Yarım kilo ince bulgur
1.5 Çorba kaşığı biber salçası
Bulguru yoğurmak için su
1 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet limon
6-7 Dal kıyılmış maydanoz
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Baş dövülmüş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kimyon
Tuz

Hazırlanışı

* Bulguru yarım çorba kaşığı salça ile karıştırın.
* Üzerine azar azar su serperek yoğurun.
* 5-10 Dakika dinlendirip bulgurun şişmesini bekleyin.
* Karışıma un yumurta kimyon ve tuz ekleyin.
* Ara ara su serperek yoğurun.
* Hazırladığınız kaöte harcından fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
* Yuvarlakların ortasına hafif çukur olacak şekilde elinizle bastırın.
* Bir tencerede su kaynatın.
* Yarım çorba kaşığı tuz ve yarım limon suyunu ekleyin.
* Köfteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin.
* Delikli kepçe ile servis tabağına alın.
* Zeytinyağında dövülmüş sarımağı kavurun.
* 1 Çorba kaşığı salça ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip kaynatın.
* Sarımsaklı karışımı köftelerin üzerine dökün.
* Maydanoz serpip servis yapın.

Sarımsaklı Bulgur Köftesi yemek tarifleri