10 sonuçtan 1 ile 10 arası

İnsanlar Öz Heyatına Niye Qesd Edir?

  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Mesajlar
    756

    İnsanlar Öz Heyatına Niye Qesd Edir?

    Her gün dünyada yüzlerle, minlerle insan öz heyatına qesd edir. Son iller bu cür hadiselere Azerbaycanda da tez-tez rast gelmek olar ! Bu qesdlerin müxtelif sebebleri var! Bezileri aile problemleri, şexsi heyatında olan problemler sebebinden bu yolu secir!
    Sizin fikrinizce insanlar öz heyatına niye qesd edir ?
    [

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    342
    İnsanların öz həyatlarına qəsd etməsi və can sağlığına xəsarət yetirməsi cox acınacaqlı bir haldır. Bunun səbəbləri isə cox tərəflidir.Bu cox trəfllilik də insanların ayrı-ayrı psixalogiyada və həyata, dünyaya fərdi və müxtəlif baxışlardan yaranır.
    Belə olna hallar Allah-təala (c.c), Peyğəmbərimiz(s.s) və Qurani-Kərimin buyuruqlarına əsasən cox səhv və günahdır. Yəni verələn canı Allah-təala (c.c) vermiş və o alacaq.Bu canımızı və can sağlığımızı biz Allah-təala (c.c)-ya tehvil verəcəyik. Bunu etmədiyimiz halda məsulyyətli və günah sahibi oluruq.
    İndiki dövrdə belə probləmlərin coxalması insanlarin öncə imanlarının zəifləməsidir. Doğrudur ki, hal-hazırda yaşamaq tərzi və yaşamaq uğurunda mübarizə çətinləşib. Kütləvi yoxsulluq, xəstəliklərin, insanlar arasındakı mehribanlıq və inamın azalması, nemətlərin bölünməsinin qeyri-bərabər olması, dünyada baş verən anlaşılmazlıq, qəsbkar müharibələr, terrorlar, bir-birini aldatmaq, əxlaqsızliq və s. və i.a. çoxaldığından insanlar qərarsız qalır. Bu hallarda nə edəcəyini bilmir və kömək gözldiyi yerdə tapa bilmir. Bu zaman çıxış yolu tapmır və qəsdə səbəb olur.
    Amma iman və inam sahibləri hər şeyin bir səbəbini olduğunu, Allahın bunlari gördüyünü və bunun bir qanun olduğunu anlayır.
    İnsanların iradəsizliyi, səbrsizliyi, əxlaqı bu hallara yol vermir.

    Bu uzun sözlərimin son izahı budur ki, bu qəsd halları insanların mənəvi, imani və səbrsizliyidir. İslam dininin yaydığı əxlaq sahib olan şəxs bu əməllərdən hamişa çox uzaqda olur.
    Əgər sualınız olarsa növbəti dəfə yaşanan qəsd hallarından yazarıq
    Uca Allah sizləri nəzərində saxlasın! Bütün bəllardan qorusun!AMİN!
    "Ölüm gözəl şeydir, budur pərdə ardından xəbər
    Gözəl olmasaydı, ölürmüydü Peyğəmbər"

  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    bacım çok güzel bi konuya değinmişsin bu sorun bütün insanlığın sorunu zengin ülkelerdede fakir ülkelerdede her sosyal sınıftan farklı görüşlerde insanlar bu yola başvuruyor ne yazıkki yani bi sınıflandırma yapamayız.bu insanlar niye intiharı seçiyor derseniz sahhatinde dediği gibi sebepler çok çeşitli herkesin başka sorunları problemleri var.kimi aile sorunlarından kimi iş hayatının düzensizliği iflas gibi sorunlardan kimi mutsuz olduğundan kimi onu dünyaya bağlayacak bi sebebi kalmadığını düşündüğünden kimi gençlik bunalımı kimi aile baskısı yüzünden kimi aradığı aşkı bulamadığından veya bulupta kaybettiğinden aslında bu insanların çoğu psikolojileri bozulduğundan ve onlarla yeterince ilgilenilmediğinden belkide intiharı gidilmesi gereken ve acılarına bi son verecek yol olarak görüyorlar.bu insanları kurtarmak hayata döndürmek intihardan vazgeçirmek mümkünmü derseniz evet mümkün ama biz ne yazıkki kendi hayatımız ve sorunlarımızla uğraşırken o insanların sorunlarını bakışlarıyla hareketleriyle bize göstermek istedikleri yardım çığlıklarını ya görmüyoruz yada görmezden geliyoruz .yapmamız gerken onlara yardım elimizi uzatmakken biz gülümsyip gidiyoruz ama onları kaybettiğimizddede keşke yardım etseydim diye pişmanoluyoruz.keşke dememek ve sevdiğimiz insanları kaybetmemek için onlarla ilgilenelim ve onları dinleyelim.onlara değer veren birileri olduğunu görürlerse hayata daha fazla bağlanabilirler


  4. #4
    Moderlər
    Üyelik tarihi
    Apr 2004
    Yer
    Bakı
    Mesajlar
    917
    cimbom :"kimi onu dünyaya bağlayacak bi sebebi kalmadığını düşündüğünden"

    mende bu sebepten çox fikirleştim , ancaq sonrası ağlıma geldiyinde vazgeçtim.
    Mesafler mi aşkı uzaklaştırır ,aşk mı mesafeleri yakınlaştırır,Uzayan yollar,kanayan sevdalar,ne kadar aşkı yansıtır,Sevmekten uslanmayan gönülmüdür.Uslanmayan sevdamıdır.Ey arsız sevda,yoluna gül dökülesi,İşte geldin yakınımdasın,Bir seslensem el uzatırmısın?

  5. #5
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    İnanç eksikliğinden
    [
    Ya da
    [

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Yer
    Turkiye
    Mesajlar
    129
    Bence insanlar korktukları için bu yola giriyorlar. yani sorunlarıyla savaşmak yerine ölümü seçiyor. çünkü kaçmanın en kolay yoludur.
    sizinde dediğiniz gibi birçok sebebi var bunun. ama bana göre insan sorunlarını çözüme ulaştırmak için çalışmalıdır. içine kapanıp kederleneceğine bu sorunların peşinden koşmalıdır. tabi bizimde bütün dostlarımızın yanında olmamız lazım. her insan dışa açılırsa yani arkadaşlarıyla ve çevresiyle bir bütün olursa zaten içinekapanık olmaz. evet çoğu kişide belli sebeplerden dolayı mutsuzdur. bunların en başında para ve sevgi gelir. bunları bulamayıp çözüm yoluda geliştirmeyenler artık yaşamın bir faydası yok gibi düşünebilirler.
    her ne olursa olsun bir insan hayatı nasıl görmek istiyrsa öyle görür. şu yemyeşil ağaçları, masmavi denizi, birbirinden şrin hayvanları ve sıcacık arkadaşlıkları gören birisi hiç karamsar olabilirmi.
    bir çöplüğe bakan iki kişi sizce aynı şeyleri mi düşünür. ben ise şunu düünürüm, eğer bu çöp burda olmasaydı temizlik olmazdı. ve burası temizlenmezdi diye olumlu düşünürüm. gerçekten hayata bakış tarzı çök önemlidir.
    [
    [

    [

    [

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    17
    TÜRKİYENİN VE DÜNYANIN HER YERİNE SELAMLAR
    BU KEZ AĞLAMADIM TELEFONU KAPATIRKEN, OYSA HER AYRILIKTA TUTAMAZDIM KENDİMİ GÖZYAŞLARIM İÇİMDE BOĞULDU BU DEFA NEDENDİR BİLMEM AMA SEN YOKSUN ONU UNUTAMAM ASLA..

    BÖYLE BİR MEKTUP BIURAKMIŞTI ARKASINDA HAYATA VEDA EDERKEN NEDEN BU NOKTAYA KADAR GELDİ VEYA NEDEN HAYATA VEDA ETMEK İSTEDİ KİMSE BİLMİYOR, FARKLI YORUMLAR YAPILDI ARKASINDAN AMA KİMSE BİLMİYORDU ASIL NEDENİNİ
    BAZILARI AŞK DEDİ ADINA SEVMİŞTİ HEMDE ÖLÜMÜNE AMA KARŞILIGINI ALAMAMIŞTI O YÜZDEN VEDA ETTİ HAYATA ,,,
    BAZILARI İSE AİLEVİ SORUNLAR DEDİ AİLESİNİ HİÇ BİR ZAMAN YAKIN BULAMAMIŞTI KENDİSİNE KİMBİLİR BELKİDE MADDİ SORUNLARI VARDI BELKİ ARKADAŞ BELKİ DOST BELKİ AİLE YADA AŞK ,,,
    AMA DEĞERMİYDİ KISACIK HAYATTAN TÜM GÜZELLİKLERDEN VAZGEÇİP BİR ANDA KENDİNİ KARANLIKLARA ATMAYA
    NE KADAR ACI NE KADAR ZOR OLSADA HAYAT ACILARLA ZORLUKLARLA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİ İNSAN
    SONUÇTA HER ZAMAN MUTLU OLUNAN BİR DÜNYA DÜŞÜNÜN NE KADAR DA BASİT OLUR DU HERŞEY ÇOK GÜZEL HAYAT ÇOK RAHAT NE İSTESEN ANINDA OLUVERİYOR BU DEFADA MUTLU OLMAKTAN MUTSUZLUK DUYARDI İNSAN
    ACILARDA BİR İHTİYAÇ TIR ASLINDA İNSAN ACILARIYLA YAŞAMAYI ACILARA KARŞI AYAKTA DURMAYI ÖĞRENDİĞİ ZAMAN YAŞAMAYI VE HAYATIN GÜZELLİKLERİNİ HAK ETMİŞTİR ASLINDA VERMEDEN ALMAK DİYE BİRŞEY OLMADIĞI GİBİ KENDİ HAYATINDAN BİRŞEYLER VERMEDEN MUTLU OLMA DUYGUSUNU ALAMIYACAGINI BİLMEK GEREKİR UNUTMAYIN Kİ DÜNYADAKİ HER İNSANIN SORUNLARI VARDIR VE HERKESİN SORUNU KENDİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR ONLARLA YAŞAMAYI ÖĞRENMEK HAYATIMIZDAKİ GÜZEL GEÇEN ZAMANI DEĞERLENDİRMEK GEREKİR
    HEPİNİZE MUTLULUK DOLU GÜZEL VE UNUTULMAZ GÜNLER DİLEĞİMLE
    HAYAT HER ŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA DEĞER
    GÜLÜMSEMEYİ UNUTMA

  8. #8
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    1.565
    Alıntı Elif Nickli Üyeden Alıntı
    İnanç eksikliğinden
    elif e sonuna kadar katılıyorum .ALLAHU TEALA,derdi kederi kullarını denemek için vermiyormu zaten.bu sınavdan kaçmak demektir ve
    İKİNCİ BAHAR YAŞIYOR ÖMRÜM
    GEL BENİM YARİM OLUVER ŞİMDİ
    SENİ GÜL GİBİ ÖPE KOKLAYA
    GÖZÜMDEN DİLİMDEN SAKINIR SAKLAR
    BUGÜN Kİ AKLIMLA SEVERİM ŞİMDİ

  9. #9
    Moderlər
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Yer
    Azerbaycan
    Mesajlar
    2.061

    Re: İnsanlar Öz Heyatına Niye Qesd Edir?

    Mence aciq Imansiz insanlarin ishidi Bu. Heyatda hec ne ve hec kim ucun cana qesd etmeye deymez!!!!!!
    Bir günah etsən əgər,
    Minbir gün aahh etmən gərək.
    Minbir gün aahh etsən əgər,
    Heç bir günahın yox sənin.


  10. #10
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    2.630

    Re: İnsanlar Öz Heyatına Niye Qesd Edir?

    onu bilirem ki kim ki ozune qesd edir beleleri allah terefinden de bagislanmirlar

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.