Əsas məzmuna keç
Sayfa 16/48 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
474 sonuçtan 151 ile 160 arası

Bugün nə yediniz?

Azeri.net Sevdalısı
    Yer
    Yerixo
    Alıntı _bitanesi_ Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı turkmaya Nickli Üyeden Alıntı
    Biz Türkiye'de yaşayan azerilerin yaptığı bir yemek var. Bu yemeği acaba Azarbaycan'lı arkadaşlarda yapıyormu? Yapıyorlarsa adı nedir? Bir bakıma mantı yapılışı şöyle: Hamur açılır. tahminen 3cm büyüklüğünde kesilir, kesilen hamurlar haşlanıp tabaklara konulur, ayrı biryerde tereyağı ile soğan ve kıyma kavrulup üzerine eklenir ve sarımsaklı yoğurtta eklendimi güzel oluyor.
    Bu yemeğin adı bizde hangel, siz yapıyormusunuz adı ne?

Evet, bizim evde kışın çok yapılır bu yemek. adı - xengel. aynen anlattığınız gibi yapılıyo. tadı da muhteşem

yeshu gürcü hangeli bambaşka ltf karıştırmayın. onlarda hamur açılır kesilir içine kıyma koyulur suda haşlanıyor. mantı şeklinde oluyo ama daha büyük.

Anladım... Yazıyı gönderdikten sonra aklıma geldi... ben bu ada benzer br yemeği iki yerde daha yedim... Bir kere Özbek yemekleri satan bir yerde, bir kere de Çerkez yemekleri satan yerde... Onlar da benzer isimler vermişler. Hmmm merak ettim, acaba bu ad, bu tür yemeklerin genel adı mı? Yoksa neden hepsi benzer isimler kullansın ki! Akşam eve dönerken, Çerkez yemekleri satan yere uğrayıp sorarım. Bakalım onlar ne diyecekler.
    Şükr Allaha ki pişiklerin qənətləri yox... Olsa idi, göydə göyərçin qalmazdı... Allah kimə qənət verəcəyini bilir!

Azeri.net Sevdalısı
    Alıntı yeshu Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı _bitanesi_ Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı turkmaya Nickli Üyeden Alıntı
    Biz Türkiye'de yaşayan azerilerin yaptığı bir yemek var. Bu yemeği acaba Azarbaycan'lı arkadaşlarda yapıyormu? Yapıyorlarsa adı nedir? Bir bakıma mantı yapılışı şöyle: Hamur açılır. tahminen 3cm büyüklüğünde kesilir, kesilen hamurlar haşlanıp tabaklara konulur, ayrı biryerde tereyağı ile soğan ve kıyma kavrulup üzerine eklenir ve sarımsaklı yoğurtta eklendimi güzel oluyor.
    Bu yemeğin adı bizde hangel, siz yapıyormusunuz adı ne?

Evet, bizim evde kışın çok yapılır bu yemek. adı - xengel. aynen anlattığınız gibi yapılıyo. tadı da muhteşem

yeshu gürcü hangeli bambaşka ltf karıştırmayın. onlarda hamur açılır kesilir içine kıyma koyulur suda haşlanıyor. mantı şeklinde oluyo ama daha büyük.

Anladım... Yazıyı gönderdikten sonra aklıma geldi... ben bu ada benzer br yemeği iki yerde daha yedim... Bir kere Özbek yemekleri satan bir yerde, bir kere de Çerkez yemekleri satan yerde... Onlar da benzer isimler vermişler. Hmmm merak ettim, acaba bu ad, bu tür yemeklerin genel adı mı? Yoksa neden hepsi benzer isimler kullansın ki! Akşam eve dönerken, Çerkez yemekleri satan yere uğrayıp sorarım. Bakalım onlar ne diyecekler.
    Çerkezler bu yemeği farklı yaparlar içine çerkez peyniri koyalar.adıda pslihaluj dur.suda haşlandıgı için yagda kızartılanıda sadece haluj denir

Azeri.net Sevdalısı
    Yer
    Yerixo
    demeli eyni yemek, feqet ferqler var... maraqlı... acımışam... işte de heç ne yox... tekçe piçenya... nuş olsun!
    Şükr Allaha ki pişiklerin qənətləri yox... Olsa idi, göydə göyərçin qalmazdı... Allah kimə qənət verəcəyini bilir!

Junior Member
    fena acıktı mdaha ağzıma lokma girmedi.siz yemekden bahsedersinişz..offffffffffffffff offfffff
    YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İÇİN
    YENİDEN BÜYÜK BİR TÜRKİYE İÇİN
    YENİ BİR DÜNYA DÜZENİ KURMAK İÇİN
    M.G

Senior Member
    TEKİRDAĞ RAKISI yanındakiler önemli değil ...

Azeri.net Sevdalısı
    Yer
    Yerixo
    Izgara... kavun... beyaz peynir... belki biraz da şalgam suyu (ben tamamladım )

Azeri.net Sevdalısı
    Bugün hiçbişey yemedim kendimide aç hissetmiyorum.

Moderlər Azerbaycanli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Azerbaycan - Türkiye

Kastamonu Kır Pidesi

Kastamonu Kır Pidesi yedim.
    Dünyɑ üç grup insɑndɑn oluşur, sonuçlɑrı ortɑyɑ çıkɑrɑn küçük bir bɑşɑrılı grup, olup biteni seyreden oldukçɑ büyük bir diğer grup ve nelerin olup bittiğini bilmeyen muɑzzɑm bir kɑlɑbɑlık.

Bɑşɑrılı olmɑk isteyen her insɑn için iki kritik bilgi vɑrdır. Gücünü bilmek! Hɑddini Bilmek! Aslɑn oluncɑ kɑrɑnın krɑlı olduğunu bilmek gücünü bilmektir ɑmɑ suyɑ girip timsɑhɑ kɑfɑ tutmɑmɑsı gerektiğini görmek ise hɑddini bilmektir.

Senior Member adem52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    ordu fatsa istanbul türkiye
    ekşili köfte çorba öğlende yedim akşama daha karar vermedim evde bişeyler yapcam
    herzaman doğruyu söyle ne dediğini hatırlamak zorunda kalmassın

Junior Member
    Öğlen makrube yedim. Akşamda menemene talim (:

Makrube: Pirinç, patates ve haşlanmış etden yapılan yemeğin büyük bir tepsiye ters kapatılıp etrafınada bir sıra yoğurt bir sıra mevsim salatası dökülmesiyle papatya gibi çiçeğe benzer şekliyle ekmeğe ihtiyaç duymadan ynilen bir yemek.

Sayfa 16/48 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon

Yer imleri