3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Boru Hattı'ndan petrol çalmak 62 gün boyunca tünel kazmışlar

  1. #1
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Boru Hattı'ndan petrol çalmak 62 gün boyunca tünel kazmışlar

    Petrol çalmak için 62 gün tünel kazmışlar

    Bağcılar'da Nato Boru Hattı'ndan petrol çalmak için kazılan tünel, Milli Savunma Bakanlığı Askeri İkmal ve Nato Pol Tesiseleri Başkanlığı yetkililerini şaşırttı. Petrol hırsızlığı yapılan bölgede ve iş yerinde inceleme yapan yetkililer, petrol hırsızlarının kazdığı tüneli ortaya çıkarttı. Çok profesyonel bir şekilde kazılan tünelin 62 günde tamamlandığı bildirildi. Tüneli kazan hırsızlık zanlısı İlker Y.'nin polisteki ifadesinde kazdığı tüneli övdüğü, 62 gün boyunca kazdığı tünelin tonlarca ağırlığa dayanıklı olduğunu söylediği belirtildi.

    Bağcılar'da iki gün önce ortaya çıkartılan petrol hırsızlığı ilgili, Milli Savunma Bakanlığı Askeri İkmal ve Nato Pol Tesisleri Başkanlığı inceleme yaptı. Eskişehir'den gelen bir ekip, hırsızlığın yapıldığı bölgede, polis denetiminde kepçe ile kazı yaparak, hırsızların açtığı tüneli ortaya çıkardı. Tünelin çok profesyonel bir şekilde kazıldığı ve çökmemesi için kum torbaları ve tahta kalaslarla desteklendiği gözlendi. Tünel kazma işlemini bitiren hırsızların İçinde uçak yakıtı bulunan boruyu delerek vana bağladığı ve küçük bir hortumla borudan yakıt çektiği tespit edildi. Petrol hırsızlarının tünel kazma işlemi sırasında çok titiz davrandığı, önlerine çıkan iski borusunun altından geçerek daha ilerideki Nato Hattı'na ulaştıkları gözlendi.

    Petrol hırsızlarının "Su satacağız" diyerek kiraladığı dükkanda da inceleme yapan ekipler, şahısların dükkanın beton zeminin deldiğini daha sonra temelden başlayarak boru hattına doğru tünel kazdıklarını ortaya çıkardı. Şahısların boru hattına bağladığı hortumu kiraladıkları dükkanın altından çıkardıkları ve ucuna yine bir vana bağlayarak burada dolum yaptıkları belirlendi.
    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  2. #2
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    ZANLILAR TUTUKLANDI

    ZANLILAR TUTUKLANDI

    Bir hafta önce kendilerine gelen bir ihbarı değerlendiren Bağcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, su deposu görünümlü dükkana baskın yaptı. Baskında dedektifler, yaklaşık 20 metre uzunluğunda tünelle karşılaştı. Bunun üzerine polis, Akaryakıt İkmal ve Petrol Tesisleri yetkilileriyle irtibata geçti. Olay yerine gelen yetkililer yaptıkları araştırmada, dükkanın 10 metre uzağından Gebze-Yeşilköy boru hatının geçtiğini ve 2 aylık bir süre içerisinde yaklaşık 20 bin litre uçak yakıtı çalındığını belirledi. Dükkanı kiralayan ve petrol kaçakçılığı suçundan poliste kaydı bulunan 34 yaşındaki İlker Y., ile bu kişiye yardım eden A.K, M.A., ve T.K gözaltına alındı. Şüpheliler sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.
    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  3. #3
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    NATO petrol boru hattının geçtiği sokak trafiğe kapatıldı

    Balıkesir'de NATO petrol boru hattının geçtiği sokak trafiğe kapatıldı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığının talebi doğrultusunda Gündoğan Mahallesi Kaya Sokak'ta yeşil alan çalışmasına başladı.

    Bu duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, itfaiye araçları ile ambulansların bölgeye ulaşamadığı gerekçesiyle Balıkesir Valiliği ile belediyeye başvurarak, 30 yıldır yol olarak kullandıkları sokağın yeniden ulaşıma açılmasını istedi.

    Balıkesir Belediyesi ise mahalle sakinlerinin yolun yeniden açılması için yaptığı başvuru üzerine, Milli Savunma Bakanlığının izin vermemesi nedeniyle sokağın yol olarak düzenlenemediğini bildirdi.

    Belediyenin cevap yazısında şöyle denildi:

    ''Önceden yol olarak kullandığınız güzergahın mülkiyetinin Milli Savunma Bakanlığı, NATO petrol boru hattına ait olması ve istimlakının bu idarece yapılması, yol olarak düzenlenmesine de izin verilmemesi nedeniyle ilgili kurumun isteği doğrultusunda belediyemiz tarafından mevcut şekliyle yapılmıştır.''
    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.