mercimeğin iki çeşidi vardır:biri kırmızı mercimek diğeri yesil.
kımızı mercimek
[
yeşil mercimek
[
Mercimek çorbası (merci)
Printable View
-
07-22-2009, 05:32 PMsladkayaMercimek çorbası (merci)
-
07-22-2009, 05:45 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)
kırmızı mercimek çorbası tarifi (öz yapdığım kimi terifleyecem)
[
[
MALZEMELER:
yapacagınız corba miktarına göre mercimek
1 adet soğan
salça
sıvıyağ
tuz
kırmızı biber
nane
YAPILIŞI:
Tencereye ( eger corbada soganı seviyorsanız soganları ince ince kıyarak tencerede yağa bilrikte kavurun ama sevmiyorsanız sogan koymayada bilirsiniz.ben soganı kabuklarını soyup yıkadıktan sonra bütün olarak corbaının içine koyuyorum pişdikten sonrada içinden alıyorum soğan corbaya tadını vermiş oluyor) biraz sıvı yağ ve soganı koyup kavurun sognların yanmamasına dikkat edin :D sonra salçayıda ekleyib biraz karişdirin cok fazla salça koymanıza gerek yok çünkü mercimek zaten kırmızı rengini verecektir.sonra mercimegi iyice yıkayıp tencereye ilave edip üzerine birazda su ekliyin..mercimekler bir süre sonra suyunu cekecektir..suyu cekdiginde üzerine istediginz kıvama göre kaynar su ekleyin.soguk su eklerseniz corbanın pişme süresi uzar.mercimekler iyice ezilene kadar pişirin..dagılmasına yakın blendirla mercimegi ezin..birazdaha kaynatıp tuzunu,kırmızı biberini,nanesini ekleyin..2dk sonrada corbanız piŞmiş olacaktır :D
TAVSİYE:
mercimek corbasının içine patates,havucda koyulabilir.bu corbayı dahada vitaminli hale getirecektir ve daha lezzetli olacaktır..bizimkiler yemedigi için ben böyle pişiriyorum :D ama isteyene onun tarifinide verebilirim..
NUŞ OLSUN :D :D -
07-22-2009, 06:54 PMNuriyeVRe: Mercimek çorbası (merci)
uyyyyydaaaa menim en sevdiyim yemek çoxx sevirem o yemeyi mama mütlek 2 günden bir bişirmelidi o yemeyi yekun olaraq mercimek çorbasın bişire bilmeyen qızı almaq mence ağılsızlıq olar özde en elasından bilmelidi beh beh ayda vallah şiçdim gedim mamaya deyim bişirsiz özde soğanla beh beh
-
07-22-2009, 07:46 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)nuş olsun :DAlıntı:
NuriyeV Nickli Üyeden Alıntı
-
07-22-2009, 08:07 PMNuriyeVRe: Mercimek çorbası (merci)
çox sağ ol Allah razı olsun gel sende ye uje mama bişirdi vallah :D
-
07-22-2009, 09:39 PMSindyRe: Mercimek çorbası (merci)
men biraz baska cur bisirirem,icine kartof da tokurem,birde coxlu goyerdi,tursuda elave edirem.
-
07-22-2009, 09:42 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)beli.ferqli pişirilişleri var amma türkiyede genelde bele bişirilir..Alıntı:
Sindy Nickli Üyeden Alıntı
-
07-22-2009, 09:42 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)
siz turşuyu neye diyonuz?
-
07-22-2009, 09:44 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)mende dün bişirmişdim.. :D bu corbayı genelde kışın bişiririq birde ramazanda.yayda men en cox yoğurt çorbasını sevirem.. :DAlıntı:
NuriyeV Nickli Üyeden Alıntı
-
07-22-2009, 09:46 PMSindyRe: Mercimek çorbası (merci)
alca qurusuna,en cox qisda tursu vururam,yayda ise pomidor(domates) vururam onun yerine . turklerin sorbalari cox duru olur,yani siz bisirdikden sonra onu blenderde ezmeyi sveirsiz,ama bizde her sey gorunmeli,yeni ezmirik . esas odu dadi gozel olsun. nusi can :D
-
07-22-2009, 09:48 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)mende corbanın içinde sebzelerin görünmesi sevmirem..ezirem görünmesin.sende azeri corbası yaz mende bişirim onları :DAlıntı:
-
07-22-2009, 09:55 PMSindyRe: Mercimek çorbası (merci)
olar,yazaram.bisirince seklinide cekerem. ama ezme tamammi? azeri sorbasi gibi ye :)
-
07-22-2009, 10:03 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)beli ezmem :D mende sene basqa basqa yemek terifleri vererem.men yemek bişirmeyi cox sevirem.. yemesinide.. :DAlıntı:
-
07-22-2009, 10:06 PMSindyRe: Mercimek çorbası (merci)
yaxsi :) mende yemek bisirmeyi sevirem,zovg aliram. en asasi tatli yaparken, tebiki bisirdiyimizden yemesek gunah olar :) dadli dadli bisir sonrada yeme,bu edaletsizlik olar deyilmi?
-
07-22-2009, 10:09 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)düzdü amma men bişirirken doyuram :lol: ..sonra yemeye gelende baxıram axi bitmiş :D pastadan cox anlamıram amma yemek terifleri yazacam..uje senin yapdıgın pasta tariflerini yaparam :DAlıntı:
-
07-22-2009, 10:16 PMSindyRe: Mercimek çorbası (merci)
yapma sende.gel qonagim ol.en guzel tatlilari yaparim senin ucun.buyur
-
07-22-2009, 10:18 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)sagol canım :D sen harda qalırsan?Alıntı:
-
07-22-2009, 10:22 PMSindyRe: Mercimek çorbası (merci)
Bakida. sen bura gel,men seni hava alanindan alaram. yada kuslarla Tukiyeye gonderem.ikisinden birini sec :)
-
07-22-2009, 10:29 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)hee mene icaze vermirler axi gelim.İNSALLAH bir gün fidanla gelecem oraya.sen indiliq quslara ver götürsünler :DAlıntı:
-
07-22-2009, 10:35 PMSindyRe: Mercimek çorbası (merci)
ok.penceren tik tik yaparsa sasirma.kuslardir demek. Fidan her tatilde deyir gelecem ama gelmir :) insallah gelince goruserik burda.misafirim olarsiz.
-
07-22-2009, 10:43 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)tamam gözleyecem.. :DAlıntı:
-
07-22-2009, 11:03 PMfidan494Re: Mercimek çorbası (merci)Azala zeng etmişdik, 28 ne yer var deyesen gelirem amma hele bilmirem ola bilsin iki güne fikrimden daşınım :sorry:, iki illik veten hesreti gelen hefte bitecekmi? BIR AZDAN. sorğuda iştirak edin :DAlıntı:
-
07-22-2009, 11:09 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)get.menimchünde sekerbura ye:DAlıntı:
fidan494 Nickli Üyeden Alıntı
-
07-23-2009, 02:56 AMElifRe: Mercimek çorbası (merci)
Men yemek bişirmeyi bilmirem, öyrenmeliyem tez tez terifler yazın bura da öyrenim :alqis:
-
07-23-2009, 02:59 AMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci)sene yox.düsmansan sen.. :P2 :P2Alıntı:
Elif Nickli Üyeden Alıntı
-
07-27-2009, 03:45 PMSindyRe: Mercimek çorbası (merci)gel Fidaska :) mende canli gorusende sene sirniyyat bisirib getirerem :)Alıntı:
fidan494 Nickli Üyeden Alıntı
-
07-27-2009, 04:09 PMsuzi333Re: Mercimek çorbası (merci)sen bana yakınsan mene gel,ne istesen bişirerem de,öyrederemde :wink:Alıntı:
Elif Nickli Üyeden Alıntı
-
07-27-2009, 06:06 PMsladkayaRe: Mercimek çorbası (merci):meyus: :meyus: mende gelmek istirem... :meyus:Alıntı: