Sayfa 4/11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
108 sonuçtan 31 ile 40 arası

Türkiyeden Güncel Haberler

  1. #31
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Yer
    Turkiye
    Mesajlar
    129

    2 haftada 42 arac yakıldı

    Şişli'de Galataderesi Caddesi Çil sokakta meydan gelen olayda iş makinası maskeli şahıslar tarafından molotof kokteyli atılarak yakıldı. Kundakçılar Beykoz'da da 4 araç yaktı.
    Alev alev yanan iş makinasına çevredeki vatandaşlar su kovaları ve yangın söndürücülerle müdahale etti. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen iş makinası kullanılamaz hale geldi.

    Olayı gören taksi şoförü, "3 maskeli şahıs iş makinasının içine birşeyler atarak kaçtılar, sonra da yanmaya başladı. Ben yangın tüpüyle söndürmek istedim, ancak olmadı" dedi.
    Olaya tepki gösteren görgü tanıkları, "20 günden beri araç yakmalar moda olmuş, Ben borçla yeni bir araç aldım, bunu da yaksalardı ben ne yapardım" diyerek tepkisini dile getirdi. İtfaiyenin soğutma çalışmasının ardından polis soruşturma başlattı.

    Kundakçılar Beykoz'da 4 araç yaktı

    Beykoz Ortaçeşme Mahallesi'nin çeşitli sokaklarında gece saatlerinde park halinde bulunan 34 DS 4417 plakalı otomobil, 34 NA 987 plakalı narenciye yüklü kamyon, 34 T 2004 plakalı kamyonet ile 34 RHN 76 plakalı otomobil, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce kundaklandı.
    İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

    14 günde 42 araç yakıldı
    14 gün içinde İstanbul genelinde 42 araç kundaklandı. Araçları kimlerin yaktığı hala bilinmezken, polis, kundaklama olaylarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürüyor.
    [
    [

    [

    [

  2. #32
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922
    Ermenistan'ı Türkiye'ye Bağlayacaklar

    --------------------------------------------------------------------------------

    Ermenistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan rekabet, görevdeki cumhurbaşkanı Koçaryan'ın sözleriyle Ermeniler için korkutucu bir hal aldı.
    19 Şubat'ta Ermenistan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili adaylık başvurusu sona ererken, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Ulusal Hareket Partisi için ''Ermenistan'ı Türkiye'ye ekleyecekler'' dedi.

    Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, eski Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan ve onu destekleyen eski iktidar partisi Ermenistan Ulusal Hareketi'nin faaliyetlerine siyasi açıdan önem vermediğini belirterek, "Ulusal Hareket, Karabağ davasına ihanet etti ve Ermenistan'ı Türkiye'ye eklemeye hazırlar" dedi.

    Koçaryan, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda da Petrosyan'ı suçlayarak, Petrosyan ve partisinin bu konuyu "unutmaya hazır olduğunu" söyledi.

    Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru hazırlık çalışmaları sürerken, Koçaryan da "Golos Armenii" (Ermenistan'ın sesi) gazetesine yaptığı açıklamada, iktidar adayı Başbakan Serzh Sarkisyan'ın en ciddi rakibi olarak gösterilen Ter Petrosyan ve onu destekleyen Ermenistan Ulusal Hareket Partisi'ne ülke siyaseti açısından ağır eleştiriler yöneltti.

    İktidardaki birinin eski yönetimi kötülemesinin eski Sovyet geleneği olduğunu ve bunu yapmak istemediğini ifade eden Koçaryan, "Ulusal Hareket'in önde gelen isimlerinin büyük çaplı hırsızlıklar nedeniyle şu anda hapiste olmaları gerek" dedi.

    "Koçaryan, görüşlerini, "Bugün açıkça söylüyorum, Ulusal Hareket, halkın güvenini suistimal etti. Ekonomiyi çökerten Ulusal Hareket, Ermenistan'ı dünyadaki en yoksul ülkeler arasına düşürdü. Karabağ hareketi dalgasıyla iktidara gelen Ulusal Hareket, bu davaya ihanet etti. Ulusal Hareket Partisi, ulusal ideolojiden yoksun ve Türkiye'ye bağlamaya hazır" diye sürdürdü.

    Ter Petrosyan'ın bugünkü siyaset ortamında "muhalefet güçlerinin babası" olmaya çalıştığını söyleyen Koçaryan, ancak bunun başarısızlıkla sonuçlanacağına inandığını da kaydetti.

    Koçaryan, "Tüm potansiyel devrimciler (muhalefet) siyasi açıdan iflas etmiş durumda. Halkımız akıllı ve gerçekçidir, geveze ve maceracıların peşinden gitmeyecektir" ifadesini kullandı.

    Açıklamasında işgal altındaki Yukarı Karabağ konusuna da değinen Koçaryan, Ulusal Hareket'in, Karabağ hareketinin etkisiyle iktidara gelmesine rağmen kısa süre içinde Karabağ'ı geri vermeye hazır hale geldiğini savunarak, Ter Petrosyan'ın Cumhurbaşkanlığından istifa etmeden önce sorunun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesi taahhüdü verdiğini ve o dönemdeki müzakerelerin bu kapsamda yapıldığını söyledi.

    Söz konusu taahhüdü aşmak için çok çalıştığını ve bugünkü görüşmelerin bölge halkının kendi kaderini tayin etme hakkı çerçevesinde yapıldığını söyleyen Koçaryan, "Aynı doğrultuda bölge statüsünün belirlenmesi için referandum yapılacağını, referandumdan önce de Yukarı Karabağ'ın uluslararası platformlarda tanınmasının beklendiğini" ileri sürdü.

    Ulusal Hareket partisi tarafından "Ermenistan'ın en büyük partnerinin Azerbaycan olması gerektiği" düşüncesinin dile getirildiğini ifade eden Koçaryan, Yukarı Karabağ'ın geri verilmeden bunun imkansız olduğunu söyledi.

    Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Ter Petrosyan ise bugünkü yönetimin faaliyetlerinin yağma ve talandan ibaret olduğunu ifade ederek, "İktidar baştan ayağa yolsuzluk içinde, bu her şeyin suç dünyası kurallarına tabi olduğu kleptokrasidir" dedi.

    Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, Ter Petrosyan, Rus Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, bugünkü iktidarın ülkeyi tamamen yağmaladığını, iç ve dış politikasının sadece şahsi zenginlik elde etmeyi amaçladığını söyledi.

    Cumhurbaşkanlığı için adaylık başvuruları sona erdi

    Bu arada Ermenistan'da 19 Şubat 2007 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık süreci, 9 başvuruyla bugün sona erdi.

    Ermeni Merkez Seçim Komisyonu'ndan (MSK) yapılan açıklamaya göre adaylık başvurusu yapanlar şunlar:

    Orinats Yerkir lideri ve eski Parlamento Başkanı Artur Bağdasaryan
    Ulusal Birlik Partisi lideri Artaşes Gegamanyan
    Halkın Partisi lideri Tigran Karapetyan
    Ulusal Demokratik Birlik lideri Vazgen Manukyan
    İşgal altındaki Yukarı Karabağ yönetiminde yer alan isimlerden Arman Melikyan
    Taşnaksutyun partisi temsilcisi ve Parlamento BaşkanYardımcısı Vahan Hovhannisyan
    Cumhuriyetçi Parti lideri ve Başbakan Serzh Sarkisyan
    Önceki iktidar partisi Ulusal Hareket partisinin desteklediği eski Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan
    Ulusal İttifak Partisi lideri Aram Harutyunyan gerekli belgeleri tamamlayarak MSK'ya başvurularını yaptı.

    Aday olacağını açıklayan Yeni Zamanlar partisi başkanı Aram Karapet yanise ilgili yasalar gereği 10 yıldır ülkede ikamet etme koşulunu yerine getirdiğine yönelik belge alamaması nediniyle başvuruda bulunamadı.

    Başvurularını tamamlayan adayların kesinleştirilmesinin 31 Aralık 2007-20 Ocak 2008 tarihleri arasında gerçekleştirileceği süreçte, seçim öncesi propaganda kampanyaları da 21 Ocak-17 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlenecek.


  3. #33
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    iranda cezalar nası veriliyorr

    İran'da küçük kızlara tecavüz etmekle suçlanan bir kişi önce kırbaçlandı sonra idam edildi.

    Benzer cezaların sık görüldüğü İran'da bir alanda toplanan yüzlerce kişinin önüne getirilen genç, kalabalığın bağırışları arasında önce kırbaç cezasına çarptırıldı
    Şeriat hükümleri uygulanan İran'da kırbaç cezasının ardından acı içinde kıvranan genç meydandaki bir vincin ucuna asıldı
    Küçük kızlara tecavüzle suçlanan zanlı daha sonra kalabalığın gözleri önünde idam edildi.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  4. #34
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Frankfurt /D
    Mesajlar
    200

    AFERIN iranli hukukculara

    Haketmis tecavüzkar. Ne günahi vardi onca korpe balaca usaklarin????!!! Benim anladigim kadariyla insanlarin önünde idam edilmesi insanlari kötülük ve yanlis isler yapmaktan alikoymak olsa gerek.
    Toplumun fesada ugramasi bu sekilde önlenir insAllah. Idam cezasini en cox uygulayan amerika, cin, kuzey kore vs. ülkeler galiba.
    Hayat üc bucuk ile dört arasindadir; Ya ücbucuk atarsin, Ya da dört dörtlük yasarsin!!
    " Inandigin gibi yasamazsan; yasadigin gibi inanmaya baslarsin ! "
    *Kurtul tesirinden sahte sözlerin,
    Cag idrakinize hasret sizlerin,
    HAQQA kafa tutan beyinsizlerin,
    Ákibeti neymis görme vaktidir !...*

  5. #35
    Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    32

    AVUSTURYA'DA HAKARET TEPKİYE NEDEN OLDU

    Geçtiğimiz günlerde Avusturya'nın Steirmark eyaletinin ikinci büyük şehri Graz'da, İslam dini ve Hz. Muhammed (sav)'e yönelik sözleriyle Müslümanların tepkisini çeken FPÖ Graz Belediye Başkan Adayı Susanne Winter, Avusturya kamuoyunun da eleştirilerine hedef oldu.

    Avusturya Federal Savcılığı tarafından sorgulanacak olan Winter'ın Avusturya ceza hukukunun 283. maddesini ihlalden sorgulanacağı bildiriliyor. Bahsi geçen 283. madde, inanç kurumlarına düşmanca eylemlerde bulunan, kışkırtanlar ya da inananların insanlık onurlarını aşağılayıcı şekilde hakaret eden kişi ya da kişiler hakkında 2 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

    Winter'in konuşması sadece Müslüman derneklerinin değil, ülkenin üst düzey isimlerinin de tepkisini çekti:
    Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Winter'in hakaretlerini 'raydan çıkma' olarak nitelendirdi. Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Fischer, "Winter'in sözleri kesinlikle kabul edilemez. Avusturya, dinler ve kültürler arası diyalogda barışın ve saygının hüküm sürdüğü bir ülkedir. Bizim ülkemizde bir yerel seçim kampanyası sırasında İslam'a karşı kesinlikle kabul edilemeyecek sözler söylendiyse, ben de net bir şekilde şunu söylüyorum: Bu Avusturya'nın sesi değil, bizim de kendisi ile aramıza mesafe koyduğumuz birisinin sesidir." dedi.

  6. #36
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    13

    yollar her zaman dogruya cikmaz

    soguk ulkeden sicak insana merhaba,
    orasi bir ulke ve kendi kanunlari var. ncelikle ben onlarin seriatla yonetildigine inanmiyorum, cin halk cumhuriyeti dimi? inaniyormudunuz cinde cumhuriyet var?
    ulkeler kanunlarini kendiuleri yapar vatandaslari uygular, yada cezalarina katlanir. o insanda secimini yapmis, herkes akilli olacak siye bir sey yok!
    onemli olan bence, demokratik olmak, insanligimiza saygimiz varsa. saglicakla[/b]

  7. #37
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    TÜRKİYEDEN HABERLER

    ABD'nin saygın gazetesi New York Times'a göre 2016 yılında ABD, süper güç özelliğini kaybedecek, Türkiye süper güç olacak.

    YIL 2016

    Batı'da Avrupa Birliği, Doğu'da ise Çin dünyanın yeni parlayan yıldızları olacak. Türkiye, Avrupa'ya çok daha sıkı şekilde bağlanıp AB süpergücünün bir parçası haline gelecek. Iraklı Kürtler'in Bağımsız Kürdistan hayali ise gerçeğe dönüşecek. New York Times gazetesinin hafta sonları yayınladığı New York Times Magazine dergisi bu hafta kapak konusu olarak ABD'nin çöküşünü seçti. Başkan George Bush döneminde ABD'nin gücünün hiç olmadığı kadar azaldığını belirten dergi, 2016 yılına gelindiğinde süpergüç özelliğini de yitireceğini kaydetti. New York Times'a göre takvimler 2016 yılını gösterdiğinde dünyada şu değişiklikler yaşanacak:

    * Barack Obama, Hillary Clinton ya da John McCain başkanlıklarının ikinci dönemini bitiriyor olacaklar. Ve Amerika dünyada her zamankinden çok daha güçsüz hale gelecek. Yıllar önce Irak'tan çekilmiş olan Amerikan askerlerinin tamamı bağımsız Kürdistan topraklarına konuşlanmış halde olacak.

    * Afganistan'da NATO'nun verdiği mücadele başarıya ulaşacak. İran ise tüm tehditlere rağmen nükleer silahını yapacak ve nükleer ülkeler klübüne katılacak.
    Rusya güç kaybedecek

    * Doğuda Çin, Tayvan'ı topraklarına katacak denizlerdeki hakimiyetini her geçen gün artıracak.

    * Avrupa Birliği 30'dan fazla üyesi, Kuzey Afrika, Hazar Denizi ve Rusya'dan gelen enerji yolları ve nükleer enerjisiyle önemli bir güç haline gelecek.

    * Amerikan rüyasının yerini Avrupa rüyası alacak. Avrupa Birliği, uydu ülkeleri giderek daha fazla cezbetmeye başlayacak. Çin ise Doğu'da tüm ülkelerin çekim merkezi haline gelecek. Bu bölgede Amerika'nın dostu olan ülkeler Çin ile bir gerginlik yaşamak istemedikleri için Çin'e giderek daha fazla yakınlaşacaklar.

    * Çin ve Rusya'nın liderliğinde Türki cumhuriyetlerin de katılımıyla Doğu'nun NATO'su kurulacak.

    * Rusya ise süpergüç olma iddiasını her geçen yıl biraz daha yitirecek. Sebebi ise nüfusta yaşanan büyük düşüş. Yıl 2025'te Rusya, dev topraklarına rağmen Türkiye kadar nüfusa sahip olacak ve her yıl 500 bin vatandaşını kaybetmenin bedelini siyasi arenada güç kaybıyla ödeyecek.
    TÜRKİYE ‘YENİ OSMANLI' POLİTİKASI İZLEYECEK

    New York Times'a göre 2003 yılındaki tezkere reddi ile ABD-Türkiye ilişkileri kopma noktasına gelmişti. Şimdi AB'ye üye olmayı hedefleyen Türkiye, Amerika'nın sürekli olarak AB içinde kendi lehine lobi yapmasından rahatsız olacak ve ABD'den uzaklaşacak.

    * Yeni Türk politikası, “Türk gururu” ve “agresif Neo-Osmanlıcılık” öğelerini içerecek. Eğer Avrupa, Türkiye'yi reddetmek yerine Türkiye'nin bu politikalarını silah olarak kullanırsa Suriye, Irak, İran gibi ülkelere istikrar getirmekte başarılı olabilir.

    * Bu süreç içerisinde Türk mühendisleri Anadolu'ya köprüler, yollar ve tüneller inşa etmeyi sürdürecek. Türkiye, Arap dünyası ve Ortadoğu'daki etkisini hem askeri hem de ekonomik olarak artıracak. Türk tacirler Batı kadar Doğu'ya da bakmaya başlayacaklar.

    * İstanbul'u gören biri, Türkiye AB üyesi olmasa da bu ülkenin ne kadar Batılı olduğunu anlayacak.

    * Türk diasporasının her yıl ülkesine gönderdiği

    * milyar dolar, her yıl bu ülkeye gelen 20 milyon turist ve 20 milyar dolarlık dış yatırım Türkiye'yi Avrupa süpergücünün bir parçası yapacak.

    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  8. #38
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    SICAK ÇATIŞMADA İKİ ASKER ŞEHİT OLDU


    ne zaman oldu bu hiç haberim yoktu
    Allah belalarını versin
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

  9. #39
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    rioda dehset

    Rio'da karnaval öncesi çatışma: 7 ölü
    Rio de Janeiro (AA)- Brezilya'nın Rio kentinde ünlü karnaval kutlamaları öncesinde, polisin ağır zırhlılar eşliğinde iki kenar mahalleye düzenlediği baskın sırasında 7 kişi öldürüldü.

    Polis müfettişi Rodrigo Oliveira, Rio'nun yoksul gecekondu mahalleleri Jacarezinho ve Mangueira'ya, karnaval başlamadan önce düzenlenen baskında ölenlerin tümünün suçlu olduğunu ve polise direndiklerini söyledi. Basın organları ise çıkan arbedede 9 kişinin öldüğünü duyururken, Oliveira bu rakamı doğrulamadı.

    Rio de Janerio Kamu Güvenliği Enstitüsü verilerine göre, kentte geçen yıl polisle çatışmalarda 1260 sivil hayatını kaybetti. Rio, dünyada en çok suçun işlendiği kentleri arasında yer alıyor.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  10. #40
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    bir türk öldürüldü

    CİA, Pakistan'da terör zanlısı bir Türk'ü öldürdü
    Berlin (AA)- Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Der Spiegel, Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'nin Sadullah K. (28) adlı Türk kökenli Alman terör zanlısının Pakistan'daki çatışmalar sırasında öldürüldüğünü bildirdiğini yazdı.

    Derginin haberine göre CIA, Almanya'nın Langen kentinden Pakistan'a giden Sadullah K'nın 14 Ekim 2007 tarihinde öldürüldüğünü, çatışma sırasında Afganistan-Pakistan sınırındaki radikal dinci ''Cihad Birliği'' (IJU) adlı terör örgütünün eğitim kampında bulunduğunu bildirdi. Almanya Federal Suç Dairesi (BKA) tarafından alınan bilgilere göre de, Sadullah K'nın, Almanya'da terör hazırlığı yaparken yakalanan terör zanlısı Adem Y. ile yakın ilişkisi olduğu belirtildi.

    Sadullah K'nın 5 Haziran 2007 tarihinde Türkiye üzerinden Pakistan'a gittiği ifade edilen haberde, Alman güvenlik makamlarının edindiği bilgilere göre Sadullah K'nın, IJU'ya para, bir video kamera ve kızıl ötesi gözlük götürdüğü kaydedildi. Alman makamlarının Pakistan'dan gelecek DNA sonuçlarını beklediği ve bundan sonra Sadullah K'nın ölümünü resmen kaydedecekleri bildirildi.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


Sayfa 4/11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.