Malzemeler

5 adet patlıcan (kalınlarından)
Köfte İçin

1/2 kg. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
2 - 3 diş sarımsak
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Salçalı Su İçin

1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı

Patlıcanları alaca soyun. 15 cm. kalınlığında doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda en az 1 saat bekletin. Ayrıca patlıcanı suda ne kadar çok bekletirseniz kızartırken o kadar az yağ çeker. Patlıcanlar suda beklerken bir yandan da köfteyi hazırlayın. Köfteyi yoğuracağınız kaba kıymayı alın. Ufalanmış ekmek içini rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun. Yemeği akşam yapacaksanız köfteyi sabahtan yoğurmanızı tavsiye ederim bir süre beklediği için köfte daha lezzetli oluyor. Köfteyi şekillendirin. (2 dilim patlıcana 1 adet köfte düşecek şekilde ayarlayın) Köfteleri kızartın. Biz hafif olduğu için teflon tavada yağ koymadan kendi yağıyla pişiriyoruz her zaman. Patlıcanlar da kızaracağı için ağır olmaması açısından bu yöntemi kullanmanızı öneririm. Sudaki patlıcanları süzün. Bol yağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın. 1 dilim patlıcan 1 adet köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri hazırlayın ve bir borcama dizin. Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin. Fırında güzelce pişirin.Eğer daha çabuk pişmesini istiyorsanız patlıcanlı köfteleri alüminyum ya da çelik tepsiye dizin. Salçalı suyunu da ekledikten sonra ocağı yakın ve tepsiyi ocağa oturtup 1 taşım kaynatın. Sonra da fırına verin. Böylece yemek hem daha çabuk pişer hem de elektrik tasarrufu yapmış olursunuz)

Afiyet Olsun...

Kaynak: [ Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...]