Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Dernegine cirkin Saldiri.



Hollanda Azerbaycan Turk Kultur Dernegi baskani Sayin Ilhan Askin son bir ay icerisinde ikinci defa teskilatimiza yapilan cirkin saldirilar sonucu buyuk olcude Maddi hasarlar meydana gelmistir. Bu alcakca saldirilarla ilgili olarak , emniyet guclerinin sorusturmasi surmektedir.

Hollanda Azerbaycan Turk Kultur Dernegine yapilan bu cirkin saldirinin failleri biran once guvenclik gucleri tarafindan bulunmasini umut etmekteyiz.

Faillerin bulunması ile, geçtiğimiz yıllarda, Hollandada bu tip saldirilarinda faillerinin bulunacagina inanmaktayiz.

Hollanda Azerbaycan Turk Kultur Dernegine yapılan saldırıların ve bu saldırıların arkasındaki maksatların da belli ölçüde aydınlanacağına da inanmaktayız. Bu olayların açığa çıkması ve yargı önüne çıkarılıp hesap vermeleri, eminiz ki bundan böyle teröristlerin önünü kesecektir. Cemiyetimize saldıranlar, 'ruh hallerini gösterircesine', saldırılarını gece geç saatlerde karanlıktan faydalanarak gerçekleştirmektedirler.

Doğrudan Azerbaycan ve Türk toplumunun, cemiyetlerini hedef alan bu alçakça saldırıları, şiddetle lanetliyoruz.

'Terör bir insanlık suçudur'


Kime karşı, nasıl yapılırsa yapılsın mutlaka mahkum edilmelidir Toplumsal huzuru bozmaya yönelik bu türden olaylar, sadece Azerbaycan ve Türk kuruluşlarına zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda Hollandanin imajına da çok büyük zararlar vermektedir. Hollanda basin vede yayin kuruluşlarına tavsiyemiz; saldırıya uğrayanlar ve mağdurlar ile saldırgan ve suçlular arasındaki farkı görmeleridir.

Alçakça saldırı yapanlar şunu bilsinler ki; bu güne kadar Teskilatimiza sayisizca yapilan bu cirkin saldırılar karşısında sağduyusunu yitirmeyen Hollanda Azerbaycan Türk Kultur Dernegi toplumu mensupları bundan böylede tahriklere kapılmadan, olayları takip edecektir. Hollanda Azerbaycan Turk Kultur Dernegi sağduyulu ve soğuk kanlı bir tarzda çalışmalarına devam edecek, teröre ve terörizme, toplumsal barışı tehdit edecek her türden hareketlere karşı tavrını demokratik ölçüler içerisinde sürdürecektir.'


Saygilarimla

Hollanda Azerbaycan Turk Kultur Derneyi Baskani :
Ilhan Askin