Saygı değer arkadaşlarım sizleri daha iyi anlamak için sizin dilinizi öğrenmk istiyorum.Bana yardımcı olabilecek kaynak varsa yazarsanız sevinirm.
Saygılar.
Kardeşlerim valla ne kadar mutluyum bilemezsiniz.Siz de Türksünüz bizde Türküz.Ne güzel hemen hemen aynı dili konuşuyor sayılırız.Siz Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?Acaba kendinizi Türkiyeye karşı yabancı hissediyor musunuz? Türkiyeye geldiğinizde hiç yabancılık çekerim filan diye düşünüyor musunuz?Valla ne biliyim bana sizler çok ilginç geliyorsunuz,sanki siz normal insan değilde yüce,ulu bir millet,kutlu bir yaratılış harikası gibime geliyor.

Birde sizin diliniz dekş bazı kelimeler çok güldürüyor beni.Sizde ki bazı kelimeleri Türkiyede sadece köylü kesim kullanıyor.Mesela Azerbeycan tv de ki prima reklamına çok gülüyorum bu reklamda körpe niz için gönül rahatlıyla kullanabilirsiniz diyorya ben orada gül gül ölüyorum valla.Biz körpe kelimesini kullanmıyoruz.Birde azerbeycan tv de matrix filmini izledim bi aralar ama ondada gül gül öldüm .