Əsas məzmuna keç
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Haram olan şeylər

Senior Member Aygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Haram olan şeylər

Allahdan başqasına qurban kəsmək, ölmüş heyvan əti yemək haramdır. Zina, faiz, qumar, şərab, araq, insanları sərxoş edən şeylər haramdır. 1 qadının örtməsi lazım olan yerlərinin açıq olması harmdır, ən böyük günahdır. Münəccim, kahinlərə inanmaq, birinin arxasından söz söyləmək, iftira atmaq, yalan demək haramdır. Heç bir səbəb yoxkən boşanmağa qalxmaq, pis niyyət bəsləmək, haqsız yerə insan qanı tökmək, riya, həyasızlıq, yoxsulluq qorxusuyla uşaq düşürmək haramdır.Yalan yerə and içmək, israf, ata-anaya itaətsizlik, oğurluq haramdır. Qurani-Kərimin qadağan etdiyi şeylərin hamısı haram, ən böyük günahdır.

Moderlər
    Yer
    Azerbaycan

Re: Haram olan şeylər

Yazdiqlarin üçün Allah səndən razı olsun. Ama icazə versən kiçik bir düzəliş etmək istərdim. Əminəm ki, bu sadəcə yazıda səhv gedib. Kiməsə Qurban söyləmək haram deyil. Sadəcə Qurbanı Allahdan başqasının adınl çəkməklə kəsmək haramdır. Allah müsəlmanları qorusun. Amin!
    Bir günah etsən əgər,
    Minbir gün aahh etmən gərək.
    Minbir gün aahh etsən əgər,
    Heç bir günahın yox sənin.

Azeri.net Sevdalısı

Cox sag ol bele bir movzunu gundeme getirdiyin ucun . yazdiqlarinlada tam raziyam bacim . Allah pis insanlara nelet elesin AMIN

Senior Member
    Yer
    Baki

butun dediklerinizle raziyam ama, qapanmagin terefdari deyilem,duzdur qapananlara pis baxmiram,hemise hormetim var,mende din adamiyam,ama baglanmagin terfinde deyilem,quranda yazilibki yasadigin seraite uygunlas. qapanarsa insan gerek butun emellerin eriyayet ede,onuda etmek cox cetindir, meselen men oxumusamki,baglanan xanim,ickili toya getmemeli, parlaq rengli geyinmemeli ve s. ama gundelik heyatimizda cetindir. tesekkurler...
    gulumse bir az gulsun gozlerin,gulumse bir az getsin kederin.

Senior Member

Alıntı Sindy Nickli Üyeden Alıntı
    butun dediklerinizle raziyam ama, qapanmagin terefdari deyilem,duzdur qapananlara pis baxmiram,hemise hormetim var,mende din adamiyam,ama baglanmagin terfinde deyilem,quranda yazilibki yasadigin seraite uygunlas. qapanarsa insan gerek butun emellerin eriyayet ede,onuda etmek cox cetindir, meselen men oxumusamki,baglanan xanim,ickili toya getmemeli, parlaq rengli geyinmemeli ve s. ama gundelik heyatimizda cetindir. tesekkurler...

Es salamu aleykum ve rehmetullah.
    Öncə bu mövzu açılışında ve diqqete alınmasında əməyi olan dostlara teşekkür edirəm! Zərrə qədər bir yaxşılıq edən insanı unutmayan Allah hər birinizi sevdiklərindən etsin! Amin.
    Sindy- Quranda bildirilən hər bir amil qeyri şərtsiz qəbulumuz olmalıdır. Bağlanmağın da heç bir əziyyəti yoxdur. YAzrsan ki, bağlı halda toya getmək olmaz. Doğrudur. Amma bağlı olsa heç olmazsa, bir günahdan çəkinmiş olar. Bağlanmağın hökmü özünü naməhrəmlərdən qorumaqdır. Toya getmemek ise özünü haram işlerle meşqul eden insanlardan uzaq tutmaqdır. Qaldıkı gündelik heyatımızda bunların çetinlik meselesine, ele imanımızın gözelliyi onda olmalıdır ki, çetinlikler içersinde Allahın buyurduğunu seçmek ona olan sevgimizin sübutudur. Allah da bu yolda qullarına yardım edəndir.
    "Ölüm gözəl şeydir, budur pərdə ardından xəbər
    Gözəl olmasaydı, ölürmüydü Peyğəmbər"

Moderlər
    Yer
    Azerbaycan

Allah komeyimiz Olsun. Allah İmanimizi artirsin. Amin!
    Bir günah etsən əgər,
    Minbir gün aahh etmən gərək.
    Minbir gün aahh etsən əgər,
    Heç bir günahın yox sənin.

Moderlər GLAMOURKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Germany/Berlin

cox sag olun maraqli melumata gore.hamisini bilirdim tek"sebebsiz yere boshanmaq" haqqinda bilmirdim.
    Yollar uzak, mevsim soğuk, hava kar...
    Yüzyüze gelmeden ölmek de mi var..?

Yer imleri