Gerekli Malzemeler:
* 1 kg vişne
* Yaklaşık 1,5 litre su
* 2 su bardağı toz şeker (miktarını kenndi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
* Yarım limonun suyu
Hazırlanması:
* 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın.
* VişNellleri geniş ve derin bir tencereye alın.
* Tencereye vişNelllerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.
* 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın (tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı).
* Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin.
* Kaynama işlemini vişNelller çatlamaya başlayana kadar sürdürün.
* Soğutup servis yapın.
Yer imleri