliğim ve duygusalım, bu özelliğimin voleybol hayatımda zaman zaman saha içerisinde bana eksisi olduğunu düşünüyorum. Daha katı ve sert duygulara sahip olmayı isterdim.



    Esra’yı neler olumlu etkiler?

    Saha içerisinde takım arkadaşlarımın desteği ve onlar ile özel hayatımdaki paylaşımım performansımda olumlu etkiye neden olur. Maneviyata daha çok önem veren bir yapım var.



    Futbol’da tuttuğun bir takım varmı?

    Evet Fenerbahçe taraftarıyım, ama futbol ve basketbolda.



    Tanışmayı çok istediğin ünlü biri var mı?

    Özelliklede hayat hikâyesini okuduktan sonra Fransız futbolcu Zidan ile tanışmak isterdim.



    Bir hayal kur desem?

    Öncelikle ilk hayalim önüme çıkan ilk fırsatta ıssız bucaksız bir deniz kenarında uzuuuuuuuuuuuun bir tatil yapmak isterdim, artık bu benim için bir hayal: ( birde balona binmek isterdim



    İstatistiklerini sürekli takip eder misin?

    Evet, her maçımızdan sonra kulübümüzde istatistiğimiz çıkarılıyor ve bizlere veriliyor. Bu istatistikleri inceleyip eksiklerimi ve olumlu yönlerimi görebiliyorum. Bu verilerden sonra olumlu yönlerimi geliştirmek ve eksik yönlerimi tamamlamak için özverili şekilde çalışıyorum. Aslında performansımın istatistiki verilere göre değerlendirilmesinden pek hoşlanıyorum sayılmaz. Ama bazı teknik değerler için bu tür çalışmaların yapılması gerektiğinin de bilincindeyim. Tüm dünyada da bu çalışma yapılmaktadır.



    Kendine ait kişisel bir web siten var mı?

    Hayır, yok ama böyle bir sayfamın olmasını isterim. Böylelikle voleybola yeni başlayan oyuncular için ve beni daha iyi tanımak isteyen kişiler için bu tür sayfanın faydalı olabileceğini düşünüyorum. Örneğin bu sayfada istatistiki verilerimin olmasıyla benim performansım hakkında da bilgi sahibi olabilirler. Önümüzdeki günlerde de kendi sayfamla ilgili girişimde bulunacağım.


  3. #23
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922


    KAPTANIMIZ AYSUN ÖZBEKLE YAPILAN ROPÖRTAJ (ALINTIDIR)

    KAPTAN AYSUN ÖZBEK


    SORU 1-) KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ ?


    CEVAP 1-) 18.03.1977 İstanbul doğumluyum.Balık burcuyum. Balık burcunun tüm özelliklerini taşıdığıma inanıyorum. Saha içinde ve dışında insanlar beni ne kadar sert değerlendirse de aslında çok duygusal bir insanımdır. Çocukları severim ve çocuklarla vakit geçirmekten hoşlanırım. Resim yapmayı ve kitap okumayı severim.

    SORU 2-) VOLEYBOL ÖZGEÇMİŞİNİZİ ANLATIRMISINIZ ?


    CEVAP 2-) 1990 yılında Üsküdar Kız Lisesindeyken Voleybol elemelerine katılmıştım.Rahmetli CEMİL KARAHAN tarafından seçilip FENERBAHÇE’DE lisanslı olarak voleybol oynamaya başladım. 6 sene Fenerbahçe’de oynayıp güzel başarılar elde ettim. 6 sene sonra genç yaşım bitince ANKARA VAKIFBANK’A transfer oldum. Aynı sene A milli takıma seçildim.4 sene ANKARA’DA oynadıktan sonra VAKIFBANK kapanınca İSTANBULA VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA’YA geldim. Burada da 7. sezonumu oynamaktayım.


    SORU 3-) UZUN SÜRE KAMPLARDA YAŞADINIZ.KAMP HAYATI İLE İLGİLİ UNUTAMADIĞINIZ BİR ANINIZI ANLATIRMISINIZ ?


    CEVAP 3-) Uzun süreli kamp hayatı gerçekten çok zor. 2003 yılında Avrupa Şampiyonası öncesi ile başlayan yaz kampları epey yorucu geçiyor. Tabi başarı elde edince bu zorluklar unutuluyor. Benim yaşadığım ve unutamadığım anım 2003 Avrupa Şampiyonasına 10 gün kala kaybettiğimiz rahmetli antrenörümüz DENİZ ESİNDUY’ UN hayatını kaybetmesidir.


    SORU 4-) HEDEFLERİNİZ İÇİNDE ULAŞAMADIĞINIZ ŞEYLER VARMI ?


    CEVAP 4-) Milli takımla şimdiye kadar bir tek olimpiyatlara gidemedik. Bunu da gerçekleştirmeyi çok istiyorum. Kulüp olarak bu sezon Türkiye şampiyonluğu ve ileriki yıllarda Şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşamaktır.


    SORU 5-) SİZE GÖRE EN BÜYÜK BAŞARINIZ NEDİR? NEDEN ?


    CEVAP 5-) Yaşadığım en büyük başarılarım Türkiye’de kendi ülkemde binlerce seyirci önünde oynayarak yaşadığım 2003 yılında Milli Takımla Ankara’da kazandığımız Avrupa 2.liği ve 2004 yılında takımımla Bursa’da kazandığımız Avrupa Top Teams Kupası Şampiyonluğu’dur. Çünkü her iki turnuvanında kendi ülkemde olması, inanılmaz bir atmosfer ve seyirci desteği ile oynamak müthişti.


    SORU 6-) BAŞARILI BİR ORTA OYUNCU OLARAK BLOK VE TEK AYAK ATAK İLE İLGİLİ BECERİLERİNİZİ GENÇLERE ANLATIRMISINIZ ?


    CEVAP 6-) 12 senedir orta oyuncu olarak oynuyorum ve 12 senedir tek ayak smaç vuruyorum.Tek ayakla ilgili gençlere söyleyebileceklerim; eğer pasörün hemen arkasına başa giriyorsanız top pasörün elindeyken havada olmalısınız, topu önünüze almalısınız, yani pasörün bulunduğu yerden bir adım önde sıçramalısınız ki her iki tarafa da rahat dönebilesiniz. Eğer antene tek ayak gidiyorsanız ve çapraz vurmak istiyorsanız toptan önce gitmeli, kolunuzu erken kaldırıp top antene gelmeden kesmelisiniz. Tabi açık ve topu önünüze alıp sıçramalısınız, bir gözünüzle de bloğu takip etmelisiniz. Paralel vurmak istiyorsanız topun sizinle beraber gelmesini bekleyip vurabilirsiniz. Tek ayak smacı vurmak çok zevkli gerçekten. Tek ayak benimle resmen özdeşleştirildi. Bir arkadaşım tanıdığının benim ad ve soyismimin Aysun Tekayak olduğunu sandığını söylemişti. Bu gerçekten gurur verici. Blokta da ben her zaman oyuncuya değil pasöre konsantre olurum.Pasörün eline bakarım bence püf noktası bu. Eğer oyuncu ya bakarsanız yanılırsınız. Şimdiden kolay gelsin.


    SORU 7-) ÖZEL YAŞAMINIZ,EV HAYATINIZ VE ANNELİK ?


    CEVAP 7-) Özel yaşamın ben aileme çok düşkünümdür. Eşim, babam, annem, kardeşlerim ve yeğenlerim benim için olmazsa olmazlardan. Bir de babaanneciğim vardı, ailemizin en büyüğüydü ve geçen ay onu kaybettik. Onu gerçekten çok özlüyorum. Canım babaannem Allah sana rahmet eylesin nur içinde yat. Özel yaşamıma gelince hep ailemle beraberimdir. Boş günlerimi onlarla beraber geçiririm. Ev hayatımda her zaman söylerim eşim en büyük yardımcım destekçim benim için gerçekten büyük şans. Şu an ben AYSUN ÖZBEK isem eşimin bunda payı çok büyüktür. Benim en büyük şansım kocamın eski bir profesyonel basketbolcu olması. Beni ve kamplarımı gerçekten iyi anlıyor. Eşim olmasa benim hayatımın bu kadar kolay olmayacağını düşünürüm her zaman iyi ki yanımda iyi ki onunla evlenmişim o benim canııııımmmmmm. Onu çok ama çok seviyorum.


    SORU 8-) VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTANIN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ ?

    CEVAP 8-) Vakıfbank Güneş Sigorta’nın bugünkü hedefi geçmişte yakaladığı başarıları yakalamak ve başarıyı istikrarlı bir şekilde devam ettirmektir. Kulübümüz alt yapıya yaptığı transferlerle geleceğe verdiği önemi göstermiştir. Alt yapıya yaptığı bu yatırımlarla gelecekte hem kulübümüze hem de milli takımda oynayabilecek seviyede oyuncular yetiştireceğine inanıyorum.


    SORU 9-) KAPTANLIK ?


    CEVAP 9-) Kaptanlık liderlik, dürüstlük, sonuna kadar savaşmak, yardım etmek, taviz vermemek, mücadeleyi asla ve asla bırakmamak.

    SORU 10-) GENÇ VOLEYBOLCULARA ÖNERİLERİNİZ ?


    CEVAP 10-) Gençlere önerim ben hiçbir zaman iyi olduğumu düşünmeden sıkı, disiplinli, sabırlı ve inanarak çalıştım.

    Sabır + Disiplin + Çalışma = İyi bir Voleybolcu


    Asla istedikleri şeyden vazgeçmesinler.


  4. #24
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    MİLLİ TAKIMIMIZIN LİBEROSU GÜLDEN KAYALARLA
    YAPILAN ROPÖRTAJ(ALINTIDIR)




    Öncelikle Kendinizi Kısaca Tanıtır mısınız? Voleybola Nasıl Başladınız?
    5.12.1980 Samsun doğumluyum. 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünden mezunum. Voleybola ilkokul üçüncü sınıfta başladım. Okulumun voleybol takımı bahçede antreman yaparken bende onları izliyordum. Takım sporcularından biri benim arkadaşımdı beraber oynamaya başladık. Antrenörde beni izlemiş ve takıma çağırdı. O günden sonra voleybol hayatım başladı.



    Kendinize Örnek Olarak Aldığınız Bir Voleybolcu Varmı? Neden?
    Örnek aldığım değilde, çok beğendiğim libero var. O da İtalya milli takımının liberosu Cordulla, Oyuna çok hakim. Topu çok iyi takip ediyor ve refleksleri çok iyi.



    Sizce Türkiye’de Libero sistemi tam olarak oturdumu? Eğer oturmadıysa eksikleri neler?
    Bence oturdu. Bu yüzden iyi liberolarda var ligimizde daha öncesi libero çok önemli bir sporcu gibi bakılmazdı. Ancak her geçen gün liberonun takımdaki önemi anlaşılıyor.


    Eğer Libero sistemi olmasaydı ne olarak oynamak isterdiniz?
    Ben 2003’de libero olarak oynamaya başladım. Daha önceleri smaçördüm. Smaçörlüğüde seviyordum ama benim için liberonun yerini tutamaz.


    Gülden KAYALAR’ın Önümüzdeki Yıl Hedefleri Neler?
    Milli takımla dünya şampiyonasında dereceye girmek istiyorum. 2005-2006, 2006-2007 ve diğer senelerde de lig şampiyonluğu bulunduğum mevkide en iyiler arasında yer almak.



    Lig Statüsü Hakkındaki Görüşleriniz Neler?
    Çok takım olduğundan dolayı haftanın iki günü maç yapıyoruz ve bu sporcuları fazlasıyla yoruyor. Bu tempoda yeterli kuvvet ve dayanıklılık idmanlarına yerilemediği için sakatlıklar çoğalıyor bence.



    Sizce Türk Voleybolunun Dünya Voleybolundaki Yeri ve Önemi Nedir?
    Türk voleybolu 2003 Avrupa Şampiyonasından sonra Dünya platformunda yerini aldı.



    Voleybol Kariyeriniz Boyunca Unutamadığınız en önemli anınızı bizlerle paylaşırmısınız?
    2003 yılında ilk defa Milli Takıma seçilmiştim ve o turnuvada Avrupa ikinciliğini Türkiye olarak ilk defa yaşadık. Bu turnuvada da Avrupa’nın En İyi Liberosu Seçilmiştim.



    Voleybol Dışındaki İlgi Alanlarınız Neler?
    Voleybol dışındaki ilgi alanım alışveriş yapmak. Boş günlerimde dinlenmeyi, sinemaya gitmeyi seviyorum.

    Türkiyedeki Altyapı Hakkında Genel Düşünceleriniz neler? Türkiyede altyapıya verilen önem ve yatırımlar sizce yeterlimi?
    Büyük kulüpler alt yapıya çok önem veriyor ve bunun faydalarını görüyorlar. Ama diğer kulüplerin alt yapıya çok önem verdiğini düşünmüyorum. Türkiye’de 4-5 takım dışındaki kulüplerin sadece A1 ligindeki takımlara önem verdiğini düşünüyorum. Buda sadece geçici başarılar getiriyor. Alt yapıdan oyuncu yetişmeyince istikrar olmuyor tabiki.



    Voleybolun yaygınlaşması ve seyirci talebini artması için neler söyleyeceksiniz?
    Her dalda olduğu gibi reklam çok önemli. Burada en büyük desteği basının vermesi gerekli. Maçların Tv de daha fazla yayınlanması, gazetelerin spor bölümünde daha fazla yer alması gerekli.


  5. #25
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922

    Sultanlar Rus devini devirdi!(ALINTIDIR)

    TÜRKİYE: 3 - RUSYA: 1

    Salon: Atatürk

    Hakemler: Martin Hudik xxx (Çek Cumhuriyeti), Fabrice Collados xxx (Fransa)

    Türkiye: Aysun xxx, Bahar xxx, Esra xxx, Eda xxx, Neslihan xxx, Gözde xxx (Gülden xxx, Gökçen xx, Neriman x, Çiğdem x, Pelin x, Denizx)

    Rusya: Akulova xx, Godina xx, Alimova xxx, Shaskova xx, Sazhina xx, Gamova xxx (Kabeshova xx, Merkulova x, Kosheleva x, Safronova x)

    Setler: 25-23, 25-23, 17-25, 25-21

    Süre: 95 dakika (25, 26, 21, 23)

    İki takımın da hızlı başladığı mücadelede, Rus Milli Takımı'nın etkili blokları karşısında Neslihan ile sayı üreten milliler, rakiplerinin art arda sayı üretmesine engel olamayınca ilk teknik mola 8-7 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Milliler, salonu dolduran taraftarların da desteğiyle oyunu dengede tutmayı başardı, ancak ikinci teknik molaya da Rusya, 16-15 önde girdi. Başa baş bir mücadelenin sergilendiği oyunun son bölümünde ise Gamova'nın etkili oyununa rağmen ikinci teknik molanın hemen ardından ele geçirdiği skor üstünlüğünü hiç bırakmayan Türk Milli Takımı, ilk seti 25-23 üstün tamamladı.

    İkinci sete hızlı başlayan ve üst üste bulduğu sayılarla 3-0 öne geçen Rusya karşısında çabuk toparlanan milliler, Neslihan'ın smaçlarından kazandığı sayılarla skorda dengeyi sağlarken, Aysun'un file önüne bıraktığı sert topla ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Savunmada çok az hata yapan ay-yıldızlılar, rakibi karşısında üstün bir performans sergileyerek ikinci teknik molaya da 16-14 üstün girdi. Etkili savunmasını bu bölümde de sürdüren ve rakibini hata yapmaya zorlayan Türk Milli Takımı, zaman zaman son vuruşlarda basit hatalar yapsa da Esra ve Neslihan'ın elinden bulduğu kritik sayılarla ikinci seti de 25-23 kazandı.

    Üçüncü sete kötü başlayan ve file önünde bloklarda yetersiz kalan milliler, özellikle Gamova'nın sert smaçlarına karşılık veremeyince ilk teknik molaya 8-3 geride girdi. Rakibinin zayıf bölgelerini ve moral bozukluğunu iyi değerlendiren Rusya, aradaki skor farkının kapanmasına izin vermedi ve ikinci teknik molayı 16-10 önde geçti. Milliler, son bölümde Neslihan'ın ürettiği sayılarla oyunda dengeyi kurmaya çalıştıysa da Rusya farkın kapanmasına izin vermedi ve seti 25-17 önde tamamladı.

    Dördüncü sete hızlı başlayan ve rakiplerinin gönderdiği etkisiz topları sayıya çeviren ay-yıldızlılar, özellikle Esra ve Neslihan'ın sert smaçlarıyla ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Etkili savunması ve sayı getiren son vuruşlarının karşılığını alan milliler, ikinci teknik molayı 16-13 önde geçerken, geri kalan bölümde farkın kapanmasına izin vermedi ve seti 25-21, karşılaşmayı da 3-1 kazanmasını bildi. Türk Milli Takımı, elemelerdeki son maçını cuma günü saat 20.30'da İtalya ile yapacak.


  6. #26
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    milli takımın tek yabancı oyuncusu rus asıllı
    natalia hanikoğlu hakkında(alıntıdır)



    Hamile Natalia’ya milli davet
    16.05.2007


    İki aylık hamile olmasına rağmen ay yıldızlı takımın kampına çağrılan genç voleybolcu, şaşkına döndü.




    Bu da oldu, hamile sporcu milli takıma davet edildi. Dinamo Moskova takımında forma giyen ve başarılı bir sezon geçiren Natalia Hanikoğlu, 18 kişilik Voleybol Milli Takım kadrosuna alındı. 3-11 Haziran tarihleri arasında İsviçre’de yapılacak Montreux Turnuvası için aday kadroya çağrılan Natalia, daveti duyunca şaşkına döndü. Geçen yıl Japonya’da yapılan Dünya Şampiyonası için çocuk yapmayı ertelediğini söyleyen Natalia, "Milli görevimi tamamladım. D.Moskova’da da şampiyonluk sevinci yaşadıktan sonra, çocuk sahibi olmanın zamanı geldiğini düşünerek hamile kaldım. Doğumumu gerçekleştirdikten sonra, sporculuk hayatımı sürdüreceğim. 2 aylık hamileyim. Ay yıldızlı formayı şu an için giymem söz konusu olamaz" dedi.



    Aday kadroya çağrılan İtalya’nın Asystel takımında oynayan Bahar Mert, play off maçlarının 20 Haziran’da biteceğini ve aylardır göremediği çocuğuyla birlikte tatile çıkacağı için milli takım kampına katılmayacak. Daha önce Ay yıldızlı formayı bir daha giymeyeceğini açıklayan Fenerbahçeli Özlem Özçelik de hamile olan Natalia’yla birlikte affını isteyecek. Montreux Turnuvası’nda Çin, Küba ve Polonya ile karşılaşacak olan Sultanlar, 25 Mayıs’ta Ankara’da kampa girecek.


  7. #27
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    1.565
    neslihan sen bizim herşeyimizsin
    İKİNCİ BAHAR YAŞIYOR ÖMRÜM
    GEL BENİM YARİM OLUVER ŞİMDİ
    SENİ GÜL GİBİ ÖPE KOKLAYA
    GÖZÜMDEN DİLİMDEN SAKINIR SAKLAR
    BUGÜN Kİ AKLIMLA SEVERİM ŞİMDİ

  8. #28
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    TÜRKİYE İTALYA MAÇ SONUCU(ALINTIDIR)


    TÜRKİYE: 3 - İTALYA: 0

    Salon: Atatürk

    Hakemler: Laszio Adler xx (Macaristan), Stefan Hank xx (Slovakya)

    Türkiye: Esra xxx, Eda xxx, Neslihan xxx, Gözde xxx, Aysun xxx, Bahar xxx, (Gülden xx, Neriman xx, Çiğdem xx, Pelin xx)

    İtalya: Ferretti x, Fiorin xx, Anzanello x, Ortalani xx, Del Core x, Guiggi x, (Cardullo xx, Arrighetti x, Cicolari x)

    Setler: (25-23, 25-23, 25-17)
    Süre: 70 dakika (24, 25, 21)

    Karşılaşmaya iyi başlamasına rağmen file önünde savunma yapmayı unutan ay-yıldızlılar, skorda geriye düştü. Ancak Avrupa'nın bir numaralı hücum silahı Neslihan ile önce eşitliği, Eda ile de üstünlüğü yakaladı. Son ana kadar başa baş giden ilk sete noktayı Neslihan koydu ve Türkiye ilk seti 25-23 önde tamamladı.

    Çekişme, ikinci sette de devam etti. Esra'nın kötü oyunu, Eda'nın servis hataları, bir ara seti İtalya'ya lehine çevirdi. Ancak Gözde-Aysun-Esra'nın arka arkaya gelen blokları, Türkiye'yi setlerde 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

    Üçüncü sete İtalyanlar çok iyi başladı. Ancak ilk üç maçta olduğu gibi mücadeleyi hiç bırakmayan ay-yıldızlılar, Bahar'ın güzel oyunuyla maça tekrar ortak oldu. Esra ile Seda hem hücumda, hem de file önündeki savunmalarıyla setin ve maçın Türkiye'ye gelmesini sağladı.

    İtalya galibiyetiyle liderliğini sürdüren Türkiye, yarın saat 18.00'de Almanya ile karşılaşacak.

    Bu arada, karşılaşmayı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, eşi, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile birlikte izledi. Başesgioğlu, Atalay ve Karabıyık maç sonrası sahaya inerek millilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


  9. #29
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    AVRUPA VOLEYBOL FEDERASYON BAŞKANININ SÖZLERİ (ALINTIDIR)

    Milli TakımVoleybol Ana Sayfası | Milli Takım Ana SayfasıMeyer: ''Organizasyon mükemmel''

    Avrupa Voleybol Federasyonları Birliği Başkanı (CEV) Andre Meyer, ''Organizasyon mükemmel. Bütün ülkeler organizasyondan çok memmun'' dedi.
    16. Dünya Bayanlar Grand Prix Avrupa Elemeleri için dün Türkiye'ye gelen Meyer, Türkiye-İtalya maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'ye gelmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

    Organizasyonda hiç bir eksiklik olmadığını ve turnuvaya katılan bütün takımların Ankara'dan çok mutlu bir şekilde ayrılacağını belirten Meyer, ''Şu ana kadar en küçük şikayet olmadı. Turnuvanın başlamasına bir gün kala yapmak zorunda kaldığımız sistem değişikliğine rağmen her şey çok güzel geçiyor. Sistem değişikliğiyle ilgili 3 gündür geceli gündüzlü beraber çalıştığımız Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'a çok teşekkür ediyorum. Onunla birlikte bu kritik soruna bir çözüm bulabildik'' diye konuştu.

    -MEYER'DEN YAYINCI KURULUŞA VE BASINA BÜYÜK ÖVGÜ-
    CEV Başkanı Andre Meyer Grand Prix Avrupa Elemeleri'nin ilk günüden bu zamana kadar yayıncı kuruluşun ve basının çok eksiksiz çalıştığını ve bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

    Bu durumun Avrupa voleybolu açısından çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Meyer, ''Turnuvada şu ana kadar oynanan 19 karşılaşmanın hepsi Eurosport kanalından canlı olarak yayınlandı. Eurosport, ulusal yayıncı kuruluşunun gösterdiği özveri ve gönderdiği yüksek kalitedeki görüntüler için çok teşekkür etti''dedi.


  10. #30
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    [img]NESLİHAN DEMİRLE ÖZEL ROPÖRTAJ (ALINTIDIR)
    [



    Rus Uralochka ve Kazanochka, İspanyol Tenerife, Fransız Cannes, Japon Tabacco, Azeri Azerrail... Tüm bu voleybol takımlarının ortak özelliği Vakıfbank Güneş Sigorta'da forma giyen Neslihan Demir'e talip olmaları. Demir, 2003 yılındaki başarılarıyla "Filenin Sultanları" olarak anılmaya başlanan bayan milli takımının kuşkusuz en dikkat çeken oyuncusuydu. Demir'in başarıları artarak devam etti. Zaten şu anda kadın voleybol liginin bonservisi en yüksek olan oyuncusu. Fenerbahçe'nin de aralarında olduğu çok sayıda takımın transfer etmeye çalıştığı Demir, neticede İspanyol Tenerife'de karar kıldı. 15 Temmuz'da Galatasaray Sutopu Takımı oyuncularından Orkun Darnel ile Kalamış'taki Galatasaray tesislerinde evlenmeye hazırlanan Demir ile transferini ve gelecek planlarını konuştuk...

    Neden Tenerife'i seçtiniz?
    Takım çok iyi, birkaç yıl önce Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldular. Zaten senelerdir Avrupa'da oynamak istiyordum. Çok iyi şartlar sundular, iyi bir fırsat oldu benim için. Anlaşmam üç yıllık olacak sanırım. Sonra kolay kolay Türkiye'ye de dönmem gibi geliyor. Dönersem de Güneş Sigorta'ya dönerim, benim yuvam orası.

    Evliliğiniz nasıl yürüyecek bu durumda?
    Valla müstakbel eşimin çok güzel B planları var. Çok sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Sık seyahat etmek zorunda kalacak. Bir şekilde atlatacağız herhalde. Belki bir şekilde o da gelecek yanıma. İşlerin gidişatına bakacağız yani.




    Şöyle sorayım; "müstakbel kocanız" ne diyor bu durumla ilgili?
    Evlilik teklif ettikten sonra "Bu kariyerine, yurtdışına gitmene engel olacaksa hiç başlamayalım" dedi, ilk şartı buydu.

    Kendisi de sporcu olduğu için mi anlayışlı yaklaşıyor sizce?
    Daha önce de sporcu erkek arkadaşlarım oldu ama kimse böyle bir şey söylemedi. Hatta gitmememi istediler. Bu sporculuğuyla değil, karakteriyle ilgili bir şey.

    Voleybol kariyeriniz için başka ne gibi fedakarlıklar yaptınız?
    Sosyal hayatınızdan çok fedakarlık ediyorsunuz. Mesela beş ay daha kampımız var. Herkes Bodrum'da güneşlenirken biz kapalı salonda antrenman yapıyoruz. Okula da gidemiyoruz. Üniversitede bir seçim yapmak zorundasınız. Günde çift antrenman olunca okulunuzu aksatıyorsunuz, iki-üç senede atıyorlar. Gazi Üniversitesi Spor Akademisi'nde okuyorum ama yine atıldım galiba, harcımı yatırmayı unutmuşum.

    Voleybolcu olmasaydınız bugün ne yapıyor olurdunuz?
    Kuzenimle ideallerimiz vardı. Arkeolog olmak istiyorduk, arkeolog olurdum herhalde.

    Türkiye'ye voleybolu sevdiren takımın içinde olmak nasıl bir duygu?
    2003'teki Avrupa Şampiyonası'ndan önce tanıtımımız çok iyi yapıldı. Bir ay kala reklam çekiminden, röportaj vermekten antrenman yapamıyorduk. Bir de, çok iyi işler de yapınca inanılmaz bir atmosfer oluştu. Üzerine, hiç gitmediğimiz Dünya Kupası'ndan yedinci dönünce iyice göz önüne geldik. Genç kızlar voleybola başladı, voleybol okulları açıldı. Voleybol yaygınlaştı, yine de istenilen düzeyde değil. Bizi tekrar tüketebilmeleri için yine başarı getirmemiz gerek.

    "Voleyboldan sonrasını şu an düşünmüyorum"

    Maça gelenlerde nasıl bir değişiklik var?
    2003'ten beri erkeklerden çok kadınlar, genç kızlar, küçük kızlar geliyor. Baba oğlunu alır futbol maçına gider ya, artık anneler kız çocuklarını alıp voleybol maçına gelmeye başladı. Milli takım maçlarında salonda yer kalmıyor.

    Milli takımın bu yılki hedefi ne?
    Bu yılki dünya şampiyonasında yine başarılı olacağımıza inanıyoruz. İlk hedefimiz, dünyanın en prestijli voleybol turnuvası olan Grand Prix elemeleri. Ekimde ise dünya şampiyonası var. Türkiye bayanlar kategorisinde ilk kez gidiyor. Altı ay önceden kampa girdik, başarılı olmamız lazım. Bu emeklerimizin karşılığını almalıyız.

    Kaç yaşına kadar voleybol oynamayı planlıyorsunuz? Sonrası için planlarınız var mı?
    Kendinize iyi bakarsanız 35-36'ya kadar oynayabilirsiniz. Ama ben o kadar kaldıramam gibi geliyor. 32 yaşımda falan bırakırım, temposu çok yüksek. Voleybol sonrasını şu an düşünmüyorum. Mutlaka bir şey yaparım ama sporun içinde kalmak istemiyorum. Bunalmış olacağım, eminim. O kadar durmam bile mucize olacak.



    "Boyum 1,87. Utanmadan topuklu giyiyorum"

    Maça çıkarken mutlaka makyaj yaparım. Strese gireceksiniz, öncesinde rahatlamanız gerekiyor. Ben de makyaj yaparak kafamı boşaltıyorum.
    Çok kitap okuyorum. Dan Brown, James Patterson, Agatha Christie gibi yazarların polisiye, macera kitaplarını seviyorum. Kan çıksın, cinayetler olsun hoşuma gidiyor. İnanılmaz bir kütüphanem var zaten. İpod'umda klasikten arabeske kadar her tür şarkı var.
    Özel günlerde utanmadan topuklu ayakkabı giyiyorum. Topuklu ayakkabının bir bayanın görünümünü olumlu yönde değiştirdiğini düşünüyorum.
    TGI Friday's, Casita, The House Cafe'ye sık gidiyoruz. Son zamanlarda bir barbekü merakı sardı. Bir de haftada iki-üç gün Wagamama'ya uğruyoruz.
    Ayakkabılarımı Nine West'ten alıyorum. Marka takıntım yok ama genelde Quiksilver, Zara, Massimo Dutti, Nike ve Adidas'tan giyiniyorum.


Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.