3 Adet piliç budu
2 Adet soğan
1 Adet ekşi elma
2 Adet defne yaprağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
7-8 Adet beyaz lahana yaprağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Adet küçük kırmızı lahana
Çeyrek limon suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz

Hazırlanışı

* Piliç butlarını yarı yarıya pişene dek haşlayın ve suyunu süzün.
* Butları kızgın sıvıyğda arkalı önlü kızartın.
* Tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleştirin.
* Çok ince kıyılmış beyaz lahanayı ve rendelenmiş elmayı ekleyerek lahanalar yumuşayana dek soteleyin.
* Yarım çay bardağı su şeker tuz ve defne yaprağını ekleyip suyunu çekene dek pişirin.
* Defne yapraklarını çıkarıp soğumaya bırakın.
* Kırmızı lahanayı yarı yarıya pişene dek haşlayın.
* Suyunu süzüp ince ince doğrayın.
* Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
* Kıyılmış maydanozu ekleyin.
* Bir kaseye önce kırmızı lahanayı sonra beyaz lahanalı karışımı koyun.
* Kaseyi servis tabağına ters çevirin.
* Piliç budu ile birlikte servis yapın.

Davet Kebabı yemek tarifleri