Əsas məzmuna keç
Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
51 sonuçtan 31 ile 40 arası

Diş Sağlamlığı

Senior Member

Re: Diş Sağlamlığı

Alıntı SercanTr Nickli Üyeden Alıntı
    Diş sağlığında en önemli husus 7-8 saat uyku uyuyup ve kalkar kalkmaz hiç bir şey yemeden fırçalamaktır. Çoğu insan günde 2 kere fırçalıyorum der ve sabah yemekten sonra dişlerini fırçalar ama o fırçalama aslında hiç bir işe yaramaz sabah uyanır uyanmaz veya günün herhangi bir saati uyandıktan sonra fırçalarsanız sigara bile içseniz en fazla 1 hafta içinde dişlerinizin ne kadar beyazladığına siz bile inanamazssınız yeterki en az 6 ila 8 saat uyuyup kalktıktan sonra fırçalamanız gece çalışan birisi içinde akşam uyanır uyanmaz fırçalaması iyi olur. Buradaki maksat vicut uyku halinde iken her zaman kendini yeniler ki dişlerde bir sıvı salgılar onlarda dişleri temizler biz bu temizliğe katkıda bulunmak için uyanır uyanmaz dişlerimizi fırçalamalıyız

Çoğunuzun bildiğinden eminim sadece hatırlatmak istedim

))) NIYƏ belə yalnış informasiyaları camaata verirsən ki!!?
    bəlkə deyirəm bir nəfər tutasan gecə yatanda dişini fırçalasın onda daha təmiz olar. 1 ay bəyazlığı qalar)
    diş fırçalamağın birinci məqsədi dişlərin və ağız boşluğunun təmizliyini təmin etməkdir.
    REALLIĞI XƏYALLARDAN AYIRMAĞI BACAR.
    XƏYALLARI İSƏ REALLIQ ETMƏK ÜÇÜN ƏLİNDƏN GƏLƏNİ ET (r.a.)

Senior Member

Dish hekimlerinden qorxuram zedeli dislerim azdi,aciligi uzun zamandi hiss edirem ve bu yalniz seher yuxudan oyananda bash verir,sirniyyati sevmirem,sakalad hec yemirem, dish eti problemim hec olmayib.
    qorxmaq lazım deyil, dişin ağrımamış getmək lazımdır.
    bir də öd kisəsini yoxladın.

Member

Alıntı Amiqo_100M Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı SercanTr Nickli Üyeden Alıntı
    Diş sağlığında en önemli husus 7-8 saat uyku uyuyup ve kalkar kalkmaz hiç bir şey yemeden fırçalamaktır. Çoğu insan günde 2 kere fırçalıyorum der ve sabah yemekten sonra dişlerini fırçalar ama o fırçalama aslında hiç bir işe yaramaz sabah uyanır uyanmaz veya günün herhangi bir saati uyandıktan sonra fırçalarsanız sigara bile içseniz en fazla 1 hafta içinde dişlerinizin ne kadar beyazladığına siz bile inanamazssınız yeterki en az 6 ila 8 saat uyuyup kalktıktan sonra fırçalamanız gece çalışan birisi içinde akşam uyanır uyanmaz fırçalaması iyi olur. Buradaki maksat vicut uyku halinde iken her zaman kendini yeniler ki dişlerde bir sıvı salgılar onlarda dişleri temizler biz bu temizliğe katkıda bulunmak için uyanır uyanmaz dişlerimizi fırçalamalıyız

Çoğunuzun bildiğinden eminim sadece hatırlatmak istedim

))) NIYƏ belə yalnış informasiyaları camaata verirsən ki!!?
    bəlkə deyirəm bir nəfər tutasan gecə yatanda dişini fırçalasın onda daha təmiz olar. 1 ay bəyazlığı qalar)
    diş fırçalamağın birinci məqsədi dişlərin və ağız boşluğunun təmizliyini təmin etməkdir.

Benim bu dediklerim sağdan soldan duyumlar değil bize askerde öğrettikleri bir kuraldir denemeden yorum yapma bence bu dediklerimi dene. sen bir defa gece yatarken fircaliyorsun ve bir ay fircalamiyorsan benim dediğimi yap bir sene fircalama o zaman insanlarin agzi cuval deyil ki buzesin agzi olan konusuyor
    bir gün aşık olmuş serçe güle
    gül demiş anlat aşkını hele
    serçe bir göz yaşı dökmüş güle
    gül demiş aşkın bumuydu serçe

serçe güle son bir kez bakmış
    bu göz yaşı kalbilden bir kanmış
    serçeler dünyada bir kez ağlarmış
    bu göz yaşı sonunda ölüm varmış

gül anlamış serçenin aşkını
    gül serçe koymuş aşkının adını
    gül hala tutmakta serçenin yasını

ben seni serçe kadar seviyorum
    aşkımı herkese ilan ediyorum
    sana bir demet gül değil
    bir damla göz yaşı sunuyorum

Senior Member

Benim bu dediklerim sağdan soldan duyumlar değil bize askerde öğrettikleri bir kuraldir denemeden yorum yapma bence bu dediklerimi dene. sen bir defa gece yatarken fircaliyorsun ve bir ay fircalamiyorsan benim dediğimi yap bir sene fircalama o zaman insanlarin agzi cuval deyil ki buzesin agzi olan konusuyor
    sənə iyi fırçaıamalar, məsləhətinə görə də təşəkkürlər!

Senior Member

dishleri beyazlashdirmaqdan otru hekime muraciet etdim.deyir ziyandi.dishin emalii aparir.bes niye ulduzlarin hansina baxirsan bem -beyaz dishleri var?

Senior Member

Alıntı sus-qun Nickli Üyeden Alıntı
    dishleri beyazlashdirmaqdan otru hekime muraciet etdim.deyir ziyandi.dishin emalii aparir.bes niye ulduzlarin hansina baxirsan bem -beyaz dishleri var?
    dişlərin rənglənməsi gündəlik qəbul etdiyimiz çay, kofe, siqaret və s. nəticəsində və yaxud uzun müddət qəbul edilmiş antibiotiklər nəticəsində baş verir.
    bu iki səbəbə ğörə dişlərin bəyazlaşdırılması bir-birilərindən fərqlənir.

AIRFLOW aparatla, yəni 3-5 AT (otmosfer təzyiqi )ilə ağartmaq,
    adi pasta və fırça ilə ağartmaq,
    Müsbət tərəfi:
    diş rənglənmələrini götürür
    gigiyenanı bərpa edir.
    Mənfi tərəfi:
    diş minasında cızıqlar,çatlar əmələ gətirə billər,
    diş ətin zədələyə bilər,
    dişlərdə hissiyyat arta bilər,
    əldə edilmiş bəyazlıq qısamüddətlidir.

İkisi də dişlərin rəngin ən çox 1 ton aça bilir, bir də bunları ən çoxu ildə 2 dəfə etmək olar ona da ehtiyac olarsa.

Müasir bəyazlatmalardan isə İŞIQ vasitəsilə ağartmaqdı.
    Müsbət :
    dişlərin rənginin 8-12 dəfə açır,
    bəyazlatmadan sonra hissiyyat hissi çox aşağı olur,
    bəyazlıq uzunmüddətli olur,
    digər toxumalar zədələnmir,
    gündəlik vərdişləri(çay,kofe ,siqaret) tərgitmədən bəyaz diş əldə etmək olur.

Mənfi:
    başqa vasitələrə görə çox bahalıdır.

dişlərin bəyazladılması ancaq həkim nəzarətində olunmalıdır,hamilə qadınlarda, diş minasının qüsurlarında(minanın olmaması),diş əti çəkilmələrində, yüksək hissiyyatlı dişlərdə bəyazlatmaq olmaz.

Senior Member
    Yer
    türkiye/trabzon

ben dişlerimden çok çekiyorum genetik olarak çabuk çürüyolar die sürekli hekimlerdeyem çürümeden tedavi ettirirem
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!

Senior Member

Alıntı sladkaya Nickli Üyeden Alıntı
    ben dişlerimden çok çekiyorum genetik olarak çabuk çürüyolar die sürekli hekimlerdeyem çürümeden tedavi ettirirem
    əsas odu ki müalicə elətdirirsən . sağlam gülüşlər. :

Junior Member

benimde diş etlerim cok kanardı bir diş macunu keşfettim artık diş etlerim cok iyi ve dişlerim toru tutmuyor diş macunu ismi reklama girermi bilmiyorum aloveranın mükemmel bir diş macunu tavsiye ederim

Senior Member

Alıntı nur45 Nickli Üyeden Alıntı
    benimde diş etlerim cok kanardı bir diş macunu keşfettim artık diş etlerim cok iyi ve dişlerim toru tutmuyor diş macunu ismi reklama girermi bilmiyorum aloveranın mükemmel bir diş macunu tavsiye ederim
    diş əti qanamalarının səbəbləri ya agız boşluğunun gigiyenası pozulması y da orqanizm daxili patologiyanın simptomu kimi ola bilir.
    yüngül formalarında (gingivit) diş fırşası ilə düzgün qulluq olursa keçib gedir. Ancaq diş daşları, diş ərpi, vitamin çatışmazlığı varsa diş həkiminə getməniz lazımdır.
    Çünki ağır fəsadlar verə bilər...(dişlərin itirilməsi)

Diş əti sağlamlğı dişlərdən önəmlidir.

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon

Yer imleri