8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Azerbaycan mətbəxi..

  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789

    Azerbaycan mətbəxi..

    KABAB SALATI

    Bu salat adətan kəbabların yanında verilir. Hazırlanması üçün də iri tumsuz badimcan, iri pomidor, sogan, keşniş, nanə ve reyhan (yada başqa hər hansı ətirli göyərti), duz, istiot və sirkə lazımdır.

    Badımcan və pomidorları şislərə köçürdərək manqalda pörttədirik. Sonra onları şəşdən çıxardıb qoyuruq soyumağa. Bu vaxtı göyərti və soxani doğrayırıq. Soyumuş tərəvəzlərin qabıqlarını soyub onları da doğrayırıq və soğan və göyərti ilə birləşdirib qarışdırırıq. Üstünə sirkə, duz və istiot da vurub təzdən qarışdırırıq.

    Bu salat kababın yanında verildiyi üçün isti isti yeyilməlidir, ona görə də onu soyuducuya qoymaq məsləhət deyil. Vəssalam. Nuş olsun.

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789
    Ləvəngi

    Ləvəngini hazırlamaq üçün aşağıdakı ərzaqlar lazımdır :

    4-5 soğan
    300 qram qoz ləpəsi
    duz,istiot
    Alça turşusu ( və yaxud basma turşu,Talış zonasında buna rub da deyirlər) 200 qram

    Soğanlar təmizlənib ət maşınında çəkilir.Daha sonra tənzifdən keçirilərək suyu sıxılır.
    Daha sonra isə qoz ləpəsi maşında çəkilir və soğana qatılır.Daha sonra ona duz,istiot və rub əlavə olunur və qarışdırılır.Beləliklə,sizin ləvənginiz artıq hazırdır...

    Adətən lənkəran mətbəxində balıq,toyuq,qaşqaldaq,ördək,badımcan,pomidor,b olqa r bibəri, və s. ləvəngiləri olur...
    Alınan ləvəngini yuxarıda sadaladıqlarımın birinə əlavə etməklə sizin süfrənizdə gözəl ləvəngi yeməyi hazır olacaq.
    Nuş olsun

  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789
    Halva

    Tavaya yağ töküb (təqribən 200-300 qram,xatirladım ki,yağın həcmi sizin bişirəcəyiniz halvanın nə qədər olmasından asılıdır) qazın üstündə qızdırırlar.Yağ qaynamağa başlayanda üzərinə sarıköklə unu qarışdıra-qarışdıra tökürlər.Alınan kütlə yarıqızarmış hala gəldikdən sonra qazadan kənara çəkirlər.Üzərinə ayrılıqda hazırlanmış bal və yaxud şəkər tozunun şirəsini həmin kütlənin üzərinə töküb,tez-tez qarışdırırlar ki,əmələ gəlmiş xəmir öz yağını canına çəksin.bu halda sizin halva hazır olacaq.

    Nuş olsun

  4. #4
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789
    Dovğa (Azeri Çorbası)
    Malzemeler:

    1 adet yumurta, 1,5 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı pirinç, 3 su bardağı yoğurt, 6 su bardağı su, 1 bardak haşlanmış nohut, 1/2 demet ıspanak, 1/2 demet nane, 1/2 demet dereotu, tuz

    Hazırlanışı:

    Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789

    AZERBAYCAN SALATASI

    Domates- 60 gr, salatalık (hıyar)- 45 gr, yeşil soğan- 15 gr, baş soğan- 20 gr, kırmızı şalğam- 40 gr, ekşi krema- 30 gr, dereotu, biber, tuz.

    Domates, salatalık ve kırmızı biber ince halkalar şeklinde doğranıp tabağa koyulur. Ortasına doğranmış yeşil soğan dökülür. Baş soğan halka şeklinde doğranıp domatesin üzerine serilir, tuz, biber vurulur ve ekşi krema eklenir. Üzerine küçük doğranmış dereotu dökülür, etrafına yeşil salata yaprağı serilir.

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789


    NAR KAVURMASI
    Koyun eti - 330 gr, erimiş yağ - 30 gr, nar - 50 gr, kestane - 180 gr, baş soğan - 100 gr, safran - 0,05 gr, kişniş ve dereotu - 15 gr, biber - 0,1 gr, tuz.

    Koyun eti 60-70 gr-lık parçalara doğranır, tuz ve biber vurulur, yağda kızartılmış soğan, temizlenmiş kestane, et suyu ve safran şiresi eklenerek kendi buğunda pişirilir. Hazır olmasına 5 dakika kala nar taneleri veya şiresi ilave edilir. Sofraya verdikte yeşillik ile süslenir.

    canim cekti [/b]

  7. #7
    Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    44

    Re: Azerbaycan mətbəxi..

    Alıntı Kerkuk-Qizi Nickli Üyeden Alıntı
    KABAB SALATI

    Bu salat adətan kəbabların yanında verilir. Hazırlanması üçün də iri tumsuz badimcan, iri pomidor, sogan, keşniş, nanə ve reyhan (yada başqa hər hansı ətirli göyərti), duz, istiot və sirkə lazımdır.

    Badımcan və pomidorları şislərə köçürdərək manqalda pörttədirik. Sonra onları şəşdən çıxardıb qoyuruq soyumağa. Bu vaxtı göyərti və soxani doğrayırıq. Soyumuş tərəvəzlərin qabıqlarını soyub onları da doğrayırıq və soğan və göyərti ilə birləşdirib qarışdırırıq. Üstünə sirkə, duz və istiot da vurub təzdən qarışdırırıq.

    Bu salat kababın yanında verildiyi üçün isti isti yeyilməlidir, ona görə də onu soyuducuya qoymaq məsləhət deyil. Vəssalam. Nuş olsun.
    pomidor
    istiot

    nedir anlayamadım. yapıcam bende sizin damak zevkiniz bizimkiyle hemen hemen aynı
    TÜRK DOĞDUM TÜRK YAŞARIM TÜRK OLARAKTA ÖLMEKTİR AMACIM

    [

    [
    HAYKO CEPKİN is life_the rest is mere detail

  8. #8
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Danmark
    Mesajlar
    789

    Re: Azerbaycan mətbəxi..

    [quote=medusa_aysql]
    Alıntı "Kerkuk-Qizi":1r2vovtn Nickli Üyeden Alıntı
    KABAB SALATI

    Bu salat adətan kəbabların yanında verilir. Hazırlanması üçün də iri tumsuz badimcan, iri pomidor, sogan, keşniş, nanə ve reyhan (yada başqa hər hansı ətirli göyərti), duz, istiot və sirkə lazımdır.

    Badımcan və pomidorları şislərə köçürdərək manqalda pörttədirik. Sonra onları şəşdən çıxardıb qoyuruq soyumağa. Bu vaxtı göyərti və soxani doğrayırıq. Soyumuş tərəvəzlərin qabıqlarını soyub onları da doğrayırıq və soğan və göyərti ilə birləşdirib qarışdırırıq. Üstünə sirkə, duz və istiot da vurub təzdən qarışdırırıq.

    Bu salat kababın yanında verildiyi üçün isti isti yeyilməlidir, ona görə də onu soyuducuya qoymaq məsləhət deyil. Vəssalam. Nuş olsun.
    pomidor
    istiot

    nedir anlayamadım. yapıcam bende sizin damak zevkiniz bizimkiyle hemen hemen aynı [/quote:1r2vovtn]

    Fidan ablaya sormak lazim

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.