Əsas məzmuna keç
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Kərbəlada İmam Hüseynin qətlinin şahidi olan ağac

Azeri.net Sevdalısı

Kərbəlada İmam Hüseynin qətlinin şahidi olan ağac

Bir gün Hz. Peyğəmbərimiz(s.ə.s) evdəykən nəvələri (Hz. Əlinin və qızı Hz. Fatimənin Həsən və Huseyin) onu rahat biraxmazlar və onunla oynamaq istəyərlər lakin Hz. Peyğəmbərimiz Hz. Fatiməyə "nə üçün bunları ba.ka bir şeylə məşqul etmirsən"deyər və Hz. Fatimə Həsəni və Huseyini içəri aparar, lakin uşaqlar yenə dayanmaz analarının başını qatıb, təkrar Rəsulullahın yanına gəlirlər. Rəsulullah onları dizlərinə oturdar. O sırada Cəbrayıl ifadə etdi: "Ey Allahın Elçisi balalarınızı çox sevdiyinizi görürəm." Peyğəmbər Cəbrayıla "Əlbəttə ki çox sevərəm onlar həyatımın iki gözəl gülləridir." deyə cavab verdi. Cəbrayıl Hüseynə işarə edərək belə dedi: "Bil ki ümmətin bu oğulunu öldürəcək." Daha sonra qanadlarıyla uçaraq əlində bir az torpaqla geri döndü və Rəsulullaha "Balan bu torpağın üzərində öldürüləcək." dedi. Hz. Məhəmməd (s.ə.s) torpağın adını soruşduğunda Cəbrayıl adının "Kərbəla" olduğunu söylədi. "Ve bu sırada Hz. Peyğəmbərimizə(s.ə.s) Cəbrayıl bunu söyledi."Hasan və Hüseyn cənnət xalqı uşaqlarının seyidləridir və sünnə əhlinin gözbəbəkləridir şüurlarıdır"dedi.

Hz.Hüseyin: Sənin mənim kim olduğumu bilisən?
    Hür: Hə bilirəm.Cənnət xalqı üşaqlarının seyyidləri və sünnət əhlinin gözbəbəkləri, sürurlarısınız deyir.
    Hz.Hüseyin: Yaxşı bunları birirsən məni və soyumu niyə bu işgəncəni bizə edirsən.Mənim qanım sizə bəla gətirər deyir.
    Hür: Mənə yezid elə bir şey dediki bu dəyqə mən həm axirət sorğusu həmdə dünya orgusundayam.
    Hz.Hüseyin: Sənə nə bəhsetdi Yezid?
    Hür: Mənə Şam hakimiyyətini vericək, amma, qəbul edəsəmdə Cəhənnəmlik olacağımıdeyir.
    Hz.Hüseyin: Bunun üzərində susar və heç bir şey deməz.Və Şamdan o qara xəbər gəlir -"Hz.Hüseyin və soydaşlarını öldürün"

Və o dəhşətli Hadisə:
    Və o dəhşətli Hadisə: `i qətlə yetirirlər və ilk qılınc zərbəsindən sonra göy üzündən qan yağmağa başlayır daşlar qan ağlamağa başlayır və Hz.Hüseyin`ə yaxın olan ağacda ağlar torpaq və həryer qandır.Kimin öldürdüyü isə bilinmir.

Və Hz.Muhammed (s.a.v) a Cəbrailin verdiyi torpağı Hz.Rəsülllahın zəvcəsi hələdə saxlmaqdadır. Və Hz.Ayşə torpağın qan olduğunu görür "Oğlumuz şəhid oldu " deyir.

Və gördüyünüz bu şəkildəki ağacda o gündən bəri hələdə qan ağlıyır.. Çünki, Hz.Hüseyinə ən yaxın ağac bu idi.
    [

Yer imleri