Malzemeler:

<>1 kilo Kıyma

<>1 Yumurta

<>2 çay bardağı Galeta tozu

<>1 avuç kıyılmış Maydonız

<>Karabiber

<>Kimyon

<>Tuz

<>1 kilo Patates

<>1 kaşık Salça

<>2 bardak Su

<>Sıvıyağ

Yapılışı:

Bir kaba kıymayı yumurtayı galeta tozunu maydonozu baharatları ve tuzu koyun ve elinizle yoğurun. Yassı köfteler hazırlayın. Ocakta bir tavaya sıvıyağ koyun. Hazırladığınız köfteleri tavada hafifçe kızartın. Köfteler kızardıktan sonra aynı tavaya salçayı ve suyu ilave edin ve karıştırın.

Patatesleri soyup yıkadıktan sonra halka halka 1 cm. kalınlığında doğrayın. Fırın tepsisine patatesleri döşeyin. Üzerinede köfteleri yerleştirin. En üstünede salçalı suyu boşaltın.

Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede pişirin.