1.Məlumdur ki, delfinlər atmosfer havası ilə nəfəs alır. Odur ki, onlar hər 10 – 15 dəqiqədən bir suyun üzərinə çıxırlar. Bütün məməli heyvanlar kimi onlar da yatmalıdırlar. Belə olan halda onlar necə yatır? -her halda durnala qatarinda olduğu kimi ön ve arxadakı durnalar yön verir ortadakılarda onların ettiklerini tekrarlayır seslerle. Her halda delfinlerde ultra qısa səs dalğalarını bi şəkildə yata yata qəbul edir![]()
2. Nə üçün milçəklər həmişə çil-çıragın üzərinə yıgılır?- mən bilən onların gözləri termo görmə sistemidi (istiliyi hiss etmə)
3. Nə üçün köpük ağ rəngdə olur? --- Bir kimyaçı olaraq sabunun köpüyünü düyə bilərəm ki, sabunda köpüklənən hissə onun rən verən maddəsi yox əsas tərkib hissəsidir. O daki ağ rəngdədir. Dəniz suyunda köpüklənmə mineral duzlar səbəbindən olur ki onlarda ağ rəngdədirlər.
4. Qarışqaların qulağı olurmu? Onlar necə eşidirlər---Antennaları ilə ultra qısa daığalarla. Mən bilən belədir (dəqiq olmaya da bilər.)
5. Nə üçün adamı qıdıqlayanda o gülür? - Hər halda o qıcıqlandırıcıdan qurtula bilmək üçün refleksdir. (mənim qıdığım gəlmir haml deyir anormalsan)
6. İt pişiklə nə üçün yola getmir? --- İtin əsəb problemi var Həkimə müraciət etməlidir
7. Nə üçün ağcaqanad qan sorur? Onlar qanlamı qidalanır yoxsa nə üçün lazımdır?-- Hamısı yox ancaq dişi olanları sorur. Onlar yumurta qoymaq üçün proteini bol olan qanla qidalanır.
8. Nə üçün insanın orqanlarının bəzilərı cüt, bəziləri isə təkdir?- İlahi təqdir deyək. Ama hansı cütdürsə baxırsanki həqiqətən cüt olmasaydı nə qədər adam ölərdi.
9. Nə üçün insanların əksəriyyəti saxaydır?--- Adəm Peyğəmbər (ə.s) hər halda saxay olub ondan. Birdə solaxay olanların mən eşitiyimə görə ürəkləri daha çox güce düşür.
Yer imleri