İçindekiler (3 kişilik)

1 adet levrek (750 gr kadarlık)

10 - 12 adet mantar

2 - 3 adet arpacık soğan

2 adet Defne Yaprağı

tuz


Sosu için

3 yemek kaşığı sıvıyağ

6 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

100 gram kaşar peynir


Hazırlanışı
Balık temizlenip yıkanıp bir süzgeçte bekletilir.
Mantarlar ince ince doğranır.
Balık mantar soğan defne yaprağı bir tencereye konulur.
Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su eklenir.
Tencereye tuz serpilip 7-8 dakika kadar pişirilir.
Pişen malzemeler defne yaprağı ve soğanlar hariç yağlanmış bir tepsiye alınır.
Başka bir tencerede un ile yağ kavrulur.
Üzerine süt yavaş yavaş eklenir.
Çok koyu olmayan bir beşamel sos pişirilir.
Sosun içine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı karıştırılır.
Sos tepsideki balığın üzerini tamamen kapayacak şekilde dökülür.
Kalan kaşar peynir üzerine serpilir.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.