2 sonuçtan 1 ile 2 arası

cavab verin nolar?

Moderlər

cavab verin nolar?

1.Məlumdur ki, delfinlər atmosfer havası ilə nəfəs alır. Odur ki, onlar hər 10 – 15 dəqiqədən bir suyun üzərinə çıxırlar. Bütün məməli heyvanlar kimi onlar da yatmalıdırlar. Belə olan halda onlar necə yatır?
    2. Nə üçün milçəklər həmişə çil-çıragın üzərinə yıgılır?
    3. Nə üçün köpük ağ rəngdə olur?
    4. Qarışqaların qulağı olurmu? Onlar necə eşidirlər?
    5. Nə üçün adamı qıdıqlayanda o gülür?
    6. İt pişiklə nə üçün yola getmir?
    7. Nə üçün ağcaqanad qan sorur? Onlar qanlamı qidalanır yoxsa nə üçün lazımdır?
    8. Nə üçün insanın orqanlarının bəzilərı cüt, bəziləri isə təkdir?
    9. Nə üçün insanların əksəriyyəti saxaydır?

15 günden sora oxuyacam cavablar ücün indiden teşekkürler
    Yaşamaq istəyirsənsə, hərəkət et. Süküt ölümdür

Moderlər
    Yer
    Azerbaycan

Re: cavab verin nolar?

1.Məlumdur ki, delfinlər atmosfer havası ilə nəfəs alır. Odur ki, onlar hər 10 – 15 dəqiqədən bir suyun üzərinə çıxırlar. Bütün məməli heyvanlar kimi onlar da yatmalıdırlar. Belə olan halda onlar necə yatır? -her halda durnala qatarinda olduğu kimi ön ve arxadakı durnalar yön verir ortadakılarda onların ettiklerini tekrarlayır seslerle. Her halda delfinlerde ultra qısa səs dalğalarını bi şəkildə yata yata qəbul edir
    2. Nə üçün milçəklər həmişə çil-çıragın üzərinə yıgılır?- mən bilən onların gözləri termo görmə sistemidi (istiliyi hiss etmə)
    3. Nə üçün köpük ağ rəngdə olur? --- Bir kimyaçı olaraq sabunun köpüyünü düyə bilərəm ki, sabunda köpüklənən hissə onun rən verən maddəsi yox əsas tərkib hissəsidir. O daki ağ rəngdədir. Dəniz suyunda köpüklənmə mineral duzlar səbəbindən olur ki onlarda ağ rəngdədirlər.
    4. Qarışqaların qulağı olurmu? Onlar necə eşidirlər---Antennaları ilə ultra qısa daığalarla. Mən bilən belədir (dəqiq olmaya da bilər.)
    5. Nə üçün adamı qıdıqlayanda o gülür? - Hər halda o qıcıqlandırıcıdan qurtula bilmək üçün refleksdir. (mənim qıdığım gəlmir haml deyir anormalsan )
    6. İt pişiklə nə üçün yola getmir? --- İtin əsəb problemi var Həkimə müraciət etməlidir
    7. Nə üçün ağcaqanad qan sorur? Onlar qanlamı qidalanır yoxsa nə üçün lazımdır?-- Hamısı yox ancaq dişi olanları sorur. Onlar yumurta qoymaq üçün proteini bol olan qanla qidalanır.
    8. Nə üçün insanın orqanlarının bəzilərı cüt, bəziləri isə təkdir?- İlahi təqdir deyək. Ama hansı cütdürsə baxırsanki həqiqətən cüt olmasaydı nə qədər adam ölərdi.
    9. Nə üçün insanların əksəriyyəti saxaydır?--- Adəm Peyğəmbər (ə.s) hər halda saxay olub ondan. Birdə solaxay olanların mən eşitiyimə görə ürəkləri daha çox güce düşür.
    Bir günah etsən əgər,
    Minbir gün aahh etmən gərək.
    Minbir gün aahh etsən əgər,
    Heç bir günahın yox sənin.

Yer imleri