2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Ceyhan'da Haydar Aliyev müzesi

  1. #1
    Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    49

    Ceyhan'da Haydar Aliyev müzesi

    Türk Dünyasını küçük bir köşesi olan Ceyhan ilçesimizde Türkiye- Azerbaycan kardeşlik parkında Haydar Aliyev adına müze açıldı

    Haydar Aliyev Müzesi'nin açılışına Azerbaycan Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Valeh Haciyev, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov, İstanbul Başkonsolosu Seyyad Salcahlı katıldı.

    Türkçü ve Turancı Duruşu ile Örnek Aldıpımız Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin sözlü, Türkiye ve Azerbaycan'ın büyük Türk dünyasının iki önemli kardeş devleti olduğunu söyledi.

    "Bizler Azerbaycan'a karşı yüreğimizdeki sevgiyi hep açık tutmuşuzdur. Türk cumhuriyetleri içerisinde Azerbaycan'ın bizim yanımızda çok müşahhas bir yeri vardır. Bugün bu sevginin tezahürünü yaşıyoruz" diyen Başkan Sözlü, "Türk dünyasına bakış açımız, aslında kendimize olan hasretimizdir." diye konuştu.

    Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov, Haydar Aliyev anısına açılan müzede iki devlet bir millet sözünün gerçekleştiğini kaydetti.

    Azerbaycan Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Veleh Hacıyev ise Azerbaycan ile Türkiye arasında sınır olmadığını belirterek, açtığımız müzeyle iki ülke arasındaki kardeşliğin daha da pekişerek anlamlı hale geldiğini ifade etti.

    Azerbaycan Cumhuriyeti Haydar Aliyev fonu başkanlığı ile Ceyhan Belediyesi'nin ortaklaşa yaptırdığı müzede, Azerbaycan devletine ait kitap ve çeşitli belgelerin yanı sıra 162 fotoğraf bulunuyor.
    BU güzel Organizasyon TURAN Düşlermizin hayal olmadığını her an gerçekleşme yolunda olduğunu Bütün Dünyaya Göstermiştir..



    yeryüzünde yer beğendim indim otüken ormanına

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    Ceyhan qomşu şehirdir bize
    malumata göre sağol
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.