sadece azerbaycan değil tüm türk devletlerininde katılmasını isterim.ayrıca türkiyedeki ermenilerle dışardakileri ayrı tutalım.kendini TÜRK hissetmesi yeterli.hic olmazsa TÜRK nufus kagıyla degil hisleriylede TÜRK olduklarını ifade ediyorlar.isteselerdi fransa veya diger avrupa devletleri onlara kucak actığını ve gelmelerini bekledikleri şu zamanda gider TÜRK düşmanı olurlardı.
EREVIZYON!!!
Printable View
-
10-17-2006, 12:26 AMyummy1455
-
10-17-2006, 11:24 AMyeshu
Salam,
Aslında konu erovizyon ama yine ermenilerle ilişkilenmiş...
Bir: Türkiye'de yaşayan ermeniler (kendi aralarında) soykırım oldu diyorlar. Bazıları bunu açıkça da söylüyor. Bana söyleyen çok oldu. Türkiye tabii ki buna ses çıkarmıyor. Şu anda, Fransa'dan daha iyi durumdayız :)
İki: Türkiye'de ermenilerin hangi tarihlerde ermenistana gidip geldiklerine bakın. Chirac'ın Ermenistan gezisi sırasındaki anma toplantıları için Türkiye'den kaç ermeni gitti oraya??? Kaç kişi oraya gidip soykırım anıtına çelenk koydu?
Ben tabii ki bunu anlayışla karşılıyorum. Sonuçta onların anavatanları da orası ve bağları olması da normal. Hatta onlarla aynı da düşünebilirler... Ama lütfen buradaki ermenileri ayrı tutmaya çalışma da yine polyanacılık. Ben Ermenistan'da yaşayan Türk olsaydım, acaba ne yapardım? Herhalde kapılar ardında Türkiye için çalışırdım. Siz olsanız yapmaz mısınız?
Baku'de yaşayan Ermeniler var. Biliyorum... Ama acaba Erivan'da var mı? Bak bunu merak ediyorum...
--------------
Doğru, Erovizyon gerçekten de boktan bir yarışma, ama bütün ülkeler bu yarışmayı önemsiyor. Çünkü aslında tanıtım için iyi. Bence bir an önce Azerbaycanlılar da buna katılıp arenada yerlerini almalılar, tıpkı UEFA'da olduğu gibi...
Salamlar -
11-29-2006, 02:28 AMALMAN
Azerbaycan seneye gerçekten EUROVİSİON'a girecek mi?
veee AZERİLERİ ŞARKICILARIN YAZDIĞI,OKUDUĞU İNGİLİZCE BİR ŞARKI
VARSA LÜTFEN ÖZEL MESAJIMA ATSIN ÇOK MERAK EDİOM..... -
03-02-2007, 11:12 PMMehmetAkin
Arkadaşlar... O oyları Türkiye'de yaşayan Ermeniler verdi, merak etmeyin... Aynı şeyi biz her sene yaşıyoruz :lol: Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya vs gibi ülkeler hep bize yüksek puan veriyor. Çünkü orada Türkler yaşıyor ve sms leri yağdırıyolar...
Ayrıca... Eurovision'a katılabilmek için EBU'ya -yani Avrupa Yayın Birliği- üye olmak gerekiyor. Azerbaycan bu sene katılacaktı, ama aktif üye olamadı daha... 2008 de yarışmaya katılmahakkı kazanacak. Katılır büyük ihtimal... Emin olun, tüm sene boyunca para biriktirip Azerbaycan a oy atacağım ::aze::
EBU ya sadece Avrupa daki ülkeler katılmıyo. Örneğin; İsrail, Lübnan, Fas, Cezayir vs üye.. Hatta Fas bi keresinde katılmıştı... Yani Türkmenistan, Özbekistan falan da katılabilir. Öncelikle EBU üyesi oldun bakalım ::aze:: -
03-20-2007, 04:43 PMdenpol
merhaba ben türkiyeden deniz benim merak ettiğim azerbaycan neden eurovision a katılmıyor ermenistan katılıyosa azarbaycan neden katılamsın kiii bir bilen bana cevap yanıt yazsın umarım yazdıklarımı anlamışınızdır sizi çok seviyorum ya da sevirem hoşçakalın
-
03-20-2007, 06:02 PMKerkuk-Qizi
yaa evet yaa niye girmiyorlar ki 8O
yaa neycin girmiller mende merek edirem :roll: -
10-11-2007, 05:21 PMIceman-tr
Sevgili Suaf,yazını okudum ve gerçekten Azerbaycanla Türkiye arasında büyük bir iletişim bozukluğu olduğunu anladım. ::aze:: Ben şahsen azerileri kendi vatanımda yaşayan türklerle ayırt bile etmiyorum,unutmayın aynı kanı taşıyoruz bu zaten sözün bitiği yer öyle değil mi? Ben de yarışmayı izlerken 10 puan erministan dendiğinde siz nasıl şok yaşadıysanız aynı şoku yaşadım.Bu puanı Türkiye de yaşayan Ermeniler verdi. Bunu tartışşmaya bile gerek yok.Hiç bir insan düşmanı olan bir kişiye hediye vermez.Tele voting in en kötü yanıda bu işte,puanlamaya bizler karışamıyoruz,giden sms ler oyları belirliyor.Bu yüzden lütfen Türkiye ye karşı ön yargılı yaklaşmayın,sizleri çok seviyoruz...
-
10-11-2007, 05:42 PMelwood
Herkese merhabalar arkadaşlar ...Türkiyeden yazıyorum sizlere..Yeni üyeyim.
evet bu sene eurovision da bir olay oldu ve Türkiye , ermenistana 10 puan verdi..Ama sanmayin ki biz Türklerin oylarıdır bunlar.Tamamen Türkiyede yaşayan ermenilerle alakalı bir durumdur bu...Bilin ki biz sizleri cok seviyoruz.. -
02-03-2009, 11:20 PMburaakRe: EREVIZYON!!!
selam arkadaşlar ben yeni üyeyim Türkiyeden katılıyorum
bu olay sadece busene deyil daha oncelerdede cok ollmuştu ulkemizde yasayan ermenıler azınlık oldukları ıçın bırbırlerine cok destek veriyorve birbirlerini hiçyanlız bırakmıyorlar emin olunkı kendini bilen hiçbie TÜRKİYE Türkü ermenilere sms gondermez
bilinki biz SOYDAŞLARIMIZ OLAN SİZ AZERBAYCAN TÜRKLERİNİ ÇOOOOOOOOOOOOK SEVİYORUZ:)) -
02-04-2009, 05:43 PMburaakRe: EREVIZYON!!!
ARKADAŞLAR GORUYORUMKI BAZI ARKADAŞLAR AZERİ,TÜRKMEN,ÖZBEKVS. SOZLER KULLANIYOR AZERİ YADA TURKMEN YOKTUR AZERBAYCAN TURKLERİ TURKİYE TURKLERİ TÜRKMENİSTANTÜRKLERİ VE BENZERİ VARDIR . AYNI SEKİLDE DİLİMİZİDE BUŞEKİLDE AYIRMAYALIM AZERİCE YADA TÜRKMENCE YOKTUR TÜMTÜRK DEVLETLERİ DİLLERİ TÜRKÇENİN FARKLI LEHÇELERİDİR SİZDENRİCAM YAZDIKLARIMI DİKKATE ALIP SANKI BUNLAR AYRISEYLERMIŞCESÇESİNE KONUŞMAMANIZDIR :yox: