Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
32 sonuçtan 11 ile 20 arası

Belə Yeməklər Görmüsnüz??

  1. #11
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    Alıntı Gokhan04 Nickli Üyeden Alıntı
    Güzel YemekLer.
    bizim buralarin metbexi cox gözel olar
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  2. #12
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    Alıntı sweety_girl Nickli Üyeden Alıntı
    karadenizli bi gelin almak için erkek kardeşiniz yada abiniz vardır her halde bende oda yok. Napcam pekii?????????? Kim yapıcak bana bu yemekleri????
    benimde abim yok ben kuzeni evlendirmeyi düşünüyorum sende bul yakından birini
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

  3. #13
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    ELMALI PAY



    malzemeler:
    Pay hamuru için
    2 bardak un
    1/2 bardak tereyağ tereyağ (küçük parçalara kesilmiş)
    6-7 yemek kaşığı soğuk su

    Elmalı iç için
    3-4 adet kabukları soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş elma
    1 yemek kaşığı limon suyu
    Yarım bardaktan 1 parmak fazla şeker
    2 yemek kaşığı un
    Yarım tatlı kaşığı tarçın
    Yarım bardak iri doğranmuş qoz

    YAPİLIŞI:
    Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.ilk unu ve tereyağını parmaklarınızla birbirine yedirin. Yavaş yavaş soğuk su goyaraq hamuru yoğurun. Sertçe bir hamur olmalı ve çok uzun süre yoğurmamalısınız. Aksi takdirde hamur çok yumuşar ve yapışmaya başlar. Tart hamurlarında hamurun kıvamı tuttuğunda hamuru streç folyoya sarar, buzdolabında yarım saat dinlendiririm. Böylece hamurun içindeki tereyağı tekrar eski katı formuna kavuşur.
    Bu hamuru da 2'ye bölüp aynı şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakın.
    23-24cm çapındaki tart kalıbınızı yağlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun bir parçasını alıp merdane ile açarak tart kalıbınıza döşeyin. Kalıptan artan kenarları diğer hamura ilave etmek üzere koparın.
    Elmalı iç malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. İlk kat hamuru serdiğiniz tart kalıbınıza elmalı içi boşaltın. Buzdolabından hamurun 2. parçasını çıkarıp onu da merdane ile açın ve tartınızın üstünü kapatın. Hamurun kenarlarını elinizle mümkün olduğunca alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirin. Hamurun üzerine buhar çıkışını sağlamak için bıçakla V şeklinde delikler açın. Tart kalıbınızın kenarlarını aliminyum folyo ile kaplayın. Bu, uzun pişme süresinde hamurun tart kenarındaki kısımlarının fazla pişip kararmasını önleyecektir.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  4. #14
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    TEPSİ BÖREĞİ




    Malzemeler
    3 yufka
    3 yumurta
    En az 3 bardak süt (Biraz daha fazla olmasında hiçbir sakınca yok. Sosu ne kadar bol olursa bu börek o kadar lezzetli oluyor)
    1/3 bardak sıvıyağ
    üstü için: 1 kaşık sıvıyağ, 1 yumurta sarısı
    Kare borcam veya benzer ölçülerde herhangi bir fırın kabı

    Kıymalı Patatesli İç
    1 kase kıyma
    1 tutam maydonoz (1 demet maydonozun yarısından biraz daha az)
    1 orta boy patates (çiğden rendelenmiş)
    Tuz, karabiber
    (Kıymayı hiç yağ ilave etmeden teflon bir tavada kavurun. Tuzunu karabiberini koyun. Maydonozu incecik kıyıp kıymaya ilave edin. Böreğinize iç koyma sırası geldiğinde önce çiğden rendelediğiniz patatesi yufkaya yayın, üstüne kıymalı bu içi ilave edin.)

    Ispanaklı İç
    1 kilo veya 750 gram ayıklanmış yıkanmış ıspanak (Hazır poşet ıspanak da olur)
    1 orta boy soğan
    1 kase beyaz peynir (ufalanmış)
    1 orta boy patates (çiğden rendelenmiş)
    tuz, karabiber, pul biber
    (Soğanı yemeklik doğrayıp, 1-2 kaşık bitkisel yağda hafifçe öldürün. Daha sonra ıspanakları ilave edin. Ispanaklar suyunu salıp çekinceye kadar harlı ateşte kavurun. Tuzunu, karabiberini ilave edin. İç malzemesini koyarken önce çiğden rendelediğiniz patatesi, sonra ıspanağı en son peyniri yufkaya koyun)

    YapılışıÖnce fırın tepsinizi yağlayın. 1 yufkanın tamamını tepsiye yayın. Yufkanın fazlası tepsinizin kenarlarında dışarı sarkacak.
    Diğer iki yufkayı elinizle kabaca 4'e bölün.
    Yumurtaları çırpın, sütü ve yağı ilave edin. Bolca bir sos elde edeceksiniz.
    Yaydığınız ilk yufkadan başlamak üzere her kata bir kepçe ile sostan döküp yayın, diğer kat yufkayı serin. 2. yufkanın son katını serdiğinizde sos dökmeden iç malzemeyi koyun. 3. yufkanın ilk katını üzerine serip, sos-yufka-sos işlemine devam edin. Yufkalar bittiğinde tepsiye serdiğiniz İlk yufkanın tepsinin dışına sarkan kenarlarını böreğin üzerine kapatın. 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık yağ ile hazırladığınız karışımı bir fırça ile böreğin üzerine sürün. 170-180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun,
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  5. #15
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318


    kırpıntı böreği


    Malzemeler

    3 yufka

    3 yumurta

    1 bardak süt

    1/2 su bardağı çiçek yağı

    2 adet irice patates

    2-3 kaşık zeytinyağı

    1 kase ufalanmış beyaz peynir

    maydanoz

    tuz, karabiber, pul biber


    Yapılışı
    Yufkaları yufkacıdan aldığınız şekilde yani üst üste ve katlanmış haldeyken rulo yapar gibi kıvırıp hiç açmadan bıçakla ince ince dilimleyin. Tüm yufkaları dilimledikten sonra bir kez de ortadan ikiye bölecek şekilde kesin.

    Yağlanmış diktörtgen borcama yufkaların yarısını yayın. Patatesleri iyice haşlayıp zeytinyağı, tuz karabiber ve pulbiber ile tadlandırıp yufkaların üzerine koyun ve üstüne ufalanmış beyaz peyniri ve maydonuzu ilave edin. Kalan kesilmiş yufkaları üzerine eşit bir şekilde kapatın.

    Derin bir kapta 3 yumurta, 1 bardak süt ve yarım bardak çiçek yağını iyice karıştırıp yufkaların üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun...
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  6. #16
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    isterdimki hamısını azerice yazim ama yazabilmedim onun üçün üzr istirem ama basadüsmediginiz bir yer olarsa mene sorushun men size kömek ederem
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  7. #17
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    11
    Sekerim,elmalı pay çox gözel görsenir.. yalnız,bir şey soruşacağam,kek kimi yumşaq mı olur (sünger) yoxsa tart xemiri kimidir mi?

    Yemek bişirmeyi çox sevirem,yeni yeni yemek reseptleri oyrenmeyi sevirem..
    Dost istersen Allah yeter!

    Yaran istersen Kur'an yeter!

    Mal istersen kanaat yeter!

    Dushman istersen nefis yeter!

    Nasihat istersen ölum yeter!

  8. #18
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    Alıntı EsmaNur Nickli Üyeden Alıntı
    Sekerim,elmalı pay çox gözel görsenir.. yalnız,bir şey soruşacağam,kek kimi yumşaq mı olur (sünger) yoxsa tart xemiri kimidir mi?

    Yemek bişirmeyi çox sevirem,yeni yeni yemek reseptleri oyrenmeyi sevirem..
    cox yumusaq degil ekmek kimi desem yaxsi olar amma agzinda dagilir menim cox hosuma gelir menim fikrim hemen bişirib dadmalisan
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  9. #19
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    Re:

    Alıntı sladkaya Nickli Üyeden Alıntı
    TEPSİ BÖREĞİ




    Malzemeler
    3 yufka
    3 yumurta
    En az 3 bardak süt (Biraz daha fazla olmasında hiçbir sakınca yok. Sosu ne kadar bol olursa bu börek o kadar lezzetli oluyor)
    1/3 bardak sıvıyağ
    üstü için: 1 kaşık sıvıyağ, 1 yumurta sarısı
    Kare borcam veya benzer ölçülerde herhangi bir fırın kabı

    Kıymalı Patatesli İç
    1 kase kıyma
    1 tutam maydonoz (1 demet maydonozun yarısından biraz daha az)
    1 orta boy patates (çiğden rendelenmiş)
    Tuz, karabiber
    (Kıymayı hiç yağ ilave etmeden teflon bir tavada kavurun. Tuzunu karabiberini koyun. Maydonozu incecik kıyıp kıymaya ilave edin. Böreğinize iç koyma sırası geldiğinde önce çiğden rendelediğiniz patatesi yufkaya yayın, üstüne kıymalı bu içi ilave edin.)

    Ispanaklı İç
    1 kilo veya 750 gram ayıklanmış yıkanmış ıspanak (Hazır poşet ıspanak da olur)
    1 orta boy soğan
    1 kase beyaz peynir (ufalanmış)
    1 orta boy patates (çiğden rendelenmiş)
    tuz, karabiber, pul biber
    (Soğanı yemeklik doğrayıp, 1-2 kaşık bitkisel yağda hafifçe öldürün. Daha sonra ıspanakları ilave edin. Ispanaklar suyunu salıp çekinceye kadar harlı ateşte kavurun. Tuzunu, karabiberini ilave edin. İç malzemesini koyarken önce çiğden rendelediğiniz patatesi, sonra ıspanağı en son peyniri yufkaya koyun)

    YapılışıÖnce fırın tepsinizi yağlayın. 1 yufkanın tamamını tepsiye yayın. Yufkanın fazlası tepsinizin kenarlarında dışarı sarkacak.
    Diğer iki yufkayı elinizle kabaca 4'e bölün.
    Yumurtaları çırpın, sütü ve yağı ilave edin. Bolca bir sos elde edeceksiniz.
    Yaydığınız ilk yufkadan başlamak üzere her kata bir kepçe ile sostan döküp yayın, diğer kat yufkayı serin. 2. yufkanın son katını serdiğinizde sos dökmeden iç malzemeyi koyun. 3. yufkanın ilk katını üzerine serip, sos-yufka-sos işlemine devam edin. Yufkalar bittiğinde tepsiye serdiğiniz İlk yufkanın tepsinin dışına sarkan kenarlarını böreğin üzerine kapatın. 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık yağ ile hazırladığınız karışımı bir fırça ile böreğin üzerine sürün. 170-180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun,
    indi canım bundan istedi....
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  10. #20
    Moderlər
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Yer
    Azerbaycan
    Mesajlar
    2.061

    Re: BELƏ YEMƏKLƏR GÖRMÜSNÜZ??

    100 % bunlarin hamisinin icinde Hamsi var
    Bir günah etsən əgər,
    Minbir gün aahh etmən gərək.
    Minbir gün aahh etsən əgər,
    Heç bir günahın yox sənin.


Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.