Türk Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Hakkında Detaylı Bilgiler Alabileceğiniz Muhteşem İçerikli Bir Genel Kültür Programıdır.

Program Türkler Hakkında, Tarihte Kurulmuş 16 Türk Devleti, Büyük Türk Şahsiyetleri, Türklerde Kültür-Medeniyet, Mustafa Kemal Atatürk, Özel İncelemeler ve Hakkında Bölümlerinden Oluşmaktadır.

Türkler Hakkında Bölümünde: Türk Adı, Türk Kelimesinin Manası, Türk Soyu ve Türklerin Anayurdu Hakkında Detaylı Bilgiler Alabilirsiniz.

Tarihte Kurulmuş 16 Türk Devleti Bölümünde: Büyük Hun İmparatorluğu'ndan, en son kurulan Türk İmparatorluğu olan Babür İmparatorluğu'na kadar, bayrağından, haritasına kadar her türlü bilgiyi bulabilirsiniz.

Büyük Türk Şahsiyetleri Bölümünde: 120'den fazla Büyük Türk Şahsiyetleri'nin biyografilerini okuyabilirsiniz. Abdülhak Hamit Tarhan'dan Ziya Gökalp'e kadar A'dan Z'ye sıralanmıştır.

Türklerde Kültür-Medeniyet Bölümünde: Türk Sanatları, Türk Edebiyatı, Türk Destanları, Dede Korkut Hikayeleri, Eski Türk Gelenekleri, Mehter, Kımız ve daha birçok detaylı bilgiyi içerir.

Mustafa Kemal Atatürk Bölümünde: Atatürk'ün kronolojik hayatından, ilkelerine, gençliğe hitabesinden, Türklük üzerine sözlerinden, Nutuklarına kadar birçok bilgiyi içerir.

Özel İncelemeler Bölümünde: Bugünkü Türki Cumhuriyetlerden, İstanbul'un Fethi'ne, Türk Tarih Tezi'nden, Türkçülüğün Esasları'na, Orhun Kitabeleri'nde yazılanlardan, Türklerin İslamiyet'e geçişine kadar birçok konu hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.


[