7 sonuçtan 1 ile 7 arası

trabzonda karadeniz teknik üniversitesi

  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    trabzonda karadeniz teknik üniversitesi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi, sosyal açıdan ülkemizin en önde gelen üniversitelerinden biri olup, öğrencilerinin her türlü sosyal, sportif, kültürel ve sağlık amaçlı ihtiyaçlarını karşılayabileceği çok sayıda olanağa sahiptir.


    Sosyal, Kültürel ve Sportif Tesisler
    Atatürk Kültür Merkezi
    Merkez Kanuni Kampüsü içerisinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi biri 1000 kişilik, diğeri ise 250 kişilik oturma kapasiteli iki ana salon ve bunlara ek hizmet sağlayan çok sayıda küçük salondan oluşmaktadır. Bu merkez, sinema, tiyatro, konser, konferans ve panel gibi her türlü bilimsel ve kültürel faaliyetin yürütülmesine imkân tanıyan bir donanıma sahiptir.

    Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Tesisleri
    Karadeniz Teknik Üniversitesi merkez Kanuni Kampüsü’nde deniz kenarında bulunan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 96 yataklı bir misafirhane, olimpik yüzme havuzu, yazlık ve kışlık olarak kullanılabilen yeni moder görünğme sahip restorant, pastane, kafeterya, tenis, voleybol ve basketbol sahaları yer almaktadır. Tesisler, hem Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencilerine uygulama yeri, hem de Üniversite personeli ve misafirlerin yararlanabileceği bir mekân olarak hizmet vermektedir.

    Turizm ve Otelcilik MYO Restorantı


    Koru Tesisleri
    Üniversite merkez Kanuni Kampüsü'nde Koru içinde yer alan Koru Tesisleri bütün yıl boyu hizmet vermektedir. Bu tesiste her türlü yemek ihtiyacının karşılanabileceği bir restoran ve öğrencilerin hoşça vakit geçirmelerine imkân tanıyan bir adet oyun salonu bulunmaktadır. Bunlara ilave olarak, Koru Tesisi 28 adet çift kişilik ve 4 adet suit odası ile farklı amaçlar için Karadeniz Teknik Üniversitesine dışarıdan gelen herkesin faydalanabileceği modern bir misafirhaneye de sahiptir.

    Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi
    Toplam 8000 m2’lik bir alan üzerinde inşa edilen Kongre ve Kültür Merkezi her türlü bilimsel ve kültürel faaliyetin yürütülebileceği modern bir donanıma sahiptir. İçerisinde biri 700, diğeri 250 kişilik oturma kapasiteli iki büyük salon, 80 ve 120’şer kişilik toplam 6 seminer salonu, 250 ve 600 m2’lik 2 sergi salonu, 1 müze ve 220 kişilik 1 kokteyl salonu bulunan merkez modern tefrişatı, teçhizatı, simültane çeviriye uygunluğu, akustik ve ışık düzenlemesi ile her türlü ulusal ve uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak özelliktedir. Kongre ve Kültür Merkezi’nde açık ve kapalı otopark ile kafeterya da bulunmaktadır.

    Hasan Polat Kapalı Spor Salonu
    Karadeniz Teknik Üniversitesi merkez Kanuni Kampüsü’nde yer alan kapalı spor salonu her türlü kapalı alan spor müsabakalarının yapılmasına uygun bir donanıma sahiptir. Salonda 600 kişilik oturma kapasiteli bir trübin, soyunma odaları, basın ve ses düzeni odası, dinlenme lobisi, 2 adet sauna ve değişik amaçlı kullanılabilecek bürolar bulunmaktadır.

    Stadyum
    Merkez Kampüs içerisinde bulunan stadyum, 100x60 m ebatlı bir çim sahaya sahip olup, bir tarafından üstü kapalı ve koltuklu, diğer iki tarafından ise sadece koltuklu tribünlerle çevrilidir ve 3000 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Stadyum, modern ışıklandırması ve skorborduyla gece müsabakalarının da yapılabileceği bir tarzda düzenlenmiştir.

    Olimpik Yüzme Havuzu
    Karadeniz Teknik Üniversitesi Merkez Kanuni kampüsü’nde deniz kenarında bulunan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yer alan olimpik yüzme havuzu, tüm su sporlarının yapılmasına uygundur. Aynı anda 250 kişinin faydalanabileceği havuzda, duş kabinli ve kilitlenebilir dolaplı soyunma odaları mevcut olup, havuz suyu son sistem filtrasyon ve otomatik ilaçlama sistemi ile temizlenmektedir. Ana havuzun bitişiğinde 5x5x0.6 m ebatlı bir çocuk havuzu da vardır. Havuz kenarında güneşlenme imkânları ile beslenme gereksinimi için bir kafeterya ve sağlık hizmetleri için revir özelliği taşıyan bir sağlık kabini mevcuttur.

    Mini Sahalar
    Karadeniz Teknik Üniversitesi merkez Kampüsü’nde 3 minyatür futbol sahası, 6 tenis kortu, 2 açık basketbol sahası, 2 voleybol sahası ve 1 squaş sahası bulunmaktadır. Bütün bu spor tesisleri granül kauçuk zeminli ve ışıklandırmalı olup, okul saatleri dışında da öğrencilerin spor yapmasına uygun imkânlar sunmaktadır.

    Sağlıklı Yaşam Tesisleri
    Çim saha kapalı trübini altında yeni oluşturulan spor kompleksi bünyesinde sağlıklı yaşam kapsamında kullanılabilecek sauna salonu, ağırlık merkezi, step salonu, düşünce sporları salonu ve diğer sağlıklı yaşam için spor faaliyetlerine uygun salonlar mevcuttur.

    ETKİNLİKLER
    Halk Oyunları ve Gösteri Sanatları
    Tiyatro
    Müzik
    Sportif Etkinlikler
    Öğrenci Konseyi

    KAMPUS'TE YAŞAM
    Barınma
    Üniversitemiz Merkez Kanuni Kampüsü içinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 1 kız, 2 erkek ve 1 karma öğrenci yurdunun toplam kapasitesi 3274 kişidir. Fatih Eğitim Fakültesi Kampüsü içindeki 2 kız, 2 erkek ve 1 karma öğrenci yurdunun toplam kapasitesi ise 1852 kişidir. Ayrıca Trabzon şehir merkezinde de 186 kişilik bir kız yurdu mevcuttur. Gümüşhane'de toplam 704 kişilik 1 kız ve 2 erkek yurdu; Sürmene’de 200 kişilik 1 karma yurt bulunmaktadır. Yine Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Muammer Dereli Kampüsü’nde Üniversitemize ait 200 kişilik karma bir yurt mevcuttur. Bütün yurt binalarında kantin, kafeterya ve lokanta bulunmaktadır. Öğrenciler kahvaltı ve diğer ihtiyaçlarını buralardan sağlayabilirler. Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı bu yurtların dışında, özellikle merkez kampüs yakınında çok sayıda ve değişken donanımda özel öğrenci yurdu mevcuttur. EYOF kapsamında hizmet verebilecek 500 kişilik yurt, olimpiyat köyünün de yapımına başlanmıştır.



    Beslenme
    Üniversitemiz öğrencilerinin büyük bir bölümü beslenme ihtiyaçları, merkez Kanuni Kampüsü'nde bulunan 800 kişilik öğrenci yemekhanesinden karşılamaktadırlar. Özel sektör tarafından işletilen yemekhanede öğrencilere ucuz bir fiyata öğle ve akşam yemekleri verilmektedir. Merkez Kanuni Kampüsü içinde değişik fakülte ve bölümlerin bünyesinde bulunan çok sayıda kantin ve kafeterya, öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmesine imkân tanımaktadır. Bu kantinler sağlığa uygunluk açısından sürekli olarak denetlenmekte ve fiyatlar da Üniversite Yönetimi tarafından belirlenmektedir. Merkez Kampüs dışındaki bütün fakülte ve meslek yüksek okullarında bu tür olanaklar bulunmaktadır.


    Sağlık
    Karadeniz Teknik Üniversitesi, ailesinden sosyal güvencesi olmayan öğrencilerin tüm tedavi giderlerini karşılamaktadır. Eğer öğrencilerin ailesi herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı ise, öğrencinin tedavisi o kurum tarafından yapılmaktadır. Acil durumlarda ise tüm öğrencilerin tedavileri Merkes Kampüs içindeki Mediko-Sosyal'de veya Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'nde yapılmaktadır.


    Banka, PTT, Alış-Veriş Hizmetleri
    Merkez Kanuni Kampüsü, öğrencilerin her türlü banka hizmetlerinden faydalanabileceği imkanlarla donatılmıştır. Merkez Kampüs’te çeşitli bankaların Üniversite şubesi mevcuttur. Bunların dışında, kampüs içerisinde değişik yerlerde kamu ve özel sektöre ait 15 bankanın ATM (bankomatik) makineleri 24 saat süreyle hizmet vermektedir.

    Merkez Kanuni Kampüsü’nde bulunan Çarşı Binası, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin her türlü ihtiyacını karşılayabileceği imkanlara sahiptir. Tam donanımlı bir postane normal mesai süresince her türlü hizmeti vermektedir. Ayrıca Kampüs içerisinde değişik yer ve bölümlerde bulunan ankesörlü telefonlarla yurt içi ve yurt dışı görüşmeler yapmak mümkündür. Çarşı Binası’nda ayrıca iki market, hediyelik eşya-tuhafiye mağazası, kırtasiye, kitap ve hediyelik eşya satış bürosu, berber, kuru temizleme, lokanta ve kafeler mevcuttur.



    Ulaşım
    Ülkemizin önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Trabzon’a başta karayolu olmak üzere, denizyolu ve havayoluyla ulaşmak mümkündür. Bir öğrenci ve memur kenti olması nedeniyle, Trabzon’dan bütün önemli kentlere karayolu ile doğrudan otobüs seferleri yapılmaktadır. Merkez Kanuni Kampüsü otobüs terminaline 2 km mesafede olup, otobüs firmaları, öğrencileri doğrudan kampüse getirmektedir. Şehir merkezinden kampüse dolmuş minibüs ve belediye otobüsleri düzenli olarak çalışmaktadır. Uluslararası Trabzon Havaalanı'ndan yurt içinde Ankara ve İstanbul'a, yurt dışında ise Avrupa ve Asya'nın bir çok şehrine direkt uçuşlar vardır. Merkez Kanuni Kampüsü Trabzon-Rize yolu ile havaalanı kenarındadır. Ayrıca Fatih Eğitim Kampüsü de Trabzon-Samsun karayolu üzerinde olup, buradan gerek şehir merkezine ve gerekse merkez kampüse düzenli otobüs seferleri ile kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Diğer Fakülte, Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokullarımıza Trabzon merkezli düzenli karayolu ulaşım imkanları mevcuttur

    üniversitemizde orta asyadan birçok ögrenci ikamet etmektedir ayrica üniversitemiz devlet üniversitsidir merak edenler;
    [ü.edu.tr adresine girip daha detayli bilgi edinebilirler
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    buda resimler













    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    güzel yermiş
    umarım bizde birgün gideriz üniversiteli olarak
    teşekkürler
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

  4. #4
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    trabzonu yazarsan beklerz doktor
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  5. #5
    Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    34
    ahh be yazdım bu okulu tercih kurbanı olduk çıkmadı.. Düştük sakarya ünv. ne )

  6. #6
    Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Yer
    ankara-tr
    Mesajlar
    69
    bakalım bu yıl burayıda yascam..hayırlısı..:/

  7. #7
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    insallah olur rakadasim trabzon gercekten cok güzel ve rahat bi şehir het türlü imkanlar mevcut tabi cook büyük bir sehir olmasada trabzon karadenizin en önemli sehirlerinden biridir bunu unutmayalımm
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.