Ləvəngi
Ləvəngini hazırlamaq üçün aşağıdakı ərzaqlar lazımdır :
4-5 soğan
300 qram qoz ləpəsi
duz,istiot
Alça turşusu ( və yaxud basma turşu,Talış zonasında buna rub da deyirlər) 200 qram
Soğanlar təmizlənib ət maşınında çəkilir.Daha sonra tənzifdən keçirilərək suyu sıxılır.
Daha sonra isə qoz ləpəsi maşında çəkilir və soğana qatılır.Daha sonra ona duz,istiot və rub əlavə olunur və qarışdırılır.Beləliklə,sizin ləvənginiz artıq hazırdır...
Adətən lənkəran mətbəxində balıq,toyuq,qaşqaldaq,ördək,badımcan,pomidor,b olqa r bibəri, və s. ləvəngiləri olur...
Alınan ləvəngini yuxarıda sadaladıqlarımın birinə əlavə etməklə sizin süfrənizdə gözəl ləvəngi yeməyi hazır olacaq.
Nuş olsun
Yer imleri