250 gr taze fasulye
1 Adet yumurtanın sarısı
4 Çorba kaşığı un
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
1 Adet tavuk suyu tableti(arzuya göre)





Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın.
Üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave edip haşlayın.
Delikli kepçe ile tencereden çıkartıp yarım santim eninde doğrayın.
Tencereye yağı koyup eritin ve unu ilave ederek sararana dek kavurun.
Daha sonra suyu azar azar ve karıştırarak ilave edip, topaksız kıvama getirin.
Fasulyeleri ilave edip, bir taşım kaynatın.
İnmesine yakın çırpılmış yumurta sarısını ve limon suyunu ilave edip sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuzunu ve biberini ayarlayıp ateşten alın.