-
Yayla Çorbasi
Yayla Çorbasi
Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
10 bardak et suyu
½ bardak pirinç
2 yemek kasigi un
1 bardak süt veya su
2 yumurta sarisi
1 bardak yogurt
1 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1 cay kasigi kirmizibiber
2 çay kasigi kuru nane
YAPILIŞ TARİFİ
1-Pirinci ayiklayip yikadiktan sonra et suyu ile birlikte atese koyun. Pirinçler yumusayincaya kadar hafif ates üzerinde kaynatarak pisirin.Tuz atin.
2-Unu, süt veya suyla karistirarak bulamaç yapin. Kaynayan çorbaya katin. 5 dakika daha kaynatin.
3-Yumurtayla yogurdu birlikte çirpin, çorbaya karistirip atesten indirin.
4-Çorbanin üzerine kirmizibiber ve nane katilmis yagi gezdirin.
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kuralları
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.
Yer imleri