2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Bir teklif

  1. #1
    Moderlər Deli_UREK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Latvia Riga
    Mesajlar
    1.485

    Bir teklif

    Men bir insanam…
    Ele ise “men” deyende neyi nezerde uturam?
    Xosladigi her seyin arxasinca qacan nefsimi?
    Kicik bir ugurdan sonra basqalarini qarisqa kimi goren ve ya kicik bir ugursuzluqdan sonra gunahi basqalarinda axtaran qururumu?
    Yoxsa qarisqani fil etmekden zovq alan riyanimi?
    Beli, butun bunlar mende var. Ancaq men yalniz bunlardan ibaret deyilem. Eksine, ne vaxt bunlardan birine yaxinlassam, ozumden suretle uzaqlasdigimi hiss edirem. Icimden gelen bir ses: “Ozunu axtar”, - deyir ve ozumu axtarmaga baslayiram.
    Bu meqamda insanin yaradilisini xatirlayiram. Insan yaradilanda Allah ona ruhundan uflemis ve meleklere ona secde etmeye emr vermisdi. Ve butun melekler insane secde etmisdile. Tekce Iblisden basqa. Demek, insani insane eden Allahdir. Onsuz insanin zerre qeder de qiymeti yoxdur.
    Ele ise biz de oz ozumuzden sorusaq: Evimize, ailemise, nefsimize, malimiza… bir bela gelseydi ve biz de caresiz qalsaydiq ne ederdik? Bu gun tekce Iraq ve orda olen gunahsiz insanlar deyil, butun beseriyyet ucurumun kenarindadi. Bir terefden acliqdan taqetden dusmus insanlar ureyimizi parcalayir, bir terefden ise nece eyleneceklerini bilmeyen insanlar gozlerimizin qarsisindan cekilmir. Hetta bezen biz var-dovlet arasinda debdebeli heyat surenler kimi olmaq isteyirik. Ve bir de “Eger Allah bezilerinizle bezilerinize mane olmasaydi, yer uzu fesada ugrayardi” ayesini xatirladiqca bir daha duanin ehemiyyetini anlayiriq.
    Ele ise hamimiz birlikde “ruhumuza” qayidaq. Qarsisini ala bilmediyimiz iyrenclilerin hem dunyani, hem de ureyimizi bulandirdigi bir vaxtda Yunus (e.s.) kimi “Allahim! Sen eksiklerden, noqsanlardan munezzehsen. Biz zalimlardan olduq”, - deye yalvarib efv dileyek.
    Insanin, nefs, qurur, tekebbur, laqeyidlik, hesed hisslerinden xilas olub urek yangisi ile ellerimizi Ona acsaq, baligin qarnindan Hz. Yunusu (e.s.) cixaran rehmet eli elimizi bos qaytarmayacaq.
    Gelin, acaq ellerimizi, geceler ve gunduzler dualarimizla dolsun!!!

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    Gelin, acaq ellerimizi, geceler ve gunduzler dualarimizla dolsun!!!

    güzel dedin inşallah bunu başarabiliriz yanlız dualarımız herkese olsun ve sadece bu dünya için olmasın
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.