malzemeler:

250gr düdük makarna

50gr tereyağ

yarım çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı salça

3 diş sarımsak

2 orta boy domates

1 soğan

2 biber

makarna mızı 2 litre suda kaynatıyoruz

ve süzüyoruz

sos: tereyağ ını bir tavaya atalım erisin soğan ımızı içine atalım pembeleşmeye yakın sarım saklarımızı ve biberi atalım dometesleride (kabugu soyupta dograrsak daha güzel olur) dometesler eriyene kadar karıstıralım salcayı bu asamada koyarsak kızarmaz daha güzel rekn verir sosumuz iyicene pişince içini sütümüzü koyalım ve sürekli karıstıralım yoksa kesilir süt 2 dakika yeterli olacaktır

sos piştikten sonra süzdüğümüz makarnayı tekrar tencereye alalım ve sosu tencereye dökelim iyicene karıştıralım.

ve biraz çatır dayana kadar ocakta kalsın catırdayınca makarnamız hazır

afiyet olsun