Sogan Çorbasi

Mutfak: Bilinmiyor

Süre: 45 dk

MALZEMELER

2 ½ lt et suyu (10 bardak)

3-4 adet sogan

2 yemek kasigi tereyagi veya margarin

2 kahve fincani silme un

Terbiyesi: 2 yumurta sarisi

½ lt süt (2 bardak)

YAPILIŞ TARİFİ

1-Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim halkalar halindedograyin.

2-Tereyagla beraber biraz kavurun. Un katip 2-3 dakika karistirin. Et suyu koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin.

3-Süzgeçten baska bir kaba geçirin. Tuz atip tekrar atese oturtun. Sütle çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim kaynatip atesten indirin.

4-Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük servis kasesine bosaltin. Üzerine rendelenmis peynir serpistirin. Firinda kizartip servis yapin.