Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
35 sonuçtan 11 ile 20 arası

Ermenistan-Azerbaycan Münagişesi

  1. #11
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Yer
    Batı Trakya/Yunanistan
    Mesajlar
    11
    ermeni ve yunanlilar evvelden osmanliya tabii idi.Azadlik elde etmek icin iki millette urklere karsi ayaklanmistir cunku milleti harekete gecirmek icin dusman gerekit,rdi o da turkler oldu.

  2. #12
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Yer
    AZERBAYCAN / BAKU
    Mesajlar
    524
    niye darixirsiz bir sebr edin. ve bir $eyi unutmayin: telesen tendire du$er. yava$ yava$ her $eye nail olacayiq.
    Bu dunyada sevme, sevsende deli etme, cunku seven sevilmez, sevilende qiymet bilmez.

  3. #13
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Yer
    Batı Trakya/Yunanistan
    Mesajlar
    11
    sorosun adamlari gelirse sabir olur?

  4. #14
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Yer
    AZERBAYCAN / BAKU
    Mesajlar
    524
    soru$maq ayib olmasin sorosun Azerbaycan Ermine munaqi$esine ne daxlisi var?
    Bu dunyada sevme, sevsende deli etme, cunku seven sevilmez, sevilende qiymet bilmez.

  5. #15
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Mesajlar
    2
    Ya Karabag ya ölüm başka yol yok artık yol yok artık

  6. #16
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Mesajlar
    10
    salam dostlar.biz muharibeden once ermenilerin xarici dovltre danisdiqlari yalanlarin ustunu acmaliyiq onlarin yalanci ve hem iqtisadi cehetden hem de herbi cehetden zeyif olduqlaini beyan etmeliyik.iqtisadiyyati guclu olan dovlet her seye qadirdir bu ise ermenilere yoxdu mence azeriler ve turkler birlesse qalib gele bilerik

  7. #17
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Mesajlar
    23

    Dost Ülkeden Bir Barış Hikayesi!

    Özellikle Azeri dostlarımıza bir hikaye anlatmak isterim: 1919-1923 arası Türkler'le Yunanlılar arasında geçenleri bilirsiniz. İki ülke tam bir savaş halindeydi. Türkiye'nin batısı Yunanistan tarafından işgal edildi. Daha sonra 4 yıl süren mücadelede çekilmek zorunda kaldılar. Çok kan aktı, bir sürü Türk ve Yunan askeri öldü. İki halk arasındaki o zamanki durum tahmin edersiniz ki tam bir nefretti. 1923'den sonra Cumhuriyet kuruldu. Şimdi dikkat edin; bu savaş ve nefretten tam 11 yıl sonra, Yunan Başbakanı Venizelos, kendisine karşı savaşmış olan Mustafa Kemal Atatürk'ü Nobel Barış Ödülüne aday gösteriyor. Birkaç yıl sonra Türkiye ve Yunanistan'ın başkanlığında Balkan Dostluk Paktı imzalanıyor. Kıbrıs gibi birçok "ayırma" girişimine rağmen, 1999'daki Marmara Depremi'nde Türklerin yardımına ilk koşan Yunan kurtarma ekipleri oluyor. Aynı yıl Yunanistan'da yaşanan depremlerdeki kurtarma çalışmalarına Türkler bütün ekipleriyle katılıyor. Bugün ise Yunanistan ve Türkiye üyesi oldukları uluslararası kuruluşlarda birbirlerinin en büyük destekçileri ve Yunanistan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ndeki en büyük destekçilerinden biri. Karşılıklı ulusal nefret ortamından gelinen yer neresi? Birçok sorunun varlığına rağmen, karşılıklı destek, ortak kültür ve yaşam biçimi. Yani sizin deyiminizle; aşağı yukarı tek millet iki devlet!
    Bu barış öyküsünün ışığında Azeri dostlarımızın, Ermeni olayına daha farklı bakmalarını umuyorum. Peki ülkelerindeki Ermeni işgalini kabul mu etsinler ? Hayır! Ama unutmasınlar ki; 1918'de burada da işgal vardı. Fakat bakın bugün ne var ?

  8. #18
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Mesajlar
    23

    Cevap Yok!

    Ne iş? Azerbaycan Ermenistan Münakaşası'nın içine barış girince tartışmak işinize gelmedi galiba... Şimdi ırkçı-Türkçü-Faşist bir mesaj yazsaydım yüzüncü cevap gelmişti ama barış hikayesine aylardır cevap yok. Yoksa kızlarla ilgilenmek varken ulusal davanızı tartışmaktan vazgeçtiniz mi??

  9. #19
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Mesajlar
    2
    Mence karabağ sorununda (mesele) savaş ermenistandan çok Azerbaycana zarar verir çünkü ruslar amerikalılar fransızlar ...vb (ve bunun gibi) bir çok hırıstiyan devlet ermenistanın yanında olacaktır. Ama bu karabağın ermenilere bırakılması değildir tabiki . Diplomatik çabalarla ermenilerin yaptıklarını ,yalanlarını,diğer milletlere en kısa sürede birlikte anlatmalıyız .Devam eden yarı savaş durumunda Türkiye Azerbaycan'a çok daha fazla destek olmalıdır .Azerbaycanlı Türklerde daha uyanık olmalılar ve şu anda sivil toplum örgütleri adı altında Azerbaycan'da faliyet gösteren amerikan kuruluşlarını tesbit edip faliyetlerine engel olmalılardır.bu faliyetler Azerbaycanda Türkiyedekinden çok daha fazla olmaktadır

    BÜTÜN AZERBAYCAN TÜRKLERİNE SEVGİLERLE
    AZERBAYCAN

  10. #20
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Yerixo
    Mesajlar
    1.946
    Salam,

    Ben Karabağ'ın ve Azerbaycan'ın başka birçok şehrinin Ermeniler'in elinde olmasını içime sindiremiyorum. Bu yaz tatil için Azerbaycan'a gittim ve kaldığım 15 gün boyunca Karabağ hakkında halk arasında tek kelime bile işitmedim. Aslına bakılırsa, galiba Azerbaycanlılar da bu konuyu biraz unutmuşlar gibi. Hele hele 'yeni nesil' bu konuyla hiç ilgili değil. Bence üzerinden biraz daha zaman geçerse, bu konu 'nostalji' olacak. Azerbaycanlıların milli hafızasından siliniyor bu konu. (Ha yalan olmasın... bir tek yerde Karabağ ve işgal edilen diğer şehirlere ilişkin bir 'hatırlatma' gördüm... o da, hava durumunda bu yerlerin hava durumları veriliyordu. Gerçekten hepsi bu!)

    Yıllar önce Karabağ ve başka şehirlerde eli kolu kopmuş ya da yaralanmış insanlar görmüştüm Bakü'de... Onların fiziksel ve duygusal acısını hissetmiştim... Hatta biriyle çay içmiştim... Artık onlar bile yok sokaklarda... Onlar bile 'arka plana' itilmiş ve kimbilir neredeler...

    Biriyle konuşuyordum, bana şöyle dedi: 'Ermeniler sadece Karabağ'ı alıp olayı o noktada bırakabilirlerdi, ama böyle yapmadılar ve Karabağ dışında başka şehirleri de işgal ettiler. Bunun nedeni, günün birinde (üzerinden bayağı zaman geçince) masaya oturacaklar ve Azerbaycan'ın şehirlerini geri verecekler ama Karabağ onlarda kalacak. Azerbaycanlılar şehirlerini geri aldıkları için memnun olacaklar ve Karabağ'ın acısını unutacaklar.' Aslında win-win gibi bir şey olacak galiba bu konuda.

    Acaba gerçekten de birileri bu konuyu 'milli hafızanın' arkasına itip acıları unutturacak ve ileri de yukarıda aktardığım görüşü mü uygulamaya koyacak?
    ----------------------------

    Başka milletlerle her zaman sorunlar olur... Savaşarak ya da diplomasiyle çözebilirsin... Hatta çok yakınlaşabilirsin onlarla... Çok dost da olabilirsin. Deprem olduğunda onlar yardıma koşar, sen de onların yardımına koşarsın... Halkları yakınlaştırırsın... Ama bu bazı şeyleri unutmak anlamına gelmez... Uyanık kalmak gerekir. Tarih kesinlikle 'tekerrürden' ibarettir. Geçmişte barış içinde yaşayan halklar zaman zaman kavga eder, geçmişte güçlü ülkeler sonradan hasta adam olur. Osmanlı'nın güçlü olduğu zaman elini öpenler sonradan hastalandığında akbaba gibi başına üşüşmüşlerdi. Bunu, Osmanlıcı olduğum için değil, yakın bir örnek olduğu için verdim... Ben derim ki ne 'Polyana' olalım ne de 'Moğol komutanı'.

    Hamıya çoxlu salamlar
    Şükr Allaha ki pişiklerin qənətləri yox... Olsa idi, göydə göyərçin qalmazdı... Allah kimə qənət verəcəyini bilir!

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.