Bunu hec kim bile bilmez. Kim Musrikdi, kim Mutteqidi kim Munafiqdi. yalniz Allah biler. Bize dusen her kesin yaxsi gorunen emeline hormet etmekdi!
Bu gün kimə baxırıq əgər namaz qılırsa, artıq ona dindar ( mömin, möminə ) diyirlər...
Bəs sizcə, dindar olan bir insan hansı xüsusiyyətlərə malik olmalıdır, hansı vəzifələri yerinə yetirilməlidir ???
Bunu hec kim bile bilmez. Kim Musrikdi, kim Mutteqidi kim Munafiqdi. yalniz Allah biler. Bize dusen her kesin yaxsi gorunen emeline hormet etmekdi!
Bir günah etsən əgər,
Minbir gün aahh etmən gərək.
Minbir gün aahh etsən əgər,
Heç bir günahın yox sənin.
Dinle meshqul olan dindar sayilir mence,dindar olmasag da az da olsa dine teref getmeliyik,ehtiyacimiz var,ele birinci ozum,kime deyiremeeee?
Ölmək dəhşət deyil, dəhşət yaşamaqdır
Dinin özü inanç ve bu inanca dayalı salih amel yani ibadet ve güzel ahlâktır. Ahlâkı olmayan, ibadet de etse gerçek dindar değildir. Çünkü Kur'ân namazın, insanları kötülüklerden alıkoyacağını belirtmektedir. Kur'ân ve sünnet ölçülerine göre yaşayan, ibadetlerinde kusur olsa bile inanan ve dinin emirlerine saygılı olan dindar insandır. Benim elimde başka bir kriter, ince ayar yoktur. Din gönül işidir. Kim içtenlikle Allah'a bağlı ise haram yemekten kaçınıyor, yalan söylemiyor, dürüst davranıyor, bencillik yapmıyor, hak ve hukuka riayet ediyorsa o kimse dindardır. Daha kısa ifadeyle inançlı, güzel ahlâklı, olgun insan dindar insandır. Gerçek Müslüman olgun insandır.
*Dindar, her şeyden önce, dini Allah'a varmanın, O'nun hoşnutluğunu kazanmanın, daha iyi ve daha yetkin insan olmanın yolu ve kurumu bilen ve bu anlayışla yaşamaya çalışan insandır. Bunun içindir ki, dindarın temel meselesi daha iyiye ve daha güzele ulaşmaktır. Dindar, bu inanç ve anlayışla sürekli iyilik ve hayır üre*tir. Din ona "İnsana hizmet Allah'a hizmet*tir" dediği için o hep başkalarına bir şeyler verebilmenin gayreti içinde olur.
Bu ruh hali, dindarı, şerde pasif kalmakla yetinmenin ötesie geçirir ve dindar, sürekli bir biçimde hayırda faal olmanın yollarını arar. Bir tür varoluş sebebi olan bu "hayırda faaliyet", dindarı toplum için "Allah'ın rahmeti" durumuna getiren temel unsurdur.
Dindar, kendisinin iyi ve rahat olmasıyla işinin bittiğini kabul etmez; başkalarının da iyi ve mutlu olup olmadığını sürekli gözler. Bu yaklaşım, dindarı, "Kendin için sevip istediğini, başkaları için de sevip istemedikçe mümin olamazsın" noktasına getirir. Bunun içindir ki dinar, hiç şaşmadan ve aksatmadan dürüst olur. İkiyüzlülük, dindarın hayatına asla giremez. Çünkü ikiyüzlülük sadece imanı şirke bulaştırmakla kalmaz, dünyayı da berbat eder.
bizde derler ki parayla imanın kimde oldugu belli olmaz ,onun kimi kimin dindar olup olmadıgını artık Allah bilir
HaKKım heLaL,Sewqim haRam oLsun
Fikirlerinize gore cox sag olun
Yer imleri