4
kişilik
60 dakika
Türkiye

Malzemeler
600 gr kuşbaşı kuzu eti
3 patlıcan
4 domates
4 sivri biber
2 soğan
100 gr margarin
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Tuz karabiber


Soğanları küçük küçük doğrayın ve bir tencerenin içinde yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların üzerine eti koyun ve kavurmaya devam edin. Daha sonra kavurduğunuz etleri tencereden porsiyonluk güveçlere aktarın. Siyah-beyaz şeritler halinde soyduğunuz ve kuşbaşı doğradığınız patlıcanları etin üzerine dizin. Patlıcanın üzerine kuşbaşı doğradığınız domates ve biberi koyun. 1 kaşık salçayı su ile karıştırın. Karışımı güveçlere eşit şekilde paylaştırın. Hazırladığınız güveçleri orta derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.