2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Ulul Ezim peyğemberler kimlerdir?

  1. #1
    Azeri.net Sevdalısı Baku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    41.772

    Ulul Ezim peyğemberler kimlerdir?

    Sual: salamun eleyküm. sualım ulul ezim peyğemberler haqqındadır. 1. ne üçün Adem ve Davud peyğember ulul ezim peyğember sırasına aid deyil . Xahiş edirem etraflı izah veresiniz . Ümumiyetle ulul ezim peyğember olmaq üçün hansı zirvede olmaq lazımdır. çox sağ olun.

    Cavab:

    eziz ziyaretçimiz;

    ezm ve sebat sahibi peyğemberlere ulul-ezm peyğemberler deyilir. Bunlar Allahın emirlerini heyata keçirme baresinde en çox diqqet ve titizlik gösteren peyğemberlerdir.

    Bütün peyğemberler bezmeden-usanmadan tövhid inancını yaymağa çalışmışlardır. Bu peyğemberler zamanlarındakı zorbalar qarşısında bütün sıxıntılara, maneelere, çetinliklere , anlayışsızlıqlara qatlaşmış, xeyanetlere ve işgencelere sine germişlerdir.

    Bütün peyğemberlerin sebat sahibi olduğu barede alimler ittifaq edibler. İslam alimlerinin ekseriyyeti aşağıdakı ayelerde adları çekilen peyğemberlerin bir derece daha üstün olduğunu qebul edibler.

    "Allah Nuha tövsiye etdiyini, sene vehy etdiyimizi, İbrahime, Musaya ve İsaya tövsiye etdiyimizi sizin üçün de dinde qanun etdi: "Dine doğru-düzgün etiqad edin ve onda bölünüb firqe-firqe olmayın!" " (eş-Şura; 46/13).

    " Bir zaman Biz peyğemberlerden ehd almışıq; senden de, Nuhdan da, İbrahimden de, Musadan da, Meryem oğlu İsadan da! Biz onlardan möhkem bir ehd almışıq. " (el-Ahzab, 33/7).

    ezm sahibi peyğemberlerin en önemli xüsusiyyetlerinden biri de sebir sahibi olmalarıdır. Quran-i Kerimde bu hal bele bildirilir:

    " Elçilerden möhkem irade sahiblerinin sebir etdiyi kimi, sen de sebir et! " (ehqaf, 46/35).

    İslam alimleri Hz. Nuhu, İbrahimi, Musanı, İsanı, peyğemberlerin sonuncusu Hz. Muhammedi (s.e.s) ulul-ezm peyğemberlerden sayarken bu ayeleri delil gösterirler.

    Buna göre ulul-ezm sifetinin sadece bu peyğemberlere verilmesinin sebebi bunların müsteqil şeriet sahibi olmaları ve bu şerietlerini yaya bilmek üçün her cür çetinlik ve düşmenliklere sine gerib sebr etmeleridir (Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'ân Dili, VI - 4363, 4364).


    Salam ve dua ile...

    Suallarla İslam Redaktoru 25-Sentyabr-2013 - 08:39:47

    Menbe: suallarlaislam.com

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    17
    Selam Selam
    Allah kelamı Aziz Qur'an da bildirilmistir ki;
    Euzu billah bi ismi Allah
    Resûl, Rabbinden kendisine indirilene îmân etti ve mü’minler de, hepsi Allah’a, O’nun meleklerine, kitaplarına ve resûllerine îmân etti. “Biz, O’nun resûlleri arasından hiç birini, diğerinden ayırmayız.” Ve “ışittik ve itaat ettik! Ve Rabbimiz, Senin mağfiretini dileriz. Ve masîr (varış) Sana’dır Sana doğru yola çıkarız ve Sana ulaşırız.” dediler.
    Bakara surasi 285.ayet

    Kesin ve acik bir ifade ile,Qur'an a iman edenlerin peygamberler arasinda hic bir ayrim gozetmedigini soyledikleri bildirilmisken,ey benim kan gardaslarim,siz nasil olur da en ulusu ezizi kim sorgusunun ardina dusersiniz.
    O cogu din ajani olan meshur islam alimleri bu ayeti gormemislermi ki kalkmislar falanca peygamber daha aziz deme gafletine duserler.
    Son peygamberimizin tum ehli beytini katleden katil muaviye ,kitaplarda buyuk islam alimi diye geciyorsa,o yahudi sufyanin oglu benim alimim olamaz.
    Sorularin cevaplari yine guzel Qur'an imizdadir.
    Tum peygamberlerimize selam selam olsun.Herbiri bizim icin esit sevip saydigimiz Allah elcileridir.istiik itaat ettik.Kabul et Allahcim.(amin Amin)

Benzer Konular

  1. Həyatda ən çox sevdikleriniz kimlerdir ?
    By _ultrAslan_ in forum Avtomobil
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03-10-2010, 06:09 AM
  2. EdEbi Eserlerden qehremanlarınız kimlerdir?
    By GLAMOURKA in forum Ədəbiyyat
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 02-02-2010, 04:28 PM
  3. Həqiqi dost kimlerdir?
    By Kralica_ in forum Məhəbbət - Sevgi - Eşq
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 01-06-2010, 05:10 PM

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.